Jei už visas technines pražangas žaidėjams dabar skiriama 60 eurų piniginė bauda, nubaustiems dėl vaidybos teks pakloti truputį daugiau – 100 eurų.

Be to, kiekvieno pasikartojusio prasižengimo atveju bauda dvigubės.

Anot lygos atstovų, tokią naujovę inicijavo komandų treneriai ir LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, kuris praeityje buvo vienas geriausių šalies teisėjų.

„Jaučiame, kad krepšinyje, kaip ir ką tik praūžusiame pasaulio futbolo čempionate, viena didžiausių problemų pastaruoju metu tampa vaidyba“, – papildomų sankcijų poreikį motyvavo R. Brazauskas.

„Yra neymarų ir pas mus“, – pridūrė lygos prezidentas Remigijus Milašius, turėdamas omenyje publiką ir juokinusius, ir pykdžiusius Brazilijos futbolo rinktinės lyderio Neymaro pasivoliojimus ant vejos Rusijoje pasibaigusiose planetos pirmenybėse.

Atrodo, pastarosios paskatino ir daugiau permainų LKL.

Mat praėjus dviem dienoms nuo čempionato, kuriame pirmą kartą naudota vaizdo peržiūrų sistema (VAR), paskelbta, kad kitame sezone LKL teisėjai taip pat galės dažniau peržvelgti pakartojimus monitoriuose.

Bus išplėstas situacijų, kuomet leidžiamos vaizdo peržiūros, sąrašas. Pavyzdžiui, kaip jau išbandyta Eurolygoje, arbitrai galės po peržiūros pakeisti paprastą pražangą nesportine.

Tiesa, krepšininkų vaidyba į taisyklių pažeidimų, dėl kurių galimos vaizdo peržiūros, sąrašą nepatenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)