Pasak LKL direktoriaus Romualdo Brazausko, „Nevėžis“ turi „nežymių“ finansinių įsipareigojimų, konkrečiau – liko neatsiskaitęs su vienu žaidėju, kuriam skolos nepripažįsta.

Kėdainių klubui suteikta 10 papildomų dienų susitvarkyti. Bet ekipa jau įtraukta į antradienį patvirtintą preliminarų čempionato tvarkaraštį.

Kamšyti „Nevėžio“ skolas neseniai ėmėsi rajono savivaldybė, papildomai įsipareigojusi skirti 150 tūkst. eurų.

LKL licencijų siekė 12 klubų. Bet pakeisti praėjusio sezono autsaiderius prieniškius pretendavusiam ir persikelti į Garliavą ketinusiam Šakių „Vyčiui“ koją pakišo Kauno rajono savivaldybė, nepanorusi tapti klubo dalininke ir suteikti jam salės. O galimybę papildyti lygą komerciniu principu – už 400 tūkst. eurų vienkartinį mokestį – svarsčiusi „Jonava“ įvertino, kad tai klubui būtų per brangu.

LKL taip pat toliau rungtyniaus Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“, Panevėžio „Lietkabelis“, „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Dzūkija“.

LKL prezidento Remigijaus Milašiaus teigimu, licencijavimo metu klubų deklaruota finansinė situacija yra normali, skolų akmuo esą negrasina nuskandinti nė vienos ekipos.

„Elgiamės labai griežtai ir principingai. Kėdainiuose problemos buvo keletą metų, norėjome, kad iki galo jas susitvarkytų. Ryt ar poryt klubas tai ir turėtų padaryti, belikę keli tūkstančiai.

Apskritai, šiuo klausimu padėtis LKL nėra tragiška. Pamatytumėte kitas šalis, suprastumėte. Klubai neatsiskaitę tik su vienu kitu žaidėju arba turi susitarimus, kaip tai padarys. Mūsų administracija šiuo klausimu tikrai neblogai padirbėjo, klubai tapo tvirtesni“, – dėstė R. Milašius.

Primename, kad kitame sezone lygos reguliaraus sezono formatas nesikeis, tačiau trumpesnės bus atkrintamosios varžybos. Ketvirtfinaliai ir pusfinaliai vyks iki dviejų pergalių, finalas – iki trijų.

Rugsėjo 22 d. prasidėsiantis LKL reguliarusis sezonas baigsis kitų metų gegužės 4 d., finalų pradžia – gegužės 21 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)