Britai apylygį rezultatą išlaikė tik pusę pirmo kėlinio, vėliau 20-mečio žalgiriečio Gyčio Masiulio vedami lietuviai pabėgo į priekį ir nebeleido suabejoti savo pranašumu: po dviejų kėlinių – 49:38, po trijų – 68:53.

Mūsiškiai ir vėl pasižymėjo tritaškiais – pataikė jų 11 iš 30 (37 proc.), kai varžovai tik 3 iš 12 (25 proc.), be to, atliko gerokai daugiau rezultatyvių perdavimų (22 prieš 13) ir užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 46 prieš 33.

Itin efektyviai žaidęs G. Masiulis vos per 21 minutę pelnė 22 taškus (9/9 dvitaškiai, 4/6 baudos), atkovojo 5 kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus.

Matas Jogėla pridėjo 16 (3/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 4/4 baudos), Eimantas Stankevičius 11 (3/5 tritaškiai), o Arnas Velička (3/5 tritaškiai) ir Mantvydas Žukauskas – po 9 taškus.

Britams po 14 taškų įmetė R. J. Eytle'as-Rockas ir Carlas Wheatle'as, 12 – Jelani Watsonas-Gayle'as, 11 – Kayne'as Henry.

Į čempionato aštuntfinalį pateko visos A grupės komandos. Jos atkrintamosiose, kurios startuos trečiadienį, susitiks su B grupės ekipomis.

Visos aštuntfinalio poros:

Lietuva – Ispanija
Kroatija – Didžioji Britanija
Turkija – Ukraina
Prancūzija – Juodkalnija
Izraelis – Švedija
Italija – Graikija
Vokietija – Islandija
Serbija – Rumunija

Primename, kad Arvydo Gronskio treniruojami lietuviai pirmame mače, kuriame prireikė ir pratęsimo, 94:82 įveikė Juodkalnijos bendraamžius, o antrame tritaškiais užmėtė Turkijos atstovus – 94:66.

Praėjusiais metais Lietuvos 20-mečių komanda bendroje įskaitoje liko šešta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)