Pirmoje treniruočių stovykloje prakaitą lieja 17 kandidatų, o po kelių treniruočių šis skaičius sumažės.

„Žaidėjų atranka vyko ištisus metus, turėjome turnyrus Italijoje, Turkijoje, Baltarusijoje. Taip pat praėjusiais metais vyko Ramūno Šiškausko turnyras, kuriame mes pabandėme beveik 20 žaidėjų.

Dabar turime septyniolika krepšininkų, iš kurių atsirinksime dvylika, kurie ir vyks į Serbiją.

Turėsime pirmą dešimties dienų stovyklą Druskininkuose, kurios metu gerinsime fizinį pasiruošimą ir prieisime prie krepšinio taktikos. Po 5-6 treniruočių ketiname atrinkti 14-15 krepšininkų.

Nuotaikos yra geros, apie tikslus kalbėti dar sunku, nes nematėme visų komandų. Mūsų rinktinė atrodo neblogai, esame sveiki, išsigydę traumas, nes keletas žaidėjų turėjo tai lengvesnes, tai sunkesnes traumas. Čempionate sieksime užimti kaip galima aukštesnę vietą ir žingsnelis po žingsnelio gal pavyks užsikabinti medalį“, – pasakojo vaikinų rinktinės vyr. treneris Tomas Purlys.

„Tikrai bus sudėtinga, nes komandos visos stiprios, grupė irgi stipri. Bet tikimės išeiti iš jos ir siekti aukščiausių tikslų čempionate“, – nedaugžodiavo rinktinės kandidatas Edgaras Preibys.

Šešiolikmečiai pasiruošimo metu dalyvaus tarptautiniame turnyre Prancūzijoje ir išmėgins jėgas Baltijos taurės turnyre Taline.

Lietuvos šešiolikmečių rinktinės kandidatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)