Karjerą NBA lygoje pradėjęs, o pastaruosius penkerius metus Europoje rungtyniavęs T. Honeycuttas šeštadienį užsibarikadavo netoli Los Andželo esančiuose savo namuose.

Jo mamai iškvietus policiją, 27-erių krepšininkas apšaudė pareigūnus, o šiems patekus į pastatą, sportininkas buvo rastas negyvas.

Los Andželo policijos departametas išplatino pranešimą, kuriame pareiškė, kad pareigūnai T. Honeycutto nesužeidė – manoma, kad aukštaūgis nusišovė pats.

Ši žinia šokiravo krepšinio bendruomenę. Apie tai žiniasklaidos paklaustas „Chimki“ strategas Georgiosas Bartzokas atrodė sukrėstas ir sunkiai rinko žodžius.

„Man sunku rasti žodžių. Esu labai nusiminęs“, – sakė praėjusį sezoną su amerikiečiu dirbęs specialistas iš Graikijos.

Socialiniuose tinkluose savo nuostaba ir užuojauta T. Honeycutto artimiesiems dalinosi jo bičiuliai krepšininkai – tiek NBA, tiek Europos krepšinio žvaigždės.

„Ilsėkis ramybėje, brolau. Meldžiuosi už Tylerio šeimą ir draugus“, – rašė DeMarcusas Cousinsas.

„Ilsėkis ramybėje, brolau. Tai velniškai skaudu“, – rašė Isaiah Thomasas.

„Ilsėkis ramybėje, Tyleri. Meldžiuosi už savo brolio šeimą ir draugus. Tai drasko man širdį“, – rašė Enesas Kanteris.

„Dar vakar jį mačiau... Tai labai nuvilia.. Ilsėkis ramybėje, Tyleri. Meldžiuosi už jį ir jo šeimą“, – rašė Quincy Pondexteris.

„Skaudu girdėti šias naujienas. Gerai, kad nenukentėjo daugiau žmonių, tačiau labai liūdna sakyti ilsėkis ramybėje savo bičiuliui“, – rašė Solomonas Hillas.

„Tyleris buvo nuostabus žmogus. Siaubinga girdėti apie jo netektį. Reiškiu užuojautą jo šeimai ir draugams“, – rašė buvęs bendraklubis Cedi Osmanas.

Pro akis naujienų nepraleido ir tokie krepšininkai kaip Sergio Llullas, Luigi Datome, Ricky Hickmannas, Marko Popovičius, Jasonas Thompsonas, Trey Thompkinsas, Marcusas Morrisas, Kyle'as Hinesas, Garrettas Temple'as ir kiti.

Solidarumą „Chimki“ klubui parodė kitos Eurolygos ekipos Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“, Stambulo „Anadolu Efes“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Užuojautą pareiškė ir žaidimo epizodais prieš amerikietį užfiksavusiomis nuotraukomis dalinosi „Žalgirio“ žaidėjai Edgaras Ulanovas bei Paulius Valinskas.

„Didelė netektis krepšiniui. Ilsėkis ramybėje“, – rašė E. Ulanovas.

„Negaliu patikėti. Ilsėkis ramybėje, Tyleri“, – rašė P. Valinskas.

Praėjusį sezoną „Chimki“ gretose T. Honeycuttas per rungtynes Eurolygoje vidutiniškai pelnė po 9,1 taško ir atkovojo po 5,4 kamuolio.

Vasarį bendraudamas su Krepšinis.lt amerikietis teigė, jog ateityje būtų svarstęs galimybę žaisti „Žalgiryje“. Gražiai tuomet apie komandą atsiliepęs atletas teigė, jog jam malonu rungtyniauti Lietuvoje.

„Kauno ekipa žaidžia kartu. Tai labai disciplinuota komanda, turinti gerą trenerį ir labai besistengianti gynyboje. „Žalgiris“ puikiai suvokia savo stiprybes ir jas išnaudoja.

Man labai patinka, kaip žaidžia K. Pangosas. Jis yra puikus įžaidėjas. Nors jam ir trūksta ūgio, jis ne tik sėkmingai atranda savo bendraklubius, bet ir pats gali atlikti svarbius metimus lemiamu metu. Manau, jog jis greitai taps vienu geriausių Eurolygos žaidėjų.

Tai vienas geriausių sezonų „Žalgirio“ istorijoje. Nors įprastai kauniečiai būdavo vidutiniokai ar autsaideriai, šį sezoną jie su visais varžosi kaip su lygiais.

Ar norėčiau tokioje komandoje žaisti? Kodėl gi ne. Girdėjau daug gerų dalykų apie trenerį. Be to, Lietuva yra šalis, kurioje krepšinis yra sportas numeris 1, o žaisti tokių sirgalių akivaizdoje yra ypatinga“, – po „Chimki“ pergalės Kaune vasarį kalbėjo T. Honeycuttas.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Maskvos "Chimki"
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)