Incidentas prasidėjo likus žaisti 4 minutes iki trečio kėlinio pabaigos. Australijos rinktinė pirmavo 31 taško skirtumu 79:48 ir buvo daugiau nei užtikrinta savo pergale.

Nuolat konflikto ieškojęs ir provokavęs filipinietis Rogeris Ray Pogoy net neturėdamas kamuolio stūmė jį dengusį australą Christopherį Jameą Gouldingą.

Čia savo komandos draugą nutarė užstoti aukštaūgis Danielis Kickertas, smūgiavęs varžovui alkūne. Tuomet jau žaidėjai nevaldomai kibo vieni kitiems į atlapus, smūgiavo kumščiais, spardė kojomis, skraidė kėdės. Rungtynes teisėjai keliolikai minučių nutraukė.

Filipinų rinktinėje diskvalifikuoti net 9 žaidėjai, o mačą tęsti galėjo tik 2 krepšininkai. Australų gretose situacija kiek geresnė: diskvalifikuoti keturi australai, tad pastarieji galėjo surinkti penketuką.

Tad ant parketo kelias minutes buvo galima stebėti išskirtinį krepšinį: žaidė penki australai prieš du filipiniečius.

Ilgai toks mačas nesitęsė: netrukus vienas filipiniečių išsibaudavo ir likus minutei iki trečio ketvirčio pabaigos arbitrai buvo priversti nutraukti rungtynes. Australijai užfiksuota pergalė rezultatu 89:53 (18:23, 19:29, 16:37).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)