„Tikrai žinojome, kad rungtynės bus sunkios, vengrai žaidė namie, prišaudė tritaškių. Mes visą mačą žaidėme stipriai ir iškovojome pergalę, – po pergalės Budapešte kalbėjo D. Sabonis. – Po krepšiu turėjome pranašumą ir stengėmės tai išnaudoti“.

Pasitelkusi D. Sabonį, Joną Valančiūną ir Artūrą Gudaitį Lietuvos rinktinė kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo daugiau nei dvigubai – 46:21.

Į klausimą, kaip pavyko pasiekti lūžį rungtynėse, Indianos „Pacers“ vidurio puolėjas atsakė nedaugžodžiaudamas: „Žaidėme ramiai, savo krepšinį“.

D. Sabonis paskutinį kartą Lietuvos rinktinėje rungtyniavo dar 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse – po beveik dvejų metų pertraukos nacionalinius marškinėlius apsivilkęs aukštaūgis praėjusių metų Europos čempionatą praleido ruošdamasis debiutui Indianos „Pacers“ ekipoje.

„Prie europietiško krepšinio reikia priprasti, turėjome tik tris dienas pasiruošti, o visi baigė sezoną skirtingu metu. Tai buvo tikriausiai sunkiausia“, – tikino D. Sabonis.

Budapešte rungtynes stebint visai šeimai – tėvui Arvydui, mamai Ingridai, abiem broliams ir sesei Aušrinei – Domantas pasižymėjo ir viename gražiausių dvikovos epizodų. Po jo perdavimo per petį beveik nežiūrint kitas NBA bokštas J. Valančiūnas įkrovė kamuolį į vengrų krepšį iš viršaus.

„Žinojome, kad vengrai dvigubins mus, turėjome ramiai žaisti ir surasti laisvą žaidėją“, – kaip visada kukliai kalbėjo krepšininkas, kalbėdamas apie šį epizodą.

Per šį trečiąjį FIBA atrankos langą D. Sabonis buvo vienas iš rinktinės lyderių.

Rungtynėse su lenkais jis per 22 min. pelnė 17 taškų (8/12 dvit.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų, o su vengrais – per tiek pat laiko surinko 12 taškų (5/8 dvit.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir taip pat surinko 20 naudingumo balų.

„FIBA langai? Viskas smagu, svarbiausia, kad per šį iškovojome dvi pergales“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar prisidės prie nacionalinės ekipos rudenį, kur teks kautis antrame atrankos į pasaulio čempionatą etape su Italija, Nyderlandais ir Kroatija, D. Sabonis negalėjo atsakyti.

„Nežinau, turėsiu grįžti į Indianą ir kalbėsiu. O dabar – poilsis“, – sakė „Pacers“ vidurio puolėjas.

Jau anksčiau pirmąją vietą C grupėje užsitikrinę Lietuvos krepšininkai pirmąjį etapą baigė be pralaimėjimų ir, kartu su Vengrijos bei Lenkijos krepšininkais, keliasi į antrą etapą.

Ten jų lauks pirmąsias tris vietas D grupėje užėmusios komandos – Italija, Nyderlandai ir Kroatija. Su Vengrija ir Lenkija iš naujo žaisti nebereikės – naujoje grupėje bus įskaičiuoti pirmojo etapo tarpusavio rezultatai, įskaitant ir pergales prieš grupės autsaiderį Kosovą.

Lietuva antrą etapą rudenį pradės su geriausiu įmanomu bagažu – 6 įskaitinėmis pergalėmis, 4 turės D grupės nugalėtoja Italija, po 3 – Vengrija, Lenkija, Nyderlandai ir Kroatija.

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, taškai)

1.Lietuva*660+16012
2.Lenkija*633+269
3.Vengrija*633-79
4.Kosovas606-1796

* užsitikrino vietą kitame etape

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)