Pokalbis prasidėjo nuo paskutinio sezono dabartiniame Vilniaus „Ryto“ klube. Anot krepšinio specialisto, komanda pasiekė geriausią rezultatą, kurį galėjo pasiekti su turima sudėtimi.

„Bet vis dėlto aš esu maksimalistas“, – apie iškovotą antrą vietą su Vilniaus „Rytu“ Lietuvos krepšinio lygoje teigė Kurtinaitis.

„Mane tėtis mokino taip: visos vietos, kurios nėra pirmos, yra paskutinės“, – apie įskiepytą nugalėtojo mentalitetą kalbėjo strategas.

Rimas Kurtinaitis

R. Kurtinaitis neišsisuko ir nuo klausimo nuo plačiai nuskambėjusios pravardės – „Staliaus“. Rimas atskleidė visą istoriją. „Mes sėdėjome su Arvydu Saboniu, kalbėjome, kad „Žalgiriui“ sunkūs laikai. Pamenu, iš žaidėjų pusės buvo paskelbtas ultimatumas: jeigu iki ryto nebus atsiskaitoma, jie nežais su „Lietuvos rytu“.

Paklausiau Arvydo, tai ką darysite? O jis atsakė – na, ką ką, jeigu negausime pinigų, užsikalsime langus ir išsiskirstysime“, – pasakojo R. Kurtinaitis.

R. Kurtinaitis ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius 1998-1999 m. sezone atstovavo kartu Vilniaus „Lietuvos rytui“.

„Su Šarūnu ilgai nerungtyniavome, gerą pusmetį. – paklaustas, koks komandos draugas buvo Jasikevičius, atsakė Kurtinaitis. – Tarp mūsų buvo didokas amžiaus skirtumas, taigi į kažkokias draugystes labai nesileidome, o dabar, kaip kolegai, jam jaučiu labai didelę pagarbą, kartais susitinkame.

Jis – geras kovotojas, kuris nesitaiksto su niekuo, nes jo tikslas yra pergalė. Tą jis ir įrodė kaip žaidėjas“, – pagyrų dabartiniam „Žalgirio“ strategui negailėjo R. Kurtinaitis.

Pokalbis pakrypo ir apie buvusią stratego darbovietę – Vilniaus „Ryto“ klubą. Anot R. Kurtinaičio, kad klubas grįžtu į geriausius laikus, reikėtų turėti kryptį.

„Jei grįžtume prie šio sezono, manau, buvo labai skirtingi matymai. Aš norėjau, kad komanda nugalėtų visuose turnyruose. Po sezono mačiau vadovų pasisakymus, jog jie džiaugėsi sumažinę klubo skolas, o jeigu yra tikslai, tai bus reikalingi ir pinigai.

Skolų turi visi klubai, bet taip pat orientuojamasi ir į gerų žaidėjų pirkimą, kaip bebūtų, tikslas vis tiek yra pergalės. Manyčiau, kad reiktų žiūrėti, kaip padidinti biudžetą, nupirkti geresnius žaidėjus, nesiblaškyti, turėti kryptį ar idėją 3-5 metams ir dėsningai jos siekti“, – svarstė R. Kurtinaitis, kuris po šio sezono atsisveikino su sostinės klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)