Tai – pirmasis amerikiečių pralaimėjimas ne tik šiose atrankos varžybose, bet ir apskritai vadovaujant Jeffui Van Gundy bei vos antrasis per 30 paskutinių tarpusavio susitikimų su Meksikos krepšininkais (pirmas – 2011 m. Panamerikos žaidynėse).

Šeimininkai įspūdingai pradėjo mačą ir įpusėjus kėliniui pirmavo 18:0, o po pirmų dešimties minučių – net 31:10.

Nors JAV rinktinė nepasidavė ir trečiame ketvirtyje beveik pasivijo savo varžovus (56:54), meksikiečiai atlaikė varžovų spurtą ir šventė pergalę 78:70.

„Meksika dominavo nuo pat pradžių. Mes nebuvome pasirengę tokiai kovai. Jie tikrai sužaidė puikias rungtynes ir nusipelnė šio rezultato“, – teigė J. Van Gundy.

Nugalėtojus į pergalę vedė Francisco Cruzas su 24 ir Orlando Mendezas-Valdezas su 20 taškų. Eurolygos čempiono Madrido „Real“ klubo aukštaūgis Gustavo Ayonas pridėjo 8 taškus, 9 atkovotus kamuolius ir 7 rezultatyvius perdavimus.

JAV rinktinės, sudarytos daugiausiai iš NBA G lygos žaidėjų, gretose Marcusas Thorntonas surinko 14, Xavieras Munfordas 11, o Davidas Stocktonas ir Reggie Hearnas po 10 taškų.

Tiek meksikiečiai, tiek amerikiečiai, tiek puertorikiečiai jau užsitikrino vietą antrame atrankos etape, kuriame dėl 7 kelialapių į pasaulio čempionatą Kinijoje kovos 12 Amerikos komandų.

Jei pateks į planetos pirmenybes, JAV rinktinę suformuos NBA žvaigždės, o joms vadovaus Greggas Popovichius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)