Pasaulio čempionato C grupės atrankos rungtynės Gdanske tarp Lenkijos ir Lietuvos komandų šiandien, ketvirtadienį prasidės 20 val. lietuvišku laiku.

Į Lenkiją mūsų šalies atstovai atskrido trečiadienio vakarą, o pirmą ir vienintelę treniruotę „Ergo“ arenoje surengė tik rungtynių dieną.

Iš karto po mūsiškių ant parketo žengė Lenkijos krepšininkai su ryžtingai nusiteikusiu spaudos atstovu, todėl B. Matkevičiui interviu pabaigti nevyko.

„Lenkai mus jau keikia, varo lauk iš arenos. Nereikia jų pykdyti“, – nusijuokė D. Adomaičio asistentas, taip ir nespėjęs atsakyti, ar šį kartą labai galinga Lietuvos rinktinės priekinė linija turi galimybių dominuoti pries trauma kiek praretintas varžovų gretas.

Lietuvos krepšinio rinktinės dvyliktukas

Tiesa, jei keletas lenkų žaidėjų iš rikiuotės iškrito, lenkai pries šį atrankos varžybų „langą“ sulaukė ir solidaus pastiprinimo – prie komandos prisijungė patyręs 33-ejų aukštaūgis Maciejus Lampe ir Eurolygoje praėjusį sezoną rungtyniavęs snaiperis Adamas Waczynskis.

Abiejų šių žaidėjų nebuvo pirmose tarpusavio rungtynėse Klaipėdoje, kuriose lenkai visai kitos sudėties Lietuvos rinktinei tapo lengvu grobiu – 75:55.

„Bus nenuspėjamų variantų, nes lenkų komanda nuo paskutinių tarpusavio rungtynių kažkiek pasikeitė, yra traumuotų žaidėjų. Svarbu, kaip mes susitvarkysime gynyboje – reikės susiorientuoti, nes jie turi daug derinių, gerai pasirengę taktiškai.

Svarbu „perskaityti“ situacijas su M.Lampe, nes žaisdamas du prieš du jis gali ir atšokinėti atgal, ir nusileisti po krepšiu, centruoti. Taigi, kaip apsiginti žinome, telieka „perskaityti“ žaidimą, – po lietuvių treniruotės kalbėjo B. Matkevičius. – Taip pat lenkų gretose krepšį agresyviai atakuoja Mateuzsas Ponitka, A. Waczynskis taip pat papildomas jų ginklas, galintis gerai išplėsti žaidimą.“

– Ar M. Lampe ir A.Waczynskis tikrai stirpiai keičia lenkų rinktinę?

– Taip, keičia. Jie duoda papildomų akcentų puolime. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai jie išmoko derinius, tačiau aš manau, kad jiems bus skiriamos specialios opcijos puolime. Lampe gali atlikti tas užduotis, kurias anksčiau komandoje atlikdavo Damianas Kuligas. Manau, kad abu šie žaidėjai suteiks lenkams papildomos jėgos, papildomos energijos, ir jeigu šeimininkai gerai pradės rungtynes, sirgaliai gali užsivesti. Todėl svarbu nuo pat pradžių būti susikoncentravus, eiti į aikštę su gera energija.

– Neturėjote daug treniruočių prieš pirmas oficialias rungtynes, „Ergo“ arenoje apskritai treniravotės tik šiandien, prieš susitikimą. Ar, jūsų nuomone, tas trumpas pasirengimo procesas komandai pavyko?

– Labai trumpas pasirengimas, taigi turime greitai susižaisti. Daugelis žaidėjų turėjo labai ilgą sezoną, juos galėjome suburti į rinktinę tik labai vėlai, bet pagal dabartinę situaciją – viskas labai gerai. Treniruočių buvo mažai, bet vaizdas sulig kiekviena diena gerėja.

– Lenkai turėjo gerokai treniruočių stovyklą, ar tai gali būti jų pranašumas?

– Jie turi daug derinių, gal jiems tų treniruočių susižaidimui ir reikėjo. Bet be kontrolinių rungtynių mažai pažįsti pats save, o jų neturėjo abi komandos. Taigi, sąlygos daugmaž lygios. Aišku, kad jie susibūrė anksčiau, geriau vidinei komandos būsenai – žaidėjai kartu gyvena, kartu treniruojasi. Tačiau mūsiškiai taip pat vieni kitus puikiai pažįsta ir kažkokių nežinomųjų Lietuvos rinktinėje nėra. Visi vienas kitą gerbia ir žino stipriąsias vienas kito savybes. Tuo ir reikės remtis.

– Rudenį prieš Lenkijos rinktinę Klaipėdoje laimėjote 20 taškų persvara – 75:55. Ar tokia triuškinama persvara nemigdo?

– Ne, niekas neturi migdyti ir negali migdyti. Čia yra oficialios rungtynės – praeitis yra praeitis, o mes žiūrime į ateitį. Situacija yra kitokia, žaidžia kitokios komandos.

– Prie rinktinės prisijungė 7 žaidėjai, kurie dėl FIBA ir Eurolygos nesutarimų negalėjo dalyvauti pirmuose dviejuose „languose“. Kokie pasikeitimai palieka geriausią įspūdį, kas dabar yra kitaip?

– Smagu, kad rinktinėje yra Domantas Sabonis. Aišku, mums tai labai didelis privalumas ir mūsų pranašumas, kurį turėsime išnaudoti. Viskas pasikeitė į teigiamą pusę. Turime stipriausius žaidėjus,
nors ir kituose „languose“ mūsų rinktinės buvo stiprios, nes turėjo didžiulę ir gerą motyvaciją. Lietuva yra Lietuva, mes taip ir turime žaisti su šalies vardu ant krūtinės.

Vienvaldė C grupės lyderė Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą kitame varžybų etape, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva440+1198
2.Lenkija422+116
3.Vengrija42206
4.Kosovas404-1304

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)