23-ejų metų lietuvis už Atlanto praleido ketverius metus ir ten visą laiką gynė „Notre Dame“ komandos garbę.

Su varžovais iš prestižinių krepšinio universitetų besigrūmęs 208 cm ūgio vidurio puolėjas NCAA pirmenybėse paskutiniais metais demonstravo itin išaugusius skaičius – per vieną mačą vidutiniškai rinko po 11,1 taško ir po 8 atkovotus kamuolius.

Ryškiausiomis spalvomis atsiskleidęs lietuvis gavo kvietimą į „Portsmouth Invitational“ turnyrą, kuriame dalyvauja ketvirtame kurse aukštus rezultatus demonstruojantys, pajėgiausių koledžų atletai.

Gražių žodžių su Kauno komanda ateitį susiejusiam lietuviui negailėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas, kuriam įspūdį padarė profesionalius krepšininko požiūris į darbą.

„Martinas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) subrendo visokeriopai ir kaip žmogus, ir kaip krepšininkas. Šis žaidėjas kasmet demonstravo vis gerėjantį žaidimą, atkreipė į save dėmesį ir ne kartą žibėjo prieš tas komandas, kurių žvaigždės vėliau buvo pakviestos NBA naujokų biržoje.

Mūsų prioritetas buvo ir bus jaunų lietuvių integravimas į komandą, Lietuvos krepšinį, o dabar jau nuo paties M.Gebeno darbo treniruotėse priklausys, kaip toliau klostysis jo karjera“, – akcentus sudėliojo „Žalgirio“ sporto direktorius.

M. Gebenas pasiruošimą sezonui pradės pagrindinės komandos treniruočių stovykloje, tačiau nėra atmetama galimybė, kad pirmąjį sezoną jis bus skolinamas kitai Lietuvos krepšinio lygos komandai.

Tuo tarpu į Lietuvą sugrįžtantis vidurio puolėjas pakvietimą į „Žalgirio“ sistemą laiko nemažu įdėto darbo bei pastangų įvertinimu.

„Prisijungti prie „Žalgirio“ man yra didžiulė garbė. Tai yra iki šiol įdėto mano darbo ir pastangų įvertinimas. Noriu atvykęs pasinaudoti man suteiktu šansu, dirbti su savo srities profesionalais, tobulėti kaip žaidėjas, ir padėti komandai siekti aukščiausių tikslų“, – kalbėjo M.Gebenas.

Paskutiniu metu JAV stažavęsis aukštaūgis su Lietuvos jaunimo (U19) rinktine pasaulio čempionate yra iškovojęs bronzą, o praėjusią vasarą atstovavo Lietuvos studentų rinktinei universiadoje. Tomo Masiulio schemose svarbų vaidmenį atlikęs M.Gebenas rinkdavo po 10,4 taško ir atkovodavo po 7,5 kamuolio.

Didžiajame universiados finale lietuviai kiek netikėtai 85:74 patiesė JAV krepšininkus. Aukso medaliais vainikuotame mače M. Gebenas galingiems varžovams atseikėjo 12 taškų ir 7 atkovotus kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)