Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkų sąrašas prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes sutrumpėjo priverstiniu būdu. Martynas Echodas treniruotės metu sumušė kelio sąnarį.

Kadangi krepšininkas jautė nežymų skausmą, buvo nutarta atlikti magnetinio rezonanso tyrimą, o gavus rezultatus paaiškėjo, kad didesnių pažeidimų nėra. Puolėjas jaučia nedidelį diskomfortą, todėl buvo nuspręsta krepšininko išvykos rungtynėms neregistruoti. Martynas reabilitaciją atliks LKF partnerio – „Ortopedijos technika“ klinikoje. Ji truks apie dvi savaites.

Lietuviai trečiadienį surengė paskutinę treniruotę Kaune ir po jos išvyks į Lenkiją, kur birželio 28-ą dieną (19 val. vietos laiku) Gdanske susikaus su vietos rinktine, o liepos 1-ą (20 val. vietos laiku) Budapešte žais prieš Vengrijos ekipą.

„Ar užteko laiko? Kiekviena treniruotė turi savo paskirtį. Turėdamas viena treniruote daugiau gali kažką naujo padaryti arba pakartoti. Žaidėjai šaunuoliai, viskas gerai, informaciją pasiėmė. Šiandien gera treniruotė buvo pagal susikaupimą ir įvykdymą tai, ką norime padaryti Lenkijoje“, – kalbėjo D. Adomaitis.

„Atėjo komandos lyderis, kuris nežaidė ankstesniuose atrankos languose. Adamas Waczynskis yra tas žaidėjas, kuris daro didelę įtaką žaidimui, turi aukščiausio lygio rungtynių patirtį. Lenkų „perimetras“ sustiprėjo lenkai, po krepšiu yra Maciejus Lampe. Mėginame nuspėti kai kuriuos dalykus, ruošiamės normaliu ritmu kaip prieš visus varžovus“, – apie Lenkijos rinktinę kalbėjo jis.

D. Adomaitis teigė, kad pernelyg į varžovus nesidairo, o mėgins pirmiausiai išnaudoti savo auklėtinių stipriausias puses. Šįkart be kalbų itin galingai Lietuvos rinktinėje atrodo priekinės linijos žaidėjai su Jonu Valančiūnu, Domantu Saboniu, Artūru Gudaičiu priešakyje.

„Faktas, kad turime po krepšiu jėgą ir mėginsime ją išnaudoti. Daugiausiai žiūrime į save, kaip išnaudoti stiprias puses, žiūrėsime, kaip priešininkai į tai reaguos“, – sakė strategas.

Šiuo metu Lietuvos rinktinė yra vienvaldė C grupės lyderė, laimėjusi visus 4 žaistus susitikimus.

Ankstesniuose atrankos „languose“ lietuviai 99:61 ir 106:50 sutriuškino Kosovą, 75:55 – Lenkiją ir 80:75 palaužė Vengriją.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

Lyginant su rudens ir žiemos atrankos „langais“, šį sykį Lietuvos rinktinėje bus daug daugiau garsių pavardžių. Komandoje bus abu NBA rungtyniaujantys aukštaūgiai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, komandai padės ir ankstesnes rungtynes dėl nesuderintų FIBA ir Eurolygos tvarkaraščių praleidę M. Kalnietis, L. Lekavičius, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Lietuvos rinktinės tryliktukas

Vienvaldė C grupės lyderė Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą kitame varžybų etape, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva440+1198
2.Lenkija422+116
3.Vengrija42206
4.Kosovas404-1304

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)