Lenkijos rinktinė į treniruočių stovyklą prieš artėjantį atrankos „langą“ susirinko praėjusią savaitę.

Dar prieš stovyklai prasidedant tapo aišku, kad lenkams šį kartą nepadės du svarbūs aukštaūgiai – Przemyslawas Karnowskis ir Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas Adamas Lapeta.

Savaitgalį vykusių pratybų metu lenkų priekinės linijos gretos dar labiau praretėjo – nugaros skausmus pajutęs Gdanską palikti turėjo 214 cm ūgio Vloclaveko „Anwil“ vidurio puolėjas Jakubas Wojciechowskis.

Būtent šis krepšininkas lenkų gretose buvo naudingiausias per pirmąją rudenį Klaipėdoje vykusią komandų akistatą, kurią lietuviai laimėjo 75:55. Tą sykį jis pelnė 10 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų.

Taigi, artėjant akistatai su Lietuva, šį kartą surinkusia itin grėsmingą priekinę liniją, Lenkijos rinktinę treniruojančiam amerikiečiui Mike‘ui Taylorui po krepšiais teks kliautis veteranais ir visiškai „žaliu“ jaunimu.

Trečiadienį į Gdanską atskrendančios Lietuvos rinktinės priekinėje linijoje – trys pačiame jėgų žydėjime esantys aukštaūgiai: 26-erių metų 213 cm ūgio Jonas Valančiūnas, 22-ejų metų 208 cm Domantas Sabonis ir 25-erių metų 208 cm Artūras Gudaitis.

Lietuvos rinktinės tryliktukas

Tuo metu lenkų gretose aukščiausias žaidėjas – 33-ejų metų 211 cm ūgio veteranas Maciejus Lampe, šiuo metu rungtyniaujantis Kinijoje ir į rinktinę sugrįžęs po labai ilgos pertraukos.

Taip pat po lenta gali grumtis 34-erių metų amžiaus 206 cm ūgio veteranas Adamas Hrycaniukas iš Zelionos Guros „Stelmet“, sudėtyje yra ir perspektyvus, tačiau patirties dar labai stokojantis Dominikas Olejniczakas – šis 21-erių metų 207 cm ūgio vidurio puolėjas žaidžia NCAA, Misisipės universiteto komandoje.

„Man palieka įspūdį jo atletiškumas. Dominikas drąsiai atakuoja krepšį, gerai juda, išvykęs į JAV sutvirtėjo ir tapo stipresnis. Jis labai motyvuotas – pasikvietėme į treniruočių stovyklą tam, kad įgytų daugiau patirties, tačiau esant tokiai situacijai Dominiko rolė tikrai išaugs“, – apie perspektyvų savo aukštaūgį kalbėjo M. Tayloras.

Visgi, anot lenkus treniruojančio amerikiečio, didžiausia problema jo komandai yra ne Lietuvos rinktinės priekinė linija.

„Aš nesakyčiau, kad Sabonis ir Valančiūnas yra didžiausia grėsmė mums. Taip, jie yra puikūs žaidėjai, bet Lietuvos rinktinė pajėgių krepšininkų turi visose pozicijose – yra Mindaugas Kuzminskas, kiti pajėgūs Eurolygos lygio krepšininkai. Tai gera, netgi labai gera, patyrusi komanda. Mums tai bus milžiniškas iššūkis, bet būsime pasirengę. Padarėme išvadas po paskutinių rungtynių su jais, būsime pasiruošę, – situaciją vertino M. Tayloras.

Vertindamas savo rinktinės galimybes pasipriešinti lietuviams, treneris išskyrė jau minėtąjį veteraną M. Lampę ir kitą į komandą sugrįžusį žaidėją – dėl nesuderintų FIBA ir Eurolygos tvarkaraščių pirmuosius atrankos „langus“ praleidusį 28-erių Adamą Waczynskį iš Malagos „Unicaja“ ekipos.

„Šie žaidėjai, prisijungę prie mūsų po ilgo laiko tarpo, palieka puikų įspūdį. Jie tiesiog puikiai skaito žaidimą, papildomai aiškinti nieko nereikia – dirbti su tokiais krepšininkais vienas malonumas. Esu nepaprastai laimingas, kad turime tokią paspirtį, – dėstė jis.

Prie komandos prisijungusiam A. Waczynskiui buvo patikėtos ir naujos pareigos. Krepšininkas paskirtas rinktinės kapitonu artimiausioms rungtynėms su Lietuva ir Kosovu.

„Visų pirma, aš esu labai laimingas, kad vėl esu kartu su komanda. Ankstesnių „langų“ metu kolektyvui padėti negalėjau, bet visą laiką galvojau apie vaikinus. Kapitono rolė – man didelis įvertinimas. Aš tikiuosi, kad dabartinis – man didelis įvertinimas. Aš tikiuosi, kad dabartinis „langas“ mums bus sėkmingesnis nei ankstesnieji“, – pažymėjo pats snaiperis.

Šiuo metu Lenkijos rintkinės treniruočių liko 12 žaidėjų. Už darbą kolektyve M. Tayloras padėkojo
„Anwil“ komandos puolėjui Jaroslawui Zyskowskiui.

Galima prisiminti, kad padėti lenkams šiame atrankos „lange“ atsisakė natūralizuotas amerikietis A.J. Slaughteris, praėjusį sezoną praleidęs Prancūzijoje, Strasbūro SIG komandoje.

Šiame vasaros atrankos „lange“ lenkai abejas rungtynes žais namie.

Ketvirtadienį, birželio 28 d. (20 val. Lietuvos laiku) lenkai žais su Lietuva, o liepos 1-ąją jie išvykoje susikaus su Kosovu. Tą pačią dieną lietuviai Budapešte kovos su Vengrija.

Lenkijos rinktinės sudėtis
(žaidėjas, komanda)

Aaronas CelasTorunės Polski Cukier
Tomaszas GieloBadalonos Joventut, Ispanija
Karolis GruszeckisTorunės Polski Cukier
Adamas HrycaniukasZelionos Guros Stelmet
Łukaszas KoszarekasZelionos Guros Stelmet
Maciejus LampeČingdao Eagles, Kinija
Kamilis LczynskisVloclaveko Anwil
Michalas MichalakasSaragosos Tecnyconta, Ispanija
Dominikas OlejniczakasOle Miss universitetas, JAV
Marcelis PonitkaGdynės Asseco
Mateuszas PonitkaTenerifės Iberostar, Ispanija
Michalas SokolowskisRadomo Rosa
Adamas WaczynskisMalagos Unicaja

Vienvaldė C grupės lyderė Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą kitame varžybų etape, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva440+1198
2.Lenkija422+116
3.Vengrija42206
4.Kosovas404-1304

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)