Nuo ateinančio sezono M. Brazys su D. Adomaičiu darbuosis ne tik Lietuvos rinktinėje, bet ir pavadinimą pakeitusiame „Ryto“ klube, kuriame nacionalinės komandos vyriausiasis treneris pakeis Rimą Kurtinaitį. Kolegos pastaruoju metu buvo atitolę būtent dėl kalbų, kurios pasklido dar sezono metu.

„Jeigu atvirai, aš buvau labiau įnikęs į finalus ir mažai bendravau su Dainiumi. Pastaruoju metu sklandė gandai dėl jo ateities Vilniaus klube (oficialiai apie D. Adomaičio paskyrimą „Ryto“ treneriu paskelbta penktadienį, – red. past.), todėl mes atsijungėme vienas nuo kito. Dabar jau pradėsime bendrauti.

Aš turiu kontraktą kitam sezonui, todėl mano ateičiai vyriausiojo trenerio pasikeitimas įtakos neturi. Pasirodžius naujienoms apie Dainių, nei aš jam skambinau, nei jis man. Tiek jis norėjo palikti mane ramybėje, tiek aš norėjau nuo to atsiriboti ir susikaupti finalinėms kovoms“, – sakė M. Brazys.

Šis trenerių tandemas praeityje kartu yra dirbęs ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje. Krepšinis.lt paklaustas, ar naujienos apie D. Adomaičio paskyrimą jam yra džiugios, M. Brazys tikino, kad asistentui nėra didelio skirtumo, kokiam treneriui tenka talkinti.

„Aš gyvenime neturėjau problemų nė su vienu vyriausiuoju treneriu. Mano darbas yra padėti treneriams, o visi yra skirtingi ir reikalaujantys skirtingų dalykų. Mano darbas yra prisitaikyti. Kas beliktų, aš su tuo treneriu dirbsiu ir atstovausiu klubui“, – sakė M. Brazys.

Mindaugas Brazys

Birželio 28-ąją su Lenkija, o liepos 1-ąją su Vengrija kovosianti Lietuvos rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionato atrankoje sulauks pajėgiausių šalies krepšininkų pagalbos. Į nacionalinę komandą sugrįžta tokie žaidėjai kaip Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Gudaitis, Jonas Mačiulis, Lukas Lekavičius ar Mantas Kalnietis.

Paklaustas, ar nesinorėjo išbandyti kitų, jaunesnių žaidėjų, M. Brazys nedvejodamas atšovė – eksperimentams laiko nėra. Dėl to už rinktinės borto šįkart liko minimalių sveikatos problemų turintis Laurynas Birutis ir gynybinių įgūdžių stokojantis Mindaugas Girdžiūnas.

„Ne tas laikas ir ne ta vieta, kad būtų galima bandytis. Visi taškai nešami į kitą etapą, kiekvienas taškas yra svarbus. Kitas dalykas, mes pasiruošimui neturime daug laiko, todėl norisi turėti kolektyvą, kuris kartu jau yra žaidęs.

L.Birutis turi kažkokių sveikatos problemų, jis norėjo daugiau padirbti individualiai, todėl pasikvietėme Martyną Echodą. M. Girdžiūnas yra puolimo žaidėjas. Žiūrint į priešininkus, yra pozicijos, kurias reikės dengti daugiau, dėl to Adas Juškevičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis mums tinka labiau“, – kalbėjo M. Brazys.

Lietuvos rinktinės tryliktukas

Vyriausiojo trenerio asistentas džiaugiasi, jog pavyks suburti rinktinę, kurios pagrindas varžėsi ir praėjusių metų Europos čempionate. Treneris neabejoja, jog puikiai į kolektyvą įsilies čempionatą praleidęs, bet karjeros sezoną sužaidęs D. Sabonis.

„Europos čempionate žaidė daug dabartinės rinktinės žmonių, jie vis tiek bus kažkiek susižaidę, bus paprasčiau taktiką įvesti. Naujas bus Domantas Sabonis. Kiek žinau Domantą iš jaunimo rinktinių, jis yra aukšto IQ krepšininkas, todėl jam nekils problemų įsiliejant į rinktinę“, – sakė treneris.

Jonas Mačiulis / Foto: VTB League

Tiesa, M. Brazys lengvo sugrįžimo į rinktinę nežada veteranams – pirmąją sezono dalį mažai žaidusiam, o vėliau klubą pakeitusiam J. Mačiuliui bei visą antrąją sezono dalį praleidusiam M. Kalniečiui.

Pastarasis į rinktinę pakviestas dėl gynybos, o Krasnodaro „Lokomotiv“ klube sezoną baigęs 33-ejų J. Mačiulis rinktinės trenerių štabui kol kas kelia nemažai klaustukų. M. Brazys teigė suprantantis, kodėl Rusijos žiniasklaida pavadino jį „naudingu, bet nebe tokiu, kaip anksčiau“.

„Pakvietėme Mantą, nes daugiau galvojome apie gynybą, o apie Joną sunku kažką pasakyti. Matote, kai žmogus žaidžia visą sezoną simboliškai vienoje komandoje, po to atvažiavus į kitą komandą reikia greitai įsilieti į naują kolektyvą... Tai nėra paprasta.

Nemanau, kad jam lengva bus ir dabar. Vis dėlto tai yra kolektyvas, kuris kartu yra kažką nuveikęs. Jie vieni kitus žino. Be to, tai yra atstovavimas šaliai, kas yra papildoma motyvacija. Manau, kad šie žaidėjai tikrai mums padės“, – sakė M. Brazys.

Į trumpą treniruočių stovyklą Lietuvos rinktinė susirinks pirmadienį Kaune, o jau antradienį išskris į Lenkiją.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)