„Žalgirio“ klubas trečiadienio vakarą Vilniuje atsiėmė „Betsafe-LKL“ čempionų žiedus. Šarūnui Jasikevičiui atiteko geriausio LKL sezono trenerio apdovanojimas, o vidurio puolėjui Brandonui Daviesui – finalo serijos naudingiausiojo titulas.

Taip pat B. Daviesas ir Kevinas Pangosas buvo išrinkti į simbolinį LKL sezono penketą.

Tačiau jau dabar aišku, kad vieno iš sezono herojų K. Pangoso kitais metais „Žalgiryje“ nebematysime (įžaidėjas keliasi į „Barcelonos“ klubą), sprendimo dėl savo ateities nėra priėmęs iš Š. Jasikevičius.

Situacija tokia, kad net ir su B. Daviesu prieš pusantro mėnesio pasirašytas naujas kontraktas negarantuoja, jog vasarą kuris nors klubas ant stalo nemestels milžiniškos išpirkos ir neišvilios iš Kauno vieno iš geriausių „Žalgirio“ žaidėjų.

– V. Micičius išvyksta į Turkiją, ar yra grėsmė, kad bus išpirktas dar kuris nors krepšininkas?

– Taip, yra. Žinote, kad žaidėjai turi „savo pliusus“. Ir Antanas Kavaliauskas, ir Axelis Toupane‘as ir Aaronas White‘as. Daug yra yra variantų, matysime kas bus.

– Ar dar laukiate Šarūno Jasikevičiaus sprendimo, ar jau žinote kažką daugiau?

– Laukiame, kaip ir jūs visi. Nepriskubinsi, kažko nepadarysi. Aš irgi nemanau, kad jis jau apsisprendęs. O kai apsispręs, ilgai neturėtų tęsti ir pasakyti. Žiūrėsime.
Iš tikrųjų sužinojau iš spaudos. Nors su Stambulo klubu bendraujame, bet šį kartą agentas pats su turkais kalbėjosi tiesiogiai ir nekvaršino nei žaidėjui galvos, nei mums. Laukėme, kad viskas pasibaigtų.
Paulius Motiejūnas

– O tai, kad žaidėjai išvyksta, jūs priimate kaip skaudų faktą, ar kaip natūralų dalyką?

– Mes esame toks klubas. Yra noras būti stabiliems, bet mes ne NBA, ne tas klubas, kuris gali pasiūlyti maksimalų kontraktą, su kurio pagal taisykles niekas negalėtų konkuruoti. Mes žinome, kad esame mažiukai – vieta, kur žaidėjai atsiskleidžia ir išvažiuoja. Ir tai yra labai malonu.

Ir po sezono dauguma žaidėjų važiuos ten, kur jiems geriau finansiškai. Taip, kaip jie tai mato pagal savo karjeros galimybes. Mes dėl to džiaugiamės, ir tai dar kartą patvirtina, kad mes esame tramplinas, kaip žiniasklaidoje dažnai pavadinama, ir kad mes atlikome savo rolę. Todėl mums gal kartais lengviau prisitraukti kitus žaidėjus, kurie nori save parodyti. Nieko pakeisti negalime.

– Pasigirdo gandų, kad ir Brandonas Daviesas gali išvykti. Kiek tai yra realu?

– Turime galiojančią sutartį, ir daugiau ką pakomentuoti neturiu.

Anksčiau ar vėliau Šarūnas įšvyks, bet labai tikimės, kad ne šią vasarą. Būtų smagu dar padirbėti kartu.
Paulius Motiejūnas

– Tačiau tokie atvejai, kai sutartį turintis žaidėjas perperkamas, juk pasitaiko.

– Taip. Kaip ir sakiau, jei žaidėjas gauna daug geresnį pasiūlymą, o ir klubui nuo to tampa geriau – kalbu ne apie Davieso atvejį – mes esame tokie. Ieškome tų pinigų, ieškome tų išpirkų ir kažkiek pasipildome tą biudžetą. Tačiau, komentuojant Davieso situaciją, dabar nėra jokių kalbų, su niekuo nesiderame.

– Turbūt galima teigti, kad visą tą perpirkimų ir gandų karuselę užsuko sėkmingas „Žalgirio“ pasirodymas Eurolygoje?

– Be abejo. Kaip ir minėjau, visi eina ten, kur geriau – kur geriau finansiškai.

– Ar susitarimas dėl V. Micičiaus išpirkimo įvyko LKL finalo metu, ar apie tai sužinojote jau po finalo?

– Iš tikrųjų sužinojau iš spaudos. Nors su Stambulo klubu bendraujame, bet šį kartą agentas pats su turkais kalbėjosi tiesiogiai ir nekvaršino nei žaidėjui galvos, nei mums. Laukėme, kad viskas pasibaigtų. Tai normali praktika. Agentas Miško Raznatovičius yra tikrai geras, jis mums padeda, ir žaidėjams padeda.

– Š. Jasikevičius po finalo sakė, kad esate pasiruošę įvairiems žaidėjų išvykimams. O ar esate pasiruošę trenerio išvykimui, ar turite planą B?

– Ne, uždarysime klubą, jeigu išvažiuos (juokiasi). Visą laiką turime idėjų, turime galvoje, ką darytume. Juk anksčiau ar vėliau tas įvyks, bet labai tikimės, kad ne šią vasarą. Būtų smagu dar padirbėti kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)