Gegužės pabaigoje paskelbęs 15 krepšininkų išplėstinį sąrašą, šį kartą vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris sąrašą sutrumpino dviem pavardėmis.

Už rinktinės borto D. Adomaičio sprendimu liko Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas ir „Šiauliuose“ žibėjęs, o nuo kito sezono į Kauno „Žalgirį“ greičiausiai persikelsiantis vidurio puolėjas Laurynas Birutis.

„Laurynas mėnesį nežaidė ir nori pats individualiai dirbti. Po krepšiu turime galingą liniją, o Martynas Echodas tik pabaigė seriją, jei reikės treniruotėse ar ekstra atveju prisidės.

Jo progresas matosi, tai visiškai skirtingas žaidėjas nei buvo sezono pradžioje, atsirado daugiau stabilumo, – savo pasirinkimą komentavo D. Adomaitis. – O dėl M. Girdžiūno, turime Mantą Kalnietį, Luką Lekavičių, norėjosi daugiau gynybinio stiliaus žaidėjų, tokių kaip Marius Grigonis ir Renaldas Seibutis“.

Anot jo, visi 13 žaidėjų bus kartu nuo pirmos iki paskutinės dienos per šį trečiąjį FIBA pasaulio čempionato atrankos langą.

„Visi nori atstovauti rinktinei, bet nenorėjome kviestis visų 15-os, nes žaidėjams svarbu poilsis po sezono, kas turi mikrotraumų, galės jas išsigydyti“, – sakė rinktinės strategas, šiuo metu dirbantis su jaunaisiais talentais Jono Valančiūno krepšinio stovykloje Druskininkuose.

Kalbas apie darbą Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube nuo kito sezono vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris atsisakė komentuoti.

Į treniruočių stovyklą Lietuvos rinktinė rinksis pirmadienį, birželio 25 d. Kaune. Ten pratybos vyks dvi dienas, o jau antradienio vakarą Lietuvos krepšininkai išskris į Sopotą, kur birželio 28 d. žais 2019-ųjų planetos pirmenybių atrankos varžybų rungtynes su Lenkija.

Liepos 1-ąją Budapešte lietuvių laukia akistata su Vengrija.

Šiuo metu Lietuvos rinktinė yra vienvaldė C grupės lyderė, laimėjusi visus 4 žaistus susitikimus.

Ankstesniuose atrankos „languose“ lietuviai 99:61 ir 106:50 sutriuškino Kosovą, 75:55 – Lenkiją ir 80:75 palaužė Vengriją.

Lyginant su rudens ir žiemos atrankos „langais“, šį sykį Lietuvos rinktinėje bus daug daugiau garsių pavardžių. Komandoje bus abu NBA rungtyniaujantys aukštaūgiai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, komandai padės ir ankstesnes rungtynes dėl nesuderintų FIBA ir Eurolygos tvarkaraščių praleidę M. Kalnietis, L. Lekavičius, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Visgi Eurolygoje trečiąją vietą užėmusio ir LKL čempionu pirmadienį tapusio „Žalgirio“ krepšininkų sąraše ir vėl nėra – jiems suteiktas poilsis po alinančio sezono. Komandoje nebus ir bendros kalbos su D. Adomaičiu neberandančio Donato Motiejūno.

Apskritai iš rudens ir žiemos „langų“ D. Adomaičio komandos sudėtyje liko mažiau nei pusė – 6 iš 13 į atrankos stovyklą kviečiamų žaidėjų.

Tai – Adas Juškevičius, M. Grigonis, R. Seibutis, Rokas Giedraitis, Eimantas Bendžius ir Martynas Echodas.

Iš ankstesniuose „languose“ dalyvavusių žaidėjų D. Adomaičio kvietimo šį kartą apskritai nesulaukė Šarūnas Vasiliauskas, Žygimantas Janavičius, Deividas Gailius, Evaldas Kairys, Arnoldas Kulboka, Vaidas Čepukaitis, Edgaras Želionis, Kšištofas Lavrinovičius, Arnas Butkevičius ir Gediminas Orelikas.

Tiesa, du pastarieji žaidėjai ilgą laiką buvo traumuoti, o 38-erių veteranas K. Lavrinovičius karjerą nacionalinėje komandoje jau greičiausiai užbaigė.

Vietą kitame atrankos varžybų etape Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

Lietuvos rinktinės kandidatai rungtynėms su Lenkija ir Vengrija

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (31 m., 196 cm, Milano „AX Armani“),
Lukas Lekavičius (24 m., 183 cm, Atėnų „Panathinaikos“),

Atakuojantys gynėjai:

Adas Juškevičius
(29 m., 194 cm., Stambulo „Galatasaray“),
Marius Grigonis (24 m, 198 cm, Berlyno ALBA),
Renaldas Seibutis (32 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“);

Lengvieji krašto puolėjai:

Jonas Mačiulis (33 m., 198 cm, Krasnodaro „Lokomotiv“),
Rokas Giedraitis (25 m., 200 cm, „Lietuvos rytas“);

Sunkieji krašto puolėjai:

Domantas Sabonis (22 m., 208 cm, Indianos „Pacers“);
Eimantas Bendžius (28 m., 203 cm, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB);
Mindaugas Kuzminskas (28 m., 205 cm, Milano „AX Armani“);

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas (26 m., 213 cm, Toronto „Raptors“);
Artūras Gudaitis (24 m., 208 cm, „AX Armani“);
Martynas Echodas (20 m., 206 cm, „Lietuvos rytas“).

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva440+1198
2.Lenkija422+116
3.Vengrija42206
4.Kosovas404-1304

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)