Nors abi šios dvikovos vyks svečiuose, tačiau jau dabar aišku, kad Lietuvos vardas užsienyje aidės garsiai ir aiškiai.

„Ir vėl pagaliau vasara, ir vėl pagaliau rinktinė. Jau dabar surinkome beveik 200 sirgalių į Gdanską ir 100 į Budapeštą. Jie trečiajame FIBA lange pakeliaus su komanda ir tokiu būdu įprasmins savo vasaros atostogas. Sirgalių gretos vis dar pildosi, ypač rungtynėms su Lenkija. Mačai žiauriai svarbūs – reikia pirmajame atrankos etape laimėti viską, kad po to gyvenimas būtų lengvesnis ir užtikrintai žengtume į Pasaulio čempionatą Kinijoje”, – kalbėjo Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla.

Norintys papildyti gausią sirgalių armiją ir palaikyti Lietuvos rinktinę Gdansko ERGO Arenoje, bilietus įsigyti gali čia.

Tuo metu į rungtynes su Vengrija bilietų internetu nusipirkti galimybės nebus. Tačiau Vengrijos krepšinio federacija suteikia galimybę sirgaliams įsigyti bilietus arenos kasoje renginio dieną. Papildomai vengrai lietuvių sirgaliams išskyrė 100 vietų. Jas užsitikrinti gali visi „Mes už Lietuvą” nariai (http://krepsinionamai.lt/fanu-naryste/), susisiekę su Lietuvos krepšinio federacija dėl noro patekti į rungtynes.

Rungtynės vyks „Tüskecsarnok“ arenoje Budapešte. Bilieto kaina – 7 eurai.

„Į rungtynes sirgaliai keliaus praktiškai visais įmanomais būdais. Žeme, oru, vandeniu”, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo Sėkla.

„Sirgaliai organizuojasi autobusus, asmeninį transportą, mus papildys ir Lietuvos išeivija, kuri, pavyzdžiui, iš Danijos į Lenkiją atplauks keltais. Nemažai sirgalių atskris ir lėktuvu”.

Oro linijos „airBaltic“ specialiai Lietuvos rinktinės sirgaliams siūlo nuolaidas kelionei iš Vilniaus į Gdanską ir Budapeštą. Įvedus kodą MESUZLIETUVA bus pritaikyta nuolaida kelionei. Šis pasiūlymas galios iki pat liepos 1 d., rungtynių su Vengrija pradžios.

Primename, kad trečiajam FIBA Pasaulio taurės atrankos langui paskelbtas 15-os kandidatų sąrašas: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Mindaugas Girdžiūnas, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis, Eimantas Bendžius, Domantas Sabonis, Martynas Echodas, Jonas Valančiūnas, Artūras Gudaitis, Laurynas Birutis.

Lietuva atrankos varžybose žygiuoja pergalingai – iškovojo 4 pergales iš tiek pat galimų: dukart įveikė Kosovą (99:61 ir 106:50), sykį nugalėjo Lenkiją (77:55) ir taip pat įrodė pranašumą prieš Vengriją (80:75).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)