Apibendrindamas Vilniaus ekipos sezoną R. Kurtinaitis apgailestavo dėl sunkumų, bet konstatavo, jog finalo serijoje prieš pajėgų „Žalgirį“ vilniečiai kovojo sėkmingai ir padarė viską, ką galėjo.

Dėl ko labiausiai gaila? Aš nematau, ko gailėtis.
Rimas Kurtinaitis

„Komanda nesidaro per vieną sezoną ar vieną dieną. Mes pakeitėme aštuonis žaidėjus, jie turėjo vienas prie kito prisitrinti, buvo labai daug traumų. Dar niekad nemačiau, kad per vieną sezoną komandoj būtų tiek daug lūžių traumų.

Tai atima susižaidimo momentus. Į sezono pabaigą tapome komanda. Turėjome sunkią seriją su „Neptūnu“, bet išspaudėme maksimumą. Sunki serija buvo ir su „Žalgiriu“, bet niekas nepasakys, kad mes nekovojome“, – po pralaimėjimo dėstė R. Kurtinaitis.

Paklaustas apie savo ateitį R. Kurtinaitis patvirtino, jog kitą sezoną darbų sostinės klube netęs.

„Negalvoju apie klubo ateitį, nes jūs žinote mano padėtį. Ateis, kas dirbs, tas ir žiūrės. Man duotas uždavinys, aš jį vykdau, klubas daro keitimus, klausimus kelkite klubui, o ne man. Aš dirbu savo darbą, dirbau iki sezono pabaigos ir iki rungtynių pabaigos.

Turėjome neblogus šansus ir šiandien, jei solidžiau būtume sužaidę galą ketvirto kėlinio. Kantrybės aš turiu. Kitam sezonui ieškosiuosi klubo, mano kontraktas baigėsi, jis nepratęstas, lauksime kažkokių pasiūlymų.

Dėl ko labiausiai gaila? Aš nematau, ko gailėtis. Aišku, galėjome žengti toliau Europos taurėje, bet du kartus sužaidėme nevykusiai. Turėjome gana pajėgią komandą, tai parodėme žaisdami su „Žalgiriu“, bet nesugebėjome sezono metu šio pajėgumo išreikšti. Gaila, kad nelaimėjome žiedų, mes to norėjome, komanda norėjo labiau nei aš pats“, – pasakojo R. Kurtinaitis.

„Vasarą buvo daug nesklandumų, kol stabilizavosi klubo situacija. Iki liepos vidurio nežinojome, kas rėmėjai, kas prezidentas. Atsiradus Linui Kleizai komplektuoti komandą buvo lengviau. Aišku, niekada nebūna, kad 100 procentų susirenki sudėtį, kokios nori. Mes turėjome atsisakyti dviejų žaidėjų, maniau bent vienu pasipildysime, bet to padaryti nepavyko.

Bet kokiu atveju, finalai parodė, kad galime pritraukti nemažai žiūrovų. Manau, kad klubas yra gerame kelyje. Kaip toliau viskas klostytis – viskas vadovų rankose“, – sakė R. Kurtinaitis.

Kaip jau anksčiau skelbta, iš R. Kurtinaičio „Lietuvos ryto“ vairą kitą sezoną perims Dainius Adomaitis, tačiau šios informacijos pats klubas kol kas nėra patvirtinęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)