Penktose serijos rungtynėse Kaune „Žalgiris“ nugalėjo „Lietuvos rytą“ 80:70 ir laimėjo seriją 4-1.

Paskutinį kartą LKL finalą žalgiriečiai pralaimėjo 2010 metais, kai serijoje nusileido 3-4.

Sutapimas ar ne, tai – vieninteliai metai, kai pertrauką savo žaliai baltoje karjeroje padarė Paulius Jankūnas, sezonui pasimatavęs Maskvos srities „Chimki“ aprangą.

Ir tai buvo metai, kai Vilniaus „Lietuvos ryte“ debiutavo 17-metis Jonas Valančiūnas, nors ir nefigūravęs finalo serijoje.

Nuo 2011-ųjų „Žalgiris“ su P. Jankūnu laimėjo visus aštuonis žaistus LKL finalus, o bendras pergalių ir pralaimėjimų balansas juose – 31 ir 6.

Tokiu būdu P. Jankūnas per paskutinius aštuonerius metus savo LKL aukso žiedų kolekciją praplėtė nuo keturių iki dvylikos ir pagal šį pasiekimą tapo tvirtu visų laikų lygos rekordininku – savotišku „Žiedų valdovu“.

Šio sezono „Žalgiris“ naujokai – Brandonas Daviesas, Axelis Toupane'as, Beno Udrihas, Vasilije Micičius, Aaronas White'as ir 17-mečiai Rokas Jokubaitis bei Martynas Arlauskas, savaime suprantama, LKL laimėjo pirmą kartą.

Visi kiti žalgiriečiai šį jausmą patyrė jau nebe pirmą sykį.

Beje, trenerių štabe tituluočiausias – Darius Maskoliūnas, kuriam po šiųmečio triumfo beliko vos vienas laisvas pirštas žiedui užsimauti.

Krepšinis.lt pateikia visų „Žalgirio“ narių LKL žiedų kiekį.

Žaidėjas/treneris, žiedai:

Paulius Jankūnas12
Darius Maskoliūnas9 (6/3)
Artūras Milaknis7
Edgaras Ulanovas4
Šarūnas Jasikevičius4 (1/3)
Darius Songaila4 (1/3)
Kevinas Pangosas2
Antanas Kavaliauskas2
Paulius Valinskas2
Martynas Sajus2
Gytis Masiulis2
Brandonas Daviesas1
Vasilije Micičius1
Aaronas White'as1
Axelis Toupane'as1
Beno Udrihas1
Martynas Arlauskas1
Rokas Jokubaitis1

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)