„Kažkiek neišpildėme plano. Nors žaidėme užsivedę, kovingai, bet pirmoje dalyje „Lietuvos rytas“ žaidė fantastiškai. Jie tikrai buvo agresyvesni. Mūsų žaidėjai stengėsi, bet savo noru vilniečiai perlaužė. Po pertraukos emocijos nutilo, sužaidėme puikų kėlinį, po kurio kontroliavome rungtynes“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šeštadienį Vilniuje vykusioje ketvirtoje finalo serijos iki keturių pergalių dvikovoje 82:78 (23:25, 16:18, 24:9, 19:26) laimėjo Kauno „Žalgiris“. Permainingai vykusiose rungtynėse lemiamu tapo trečiasis kėlinys, kuriame žalgiriečiai įgijo 15 taškų persvarą.

Trečias kėlinys buvo idealus, jautėsi, kad perlaužėme rungtynes. Iki tol to jausmo nebuvo. Visą laiką buvo bekompromisė apylygė kova.
Šarūnas Jasikevičius

Aštunto titulo iš eilės siekiantys žalgiriečiai 2017-2018 metų „Betsafe-LKL“ sezono trofėjų gali iškovoti jau penktose finalo rungtynėse pirmadienį Kaune. Finalo serijoje iki 4 pergalių Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pirmauja 3:1.

Paklaustas, kas lėmė pergalę šeštadienį Vilniuje, žalgiriečių vedlys atsakė vienu žodžiu – gynyba: „Skaičiai nemeluoja. Nežaidžiame gerų ketvirčių. 9 taškai su neprotinga bauda paskutinę minutę lėmė. Suradome du žmones, kurie įvedė šalto proto. Tai – Beno Udrihas ir Artūras Milakis su savo tritaškiais. Kitoks vaizdas buvo aikštelėje.“

Anot jo, slovėnas įnešė į aikštę daugiau ramybės, jo patirtis įžaidėjams žaidžiant silpniau, labai pravertė. „Trečias kėlinys buvo idealus, jautėsi, kad perlaužėme rungtynes. Iki tol to jausmo nebuvo. Visą laiką buvo bekompromisė apylygė kova“, – toliau mintimis dalijosi Šaras, pridūręs, kad taktiškai žaidime nuo praėjusiųjų rungtynių nieko nekeitė.

Paklaustas, kodėl šioje serijoje pagrindinis įžaidėjas Kevinas Pangosas primena tik savo šešėlį, Š. Jasikevičius patraukė pečiais.

„Nežinau, kas gali būti. Jei nori čempionu būti, turi tuos dalykus praeiti. Daugiau mažiau visi yra panašaus lygio. Noras ir užsivedimas – didelis dalykas. Kiekviena diena turėtų būti naujas iššūkis“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, neatmesdamas galimybės, kad įtakos kanadiečio žaidimui gali turėti ir gandai apie pasirašytą sutartį su „Barcelona“.

Pirmadienį gali vykti lemiamos rungtynės finalo serijoje ir „Žalgirio“ vedlys viliasi, kad jos bus tokios kaip trečiasis kėlinys (žalgiriečiai laimėjo 24:9 - red.) Vilniuje: „Tikiuosi, kad žaidimas bus toks pats, koks buvo trečiame kėlinyje. Norisi tokio solidaus žaidimo pirmadienį“.

„Kovėmės neblogai. Prastas trečias kėlinys, kur pridarėme daug klaidų išpildant planą ir sakyčiau, kad „Žalgiris“ sužaidė fantastišką trečią kėlinį su geru pataikymu ir mūsų klaidų išnaudojimu“, – po pralaimėjimo spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis.

„Grįžti pralaimint 15 taškų prieš „Žalgirį“ yra labai sunku. Būna dienų, kai varžovai būna geresni ir šiandien „Žalgiris“ buvo geresnis, – ramiai mintis dėstė vilniečių vedlys. – Visa paslaptis paprasta. Jei Pangosas nesužaidžia, iššaus Udrihas arba Milaknis, jei ne Davisas, tai Jankūnas. „Žalgiryje“ atsiranda žaidėjas, kuris sunkiu momentu gali imtis lyderio vaidmens. Mes to neturime, turime verstis su keliais lyderiais“.

„Beno Udrihas buvo pagrindinis žaidėjas, nulėmęs rungtynių eigą, – neabejojo R. Kurtinaitis. – Nėra nė vieno priekaišto teisėjams, žaidė dvi lygiavertės komandos, tik „Žalgiris“ šįkart buvo geresnis. Mūsų silpna vieta baudos aikštelė, spaudėmės, o „Žalgiris“ puikiai pataikė iš toli (9 iš 16 – 56 proc.)“.

Anot trenerio, vilniečių puolimas įstrigo trečiame kėlinyje: „Žaidėjams trūksta žinių, meistriškumo išnaudoti ekstra situacijas savo komandos naudai. Pasigendu atsarginių suolo žaidėjų pagalbos. Nežinau, ar neturi galių, drąsos, ar nesusitvarko su atsakomybe. Girdžiūnas puikus žaidėjas, bet mums jo reikia ne 5 minutes, o 30 min. Ir toks yra ne jis vienas, iš kurio tikimės daugiau“.

Ko reikia, kad „Lietuvos rytas“ pirmadienį išplėštų pergalę Kaune ir pratęstų seriją?

„Pirmiausiai turime pailsėti, atsigauti ir vėl kibti į darbą. Kažko neprikursi per dieną. Fizinis nuovargis ir iššaukia dėmesio stoką žaidžiant tokioje įtampoje. Kol galime, turime kovoti. Labai norėjome išlyginti seriją namie, bet nepavyko. Kartą esame įveikę „Žalgirį“ Kaune, reikia braukti brūkšnį ir pamėginti tai padaryti kitose rungtynėse“, – teigė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)