Su tuo sutinka ir sostinės ekipos strategas Rimas Kurtinaitis, penktadienio vakarą prieš komandos treniruotę bendravęs su žurnalistais.

Šiuo metu LKL finalo serijoje iki keturių pergalių „Lietuvos rytas“ atsilieka nuo Kauno „Žalgirio“ 1-2.

„Yra daug taisytinų dalykų, ypač gynyboje, kovojant dėl atšokusių kamuolių. Žiūrėsime klaidas, analizuosime, modeliuosime komandos žaidimą taip, kad būtų galima išvengti tų klaidų.

Rezervų dar turime. Visų pirma brandžiau turėtume sužaisti priimant individualius sprendimus, be to, šlubuoja metimų realizacija. Turime gerą energiją, gerą norą. Sakyčiau, „Žalgiris“ dabar naudojasi tuo namų rungtynių pranašumu, nes reguliariajame sezone užėmė pirmą vietą. Reiktų laimėti namuose“, – teigė R. Kurtinaitis.

– Kevinas Pangosas šioje serijoje praktiškai neturi jokių šansų, kaip pavyksta jį sustabdyti?, – prieš treniruotę klausimą išgirdo R. Kurtinaitis.

– Jei kažką uždengi, tai kažko nepavyksta sustabdyti. Taip jau yra, kai žaidi prieš gerą komandą. Su Pangosu susitvarkėme, bet su Brandonu Daviesu mes nesusitvarkome ir tai yra mūsų pagrindinė problema.

– Chrisas Krameris pirmą mačą sužaidė ne kaip, vėliau buvo geresnės jo rungtynės. Gal su žaidėju buvo kažkoks pokalbis, kuris leido jam psichologiškai atsitiesti?

– Tokiose situacijose gali žaidėjui tik pakenkti, nes jei kažką pradėsi specialiai akcentuoti, žmogus dar labiau pradės į tai reaguoti. Jis žino, ką jam reikia daryti, jis profesionalas, jam nebe 20 metų ir jis puikiai tvarkosi. Dabar jam neturiu jokių priekaištų.
Aš manau, kad tas Ballų šou Virginijui sugadino reikalus, sezoną, o dabar atėjo rytas. Kaip vienas mano draugas sako: „Kiek ir ko begertum, viskas vis tiek baigiasi vandeniu iš krano“. Taigi, dabar atėjo rytas, atėjo pagirios. O pagirios tokios, kad iškritai iš lygos. Taip jau yra, ir nieko nepakeisi.
Rimas Kurtinaitis

– Prieš finalo seriją netrūko intrigų klube – galimi trenerių pasikeitimai ir kt. Ar galima sakyti, kad tie sukrėtimai suvienijo komandą?

– Nenorėčiau diskutuoti, ar čia geriau ar blogiau. Viso sezono metu stengėmės lipdyti komandą, buvo tai geriau, tai blogiau. Buvo daug traumų, daug žaidėjų praleido ilgą laiką nebūdami kartu. Ir džiaugiuosi, kad mums pavyko bent jau sezono pabaigoje visa tai sustyguoti, pagauti bendrą energiją, bendrą kovingumą.

Trūksta tik taktinių sprendimų, kai žaidėjas turi pasirinkimą veržtis arba perduoti kamuolį, dažnai pasirenka neteisingą sprendimą. Reikia truputėlį individualiai padirbėti, bet čia yra kiekvieno žaidėjo individuali problema, kurią jis turėtų išsispręsti. O kaip kolektyvas esame darnus, rūbinė mūsų – puiki. Mes nesipykstame, mes vienas kitą paskatiname, kad žaistume geriau, aktyviau.

– LKL priimtas sprendimas, kad ir kitą sezoną turnyre bus ne 12, o 10 komandų. Kaip jums tai atrodo?

– Nežinau, jeigu yra galimybės, kad būtų daugiau komandų, būtų įdomiau. Man tik keisti kai kurių komandų sprendimai. Vienas klubas, kuris to nenorėtų, tai aiškus – „Žalgiris“, kuris turi daug išvykų Eurolygoje, daug rungtynių. Netgi daug finalinio pobūdžio rungtynių, nes tas dviejų ratų turnyras Eurolygoje yra tikrai varginantis. Bet skaičiau, kad „Žalgiris“ už tai, kad būtų daugiau komandų. Kitos komandos nenorėjo... Nežinau, nenorėčiau lįsti. Yra lyga, ji galbūt žino, ką daro.

– Virginijus Šeškus išreiškė gilų liūdesį dėl tokios įvykių eigos – jam su komanda tenka palikti LKL. Ar negaila trenerio?

– Gaila, nes aš žinau, jog Prienuose krepšinis yra daugiau nei krepšinis. Ten jis yra visas gyvenimas, nes pernelyg daugiau kažko nevyksta. Turi jie savo salę... O Virginijus tą komandą rinko – jis yra žmogus orkestras: ir treneris, ir gydytojas, ir rėmėjas, ir ko jis ten tik nedaro.

Ir tokie sprendimai kabinetuose gal ir nėra geri. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, yra reglamentas, kurio reikia laikytis. Mes visi gyvenime kažką norėdami pasiekti turime kažkaip sumokėti. Jis pasirinko kelią išbristi iš skolų. Aš manau, kad tas Ballų šou jam sugadino reikalus, sezoną, o dabar atėjo rytas. Kaip vienas mano draugas sako: „Kiek ir ko begertum, viskas vis tiek baigiasi vandeniu iš krano“. Taigi, dabar atėjo rytas, atėjo pagirios. O pagirios tokios, kad iškritai iš lygos. Taip jau yra, ir nieko nepakeisi.

– Tik antrose finalo serijos rungtynėse „Lietuvos rytui“ pavyko laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Kiek svarbu rytoj vėl pakartoti tai, kas pavyko pirmadienį?

– Labai svarbu. Kaune mes pralaimėjome 20 kamuolių. Tai yra labai skaudus rezultatas. Mes turime būti kietesni gynyboje, mus tiesiog sustumdė, dar buvo švilpiamos kontaktinės baudos... Manau, to buvo galima ir išvengti. Bet buvo kaip buvo, mums reikia taisyti savo žaidimą.

– Ketvirtadienį prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas. Ar nustebino pirmųjų rungtynių rezultatas – Rusijos pergalė 5:0?

– Nelabai seku, kaip žaidžia Saudo Arabija, todėl sunku pasakyti, ką gali Rusija. Tačiau toks didelis skirtumas tikrai nustebino. Negalvojau, kad tiek gali įmušti Rusija. Bet dabar manau, kad viskas grupės varžybose baiginėsis 0:0 ir nebus didelių įdomumų. Vien dėl to, kad grupėse žaidžiama ne iki pergalės. Vėliau prasidės visi įdomumai, kai vienaip ar kitaip reikės įmušti. Be abejo, visuomet seku futbolo čempionatą. Įprastai tokiu laiku jau sėdžiu namie atsikimšęs... Gaila, kad šiuo metu lyga taip užsitęsė, kad finalą žaidžiame kartu su pasaulio čempionatu. Tačiau vėliau stebėsiu visas rungtynes.

– O už ką sergat?

– Už anglus, visą gyvenimą sergu už anglus. Jie niekada nieko nelaimi, nors išrado futbolą. Gal šiemet bus geriau.

– Manote, kad LKL sezonas pernelyg užsitęsęs?

– Na tiek ilgai niekas sezono Lietuvoje nežaidė, jis visada baigdavosi vėliausiai pradžioje birželio. Aš galvoju, čia viskas užsitęsė dėl Eurolygos ir „Žalgirio“. Dabar bandome forsuoti kas antrą dieną. Džiaugiuosi, kad kol kas žaidėjai nesitraumuoja, nes krūviai dideli. Agresijos maksimumas, atsigauti nėra kada, tačiau viskas kažkada baigsis.

LKL finalo serijos rezultatai ir tvarkaraštis:

Birželio 9 d. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 96:83

Birželio 11 d. „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 82:73

Birželio 14 d. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 90:80

Birželio 16 d. „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“

Birželio 18 d. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“

Birželio 20 d. „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ (jei prireiks)

Birželio 22 d. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ (jei prireiks)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)