Tiek su „Žalgirio“, tiek su „Lietuvos ryto“ apranga iš viso net septynis kartus LKL čempionu tapęs Kęstutis Šeštokas, apsilankęs DELFI TV Gyvai konferencijoje, pastebėjo, kad žalgiriečiams šių metų finalas klostosi gerokai sudėtingiau nei visi tikėjosi.

„Lietuvos rytas“ žaidžia tikrai greitą krepšinį ir nepasakysi, kad vilniečiai daro daug derinių – dažniausiai tik tą vieną, kur prie tritaškio linijos. Pasiteisino jų spaudimas: „Žalgiris“ antroje pusėje prarado keletą kamuolių – negalima daryti tokių klaidų“, – teigė K. Šeštokas.

Jis kauniečių gretose išskyrė aukštaūgį B. Daviesą, surinkusį net 27 taškus ir 38 naudingumo balus. Nesustabdomas amerikietis kol kas tvirtai pirmauja ir finalo MVP lenktynėse.

„B. Daviesas šioje serijoje – pagrindinis žaidėjas. Nežinau, kitose rungtynėse jį bent dvigubinti reiktų“, – patarė buvęs krašto puolėjas.

Po septynių sezonų, praleistų „Žalgiryje“, su kuriuo laimėti šeši LKL čempionatai ir Eurolygos titulas, K. Šeštokas 2000 metais persikėlė į Vilnių. Sostinėje krepšininkas užsimovė ant piršto ir septintą LKL žiedą.

„Atėjo laikas, kai reikėjo kažką keisti. Sulaukiau „Lietuvos ryto“ pasiūlymo ir net negalvojau apie jokią sirgalių priešpriešą“, – prisiminė jis.

K. Šeštokui iki šiol sunku kalbėti apie 2003-iųjų LKL finalą, kuriame „Lietuvos rytą“ paskandino Mindaugas Timinsko metimas per 0,3 sekundės. Prieš tai būtent Kęstutis tritaškiu iš kampo buvo išlyginęs rezultatą.

„Nenoriu veltis į tai, ar tas metimas turėjo būti įskaitytas. Man draugai ir daug kas dažnai primena jį, bet aš apie tai nelabai noriu kalbėti, nes man ta tema yra skaudi. Čia panašiai kaip „Žalgiris“ pralaimėjo „Maccabi“. Dabar galima tik spėlioti, bet gal reikėjo prie galinės linijos kam nors būti ir trukdyti išsimetančiam žmogui. Rūbinėje buvo didžiulis nusivylimas ir galbūt tas pralaimėjimas turėjo įtakos ir likusiai serijos eigai“, – tikino K. Šeštokas.

Ketvirtas LKL finalo mūšis – šeštadienį 17 val. 20 min. Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)