Tokiu būdu serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo jau 3:1 žaliai baltų naudai.

Penktasis ir galbūt jau lemiamas komandų susitikimas – pirmadienį Kaune.

Atkakliai vykusiose rungtynėse lūžis įvyko po didžiosios pertraukos: žalgiriečiai supančiojo varžovų veiksmus puolime, po Artūro Milaknio ir Axelio Toupane'o tritaškių spurtavo net 21:4 bei susikrovė solidų pranašumą – 60:47.

Netikėtu kauniečių ginklu tapo Beno Udrichas. Per pirmas tris dvikovas nė taško nesukrapštęs slovėnas šeštadienį buvo tikras „Žalgirio“ lyderis ir pergalės kalvis. Jo sąskaitoje – 16 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Jis vienintelis svečių gretose surinko dviženklį taškų skaičių.

Rungtynės:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 78:82 (25:23, 18:16, 9:24, 26:19).

„Lietuvos rytas“: Martynas Echodas 16 (5/7 dvitaškiai, 6/6 baudos), Rokas Giedraitis (7 atk. kam.) ir Mindaugas Girdžiūnas po 14, Loukas Mavrokefalidis ir Chrisas Krameris po 7, Travisas Petersonas ir Benas Madgenas po 6, Jimmy Baronas 5, Mindaugas Lukauskis 3 taškai. Artūras Jomantas, Egidijus Mockevičius ir Deividas Sirvydis nežaidė.

„Žalgiris“: Beno Udrihas 16 (5/9 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 6 rez. perd.), Artūras Milaknis (3/4 tritaškiai), Brandonas Daviesas (12 min., 3/3 dvitaškiai, 3/3 baudos), Paulius Jankūnas ir Aarons White'as po 9, Axelis Toupane'as (2/2 tritaškiai) ir Antanas Kavaliauskas (4/5 dvitaškiai) po 8, Edgaras Ulanovas ir Vasilijė Micičius po 4 taškus. Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis nežaidė.

Komandų statistika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“

Dvitaškiai: 22/46 (48 proc.) – 20/35 (57 proc.)
Tritaškiai: 5/14 (36 proc.) – 9/16 (56 proc.)
Baudos: 19/22 (86 proc.) – 15/16 (94 proc.)
Atkovoti kamuoliai: 29 – 25
Rezultatyvūs perdavimai: 18 – 24
Perimti kamuoliai: 9 – 1
Klaidos: 12 – 15
Blokai: 3 – 1
Pražangos: 18 – 26

Rungtynių eiga:

Su didžiuliu užsivedimu ir taikliais metimais rungtynes pradėję Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau nuolat jautė į nugarą kvėpuojančius varžovus.

Po šešių iš eilės Mindaugo Girdžiūno taškų ir įspūdingo Martyno Echodo bloko Edgarui Ulanovui aikštės šeimininkai pirmavo 10:6, tačiau prabilęs trečiųjų finalo serijos rungtynių MVP Brandonas Daviesas rezultatą netrukus išlygino, o Kevinas Pangosas tritaškiu išvedė žalgiriečius į priekį – 10:13.

Antrą kėlinio dalį sėkmingai dėl atšokusių kamuolių kovoję ir gynyboje atkakliai dirbę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai vėl susikrovė nedidelį pranašumą – 20:15, bet kauniečiai netrukus jį panaikino. Po Jimmy Barono tritaškio pirmąjį kėlinį laimėjo „Lietuvos rytas“ – 25:23.

Rokas Giedraitis ir Chrisas Krameris taikliais metimais pradžiugino vilniečių sirgalius (32:28) ir „Lietuvos rytas“ ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje, o kelius krepšinio link sunkiai randantys žalgiriečiai gelbėjosi individualiais B. Davieso ir Beno Udriho veiksmais.

Po Louko Mavrokefalidžio dvitaškio aikštės šeimininkai įgijo didžiausią persvarą – 36:30, tačiau varžovai Rimo Kurtinaičio auklėtiniams daugiau atitrūkti neleido. Kėlinio pabaigoje M. Girdžiūnas ir B. Udrihas įsūdė po taiklų tritaškį ir įpusėjus dvikovai „Lietuvos ryto“ persvara buvo keturi taškai – 43:39.

Į aikštę po pertraukos grįžę žalgiriečiai iš karto pasitelkė Artūro Milaknio tritaškius ir R. Kurtinaitis buvo priverstas prašyti skubaus pasitarimo – 45:47. „Lietuvos rytas“ per daugiau nei pusę trečio kėlinio tesukrapštė keturis taškus, o „Žalgiris“ po dviejų Axelio Toupane'o tolimų metimų ir P. Jankūno bombos organizavo pabėgimą – 47:60.

Vilniečių puolimas ir toliau buvo surakintas, o Ch. Krameris atrodė visiškai pasimetęs ir priėmė vieną klaidingą sprendimą po kito – Šaras po kiekvienos apsigintos atakos plojo atsistojęs. Kauniečiai prieš lemiamą ketvirtį buvo priekyje dviženkle persvara – 52:63.

Šeimininkai nesiruošė pasiduoti: po M. Girdžiūno tritaškio ir dviejų iš eilės M. Echodo antpuolių skirtumas sumažėjo iki 59:65. Tačiau po minutės pertraukėlės darbo vėl ėmėsi sezono mačą žaidęs B. Udrihas, po kurio taškų serijos – 61:74 (likus 4 min.).

„Lietuvos rytas“ dar mėgino gelbėtis spaudimu ir greitu puolimu, bet deficitas buvo per didelis. „Žalgiris“ šventė svarbią pergalę priešo teritorijoje – 78:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (545)