Antrosiose serijos rungtynėse pirmadienį B. Udrihas ant parketo praleido vos minutę: kovojant dėl kamuolio įžaidėjui į akį pirštu įdūrė Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Martynas Echodas. Skausmą kentęs slovėnas rungtynių tęsti nebegalėjo, tačiau buvo pasiruošęs padėti savo komandai ketvirtadienį.

Nors atskleidė, kad sužeista akimi beveik nematė, B. Udrihas sužaidė geriausias savo serijos rungtynes: per 12 minučių atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, blokavo metimą ir surinko 4 naudingumo balus. Visus tris savo metimus prametęs atletas paaiškino, kodėl atakuojant krepšį jam kyla sunkumų.

„Vilniuje man pirštu įdūrė tiesiai į akį. Vaizdas šia akimi dabar liejasi. Stengiuosi tai ignoruoti, nes žaidžiame finale, todėl bandau padėti komandai kaip tik galiu. Tiesa, sužeista akis tikrai paveikia mano žaidimą. Galima sakyti, kad žaidžiu matydamas tik viena akimi. Kiekvieną kartą atlikdamas metimą tarsi spėlioju, kur reikia mesti.

Nepaisant to, stengiuosi vadovauti žaidimui, rungtyniauti gerai gynyboje ir daryti kitus dalykus, kuriems nereikia 100 procentų regėjimo. Bandau žaisti kietai ir padėti komandai laimėti. Šįkart tai padaryti pavyko“, – Krepšinis.lt sakė B. Udrihas.

Šaras yra labai sėkmingas treneris čia, todėl nematau priežasties, dėl kurios jis galėtų būtų nesėkmingas už Atlanto. Žinoma, čia jis turi galią suburti visą komandą į vieną kumštį. NBA lygoje viskas yra šiek tiek kitaip, tačiau nemanau, kad tai taptų milžinišku iššūkiu. Manau, kad NBA lygoje jis taip pat būtų puikus specialistas.
Beno Udrihas

Kalbėdamas apie laimėtas rungtynes ir visą finalo seriją, veteranas pabrėžė, jog lemiamoje sezono stadijoje „Lietuvos rytas“ pranoksta Eurolygos finalo ketverto nuvargintą „Žalgirį“ savo energija, tačiau kovingumo nestokojantys kauniečiai stengiasi nenusileisti.

B. Udrihas mano, jog dabar žalgiriečiams labiausiai trūksta šalto proto.

„Vilniečiai žaidžia labai gerą krepšinį. Jie gerai pasiruošę šiai serijai ir žaidžia kietai, todėl mums reikia nenusileisti jiems savo energija. Mes padarėme tai pirmajame mače ir trečiajame mače, tačiau antrajame – ne.

Tikiuosi, kad galime namuose turimą energiją nusivežti į Vilnių bei laimėti ketvirtąjį serijos susitikimą ten. Pagaliau užtikrintai laimėjome kovą dėl atšokusių. Jei toliau žaisime taip kovingai ir šiek tiek protingiau, Vilniuje turėsime labai gerus šansus“, – sakė B. Udrihas.

Atakų organizatorius prabilo ir apie tai, jog aiškiu serijos favoritu laikytas „Žalgiris“ pralaimėjęs antrąjį serijos mačą Vilniuje kiek nustebo bei pajautė didesnį spaudimą, o tai žaidėjus šiek tiek išmušė iš vėžių. Taip B. Udrihas paaiškino didelį Kauno ekipos klaidų skaičių – ketvirtadienį šeimininkai suklydo 15 kartų, kuomet varžovai – tik 5.

„Pralaimėję antrąjį serijos susitikimą jaučiame šiek tiek didesnį spaudimą. Dėl to galbūt praradome koncentraciją. Šįkart įgiję dviženklį pranašumą pradėjome daryti klaidas, klydome kelis kartus iš eilės. Turime žaisti geriau.

Taip, nusiteikti po gero pasirodymo Eurolygoje yra nelengva, bet negalima ieškoti jokių pasiteisinimų. Privalome būti susikoncentravę, tai yra finalai. Reikia laimėti dar du mačus. Kad ir kiek rungtynių tam prireiks, koncentracijos prarasti negalima“, – dėstė B. Udrihas.

Beno Udrih

Eurolygoje 3,1 taško vidurkį fiksavęs, o „Betsafe-LKL“ čempionate vidutiniškai po 6,3 taško per rungtynes įmetantis 35 metų 191 cm ūgio krepšininkas neslepia, kad jo tikslas – po sezono Lietuvoje sugrįžti į NBA lygą, kur jis praleido 13 metų. Įžaidėjo prioritetas – per paskutiniuosius žaidėjo karjeros metus pasiruošti trenerio karjerai.

„Daug apie NBA negalvoju. Taip, tai yra mano noras, bet aš būsiu atviras visiems variantams. Pamatysime, kas nutiks. Kai pasibaigs sezonas, aš prisėsiu, šiek tiek atsipalaiduosiu ir tuomet nuspręsiu, koks bus kitas žingsnis mano karjeroje.

Norėčiau žaisti dar bent vieną ar du sezonus. Tikiuosi, kad mano sveikata toliau bus gera ir leis man rungtyniauti aukščiausiame lygyje. Aš tai darau visą gyvenimą, myliu tai, o žaisdamas ir mokausi, kaip tapti geru treneriu“, – pasakojo B. Udrihas.

Kaune B. Udrihas mokosi iš šešeriais metais vyresnio Š. Jasikevičiaus, kurio pėdomis slovėnas ir nori žengti. Savo dabartinį trenerį liaupsinančio „Žalgirio“ įžaidėjo nė kiek nenustebino tai, kad jam komandos vairą patikėti svarstė netgi Toronto „Raptors“. B. Udrihas mano, jog NBA lygoje Š. Jasikevičius gali būti toks pats sėkmingas, kaip ir Europoje.

„Tai man nebuvo didelė staigmena. NBA dabar plačiau atveria duris treneriams iš Europos. Galbūt šįkart „Raptors“ pasirinks kitą kandidatą, tačiau neabejoju, jog ateityje Šaras bus kandidatas užimti dar ne vieno NBA klubo trenerio postą. Dabar NBA ir Europos krepšinis panašėja, durys atviros, todėl viskas yra įmanoma. Linkiu Šarui viso ko geriausio.

Šaras yra labai sėkmingas treneris čia, todėl nematau priežasties, dėl kurios jis galėtų būtų nesėkmingas už Atlanto. Žinoma, čia jis turi galią suburti visą komandą į vieną kumštį. NBA lygoje viskas yra šiek tiek kitaip, tačiau nemanau, kad tai taptų milžinišku iššūkiu. Manau, kad NBA lygoje jis taip pat būtų puikus specialistas“, – kalbėjo B. Udrihas.

Rungtyniaudamas už Atlanto, B. Udrihas dirbo su tokiais treneriais kaip Greggas Popovichius, Paulas Westphalas, Scottas Skilesas, Jacque Vaughnas, Mike'as Woodsonas, Dave'as Joergeris, Erikas Spoelstra ar Stanas Van Gundy. Slovėnas patikino, jog Š. Jasikevičius yra visai kitoks treneris nei jie, tačiau tai nereiškia, kad NBA lygoje „Žalgirio“ vairininkas nerastų savo vietos.

„Šaras neprimena nė vieno iš jų, jis yra išskirtinis. Didžiausias jo išskirtinumas yra tas, jog jis yra jaunas, neseniai baigęs krepšininko karjerą ir puikiai suprantantis dabartinį krepšinį. Šaras vis dar turi krepšininko mentalitetą. Jis mato visas mažas detales, todėl moka paaiškinti visas mūsų klaidas.

Šaras nori, kad jo auklėtiniai visada būtų susikaupę ir motyvuoti, todėl dažnai jam tenka pakelti balsą ir priminti žaidėjams jų užduotis. Tai nėra įprasta NBA lygoje, bet manau, kad toks treneris šios lygos klubams tikrai nepamaišytų“, – kalbėjo B. Udrihas.

Šarūnas Jasikevičius

Save ir Š. Jasikevičių už Atlanto regintis B. Udrihas mano, jog artėjantis NBA sezonas bus visai kitoks nei praėjęs. „Žalgirio“ veteranas teigia, kad net jei NBA lygoje neišvysime jo ar Š. Jasikevičiaus, didelių pasikeitimų vasarą ten tikrai bus.

„Tikėjausi, kad šiemet toli nužygiuos Hjustono „Rockets“ ekipa. Deja, Vakarų konferencijos finale jai teko kovoti su „Golden State Warriors“. Šiai komandai mesti iššūkį yra labai sudėtinga, bet tikiuosi, kad kitą sezoną atsiras jai lygi jėga.

Kitas NBA sezonas bus įdomesnis nei keli pastarieji. Manau, kad vasarą įvyks nemažai pokyčių, todėl jėgų santykis lygoje pasikeis, atsiras dar viena labai stipri komanda“, – atsisveikindamas tarė B. Udrihas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)