Iš viso nauja sutartis krepšininko sąskaitą turėtų pasunkinti apie 3 mln. JAV dolerių.

Puolėjas suskubo pasirašyti kontraktą dėl griežtėjančių Kinijos krepšinio lygos finansinių sąlygų ir nelaukė liepos mėnesį atsiversiančių galimybių pasirašyti sutartį su NBA ekipomis.

Praėjusį sezoną brangiausias Kinijos lygos krepšininkas vidutiniškai per rungtynes pelnė 23,6 taško ir atkovojo 12 kamuolių. Su Šandongo komanda D-Mo nukeliavo iki turnyro pusfinalio.

„Yra susidomėjimo iš NBA. Ta pati Kinijos komanda taip pat labai nori, kad aš grįžčiau. Mano agentas kalbasi su Kinijos komanda, o su NBA klubais pradėsime kalbėtis nuo liepos 1-osios. Jei NBA ekipos nesiūlys nieko įdomaus, tai yra, jeigu jos vėl siūlys tik minimalius kontraktus, tuomet nematau problemų žaisti Europoje ar Kinijoje.

Tie penkeri metai NBA lygoje, iš kurių daugumą praleidau ant suolo, nėra labai malonūs mano karjeroje. Kinijoje sezonas man buvo sėkmingas, žaidžiau daug, komandai sekėsi gerai, visi buvo patenkinti“, - grįžęs į Lietuvą kalbėjo D. Motiejūnas.

Puolėjas neatmetė galimybės svarstyti Kauno „Žalgiro“ pasiūlymą, jeigu tik tokį gautų.

Renginio akimirka / FOTO: Audronis Vitkus

D. Motiejūnas su širdies drauge Paulina Popek praėjusių metų rugpjūtį prieš pat Europos pirmenybes susilaukė pirmagimio, sūnaus. Tiek D. Motiejūnui, tiek ir jo mylimajai tai yra pirmoji atžala. Tiesa, apie asmeninį gyvenimą ši pora niekada nebuvo linkusi atvirauti. Net ir tai, kad draugauja su žavia lenkaite Paulina, su kuria likimas jį suvedė žaidžiant Lenkijos klube, jis ilgą laiką neigė.

Po sezono Kinijoje į Lietuvą grįžęs krepšininkas įsigijo naują transporto priemonę, o ją pirko iš ralio lenktynininko Benedikto Vanago. D-Mo valdys galingą visureigį „Toyota Land Cruiser“, kainuojantį apie 45 tūkst. eurų.

Sezonas Kinijoje lietuviui baigėsi balandžio 11-ąją. Lemiamose, septintose, pusfinalio rungtynėse Šandongo „Golden Stars“ komanda 95:105 (23:20, 23:28, 30:29, 19:28) pralaimėjo Žedziango „Lions“ ekipai ir serijoje iki keturių pergalių, nusileido 3:4.

Taip pat kiek anksčiau buvo skelbta, kad susidomėjimą D. Motiejūnu yra išreiškusi „Barcelonos“ komanda.

Lietuvos rinktinei D. Motiejūnas paskutinį kartą atstovavo praėjusių metų Europos čempionate, kuris nebuvo sėkmingas nei visai komandai, nei pačiam aukštaūgiui.

Sezono metu vykusiose pasaulio pirmenybių atrankos varžybose D. Motiejūnas nežaidė, nors kiti Kinijoje rungtyniaujantys europiečiai, pavyzdžiui, graikas Ioannis Bourousis ar prancūzas Edwinas Jacksonas, rado galimybių atvykti ir padėti savo šalių nacionalinėms komandoms.

O prieš vasarą laukiančius paskutinius pirmo atrankos etapo mačus su lenkais ir vengrais D. Motiejūno į sudėtį nebeįtraukė rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Krepšinis.lt paklaustas apie situaciją, krepšininkas teigė nenorintis liesti rinktinės temos. „Nėra ji man skaudi, tiesiog nenoriu be reikalo eikvoti oro“, – sakė D. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)