LKL valdybą sudarantys klubų vadovai balsų dauguma atmetė galimybę išplėsti lygos dalyvių skaičių iki 12.

Tokiu atveju reguliarusis sezonas būtų vykęs nebe keturiais, o trimis ratais. Rungtynių skaičius kiekvienai komandai būtų sumažėjęs nuo 36 iki 33.

Mažinti krūvį siekė Eurolygoje žaidžiantis „Žalgiris“, bet nesurinko pakankamai pritariančių balsų.

Sprendžiant klausimą dėl lygos plėtros ir trumpesnio reguliaraus sezono, šešių klubų vadovai pasisakė prieš šį pasiūlymą, keturi balsavo už, o LKL prezidentas Remigijus Milašius ir generalinis direktorius Romualdas Brazauskas susilaikė.

„Tai buvo vienas sudėtingesnių valdybos posėdžių per mano karjerą. Buvo labai ilgai diskusija, sprendėme, ar lyga plečiasi, ar ne. Buvo įvairių argumentų, galiausiai reikėjo kelti rankas“, – po posėdžio sakė R. Milašius.

Tiesa, nutarta apkarpyti atkrintamąsias varžybas, kurių serijos po metų sutrumpės vienu maču: ketvirtfinaliai ir pusfinaliai vyks iki dviejų pergalių, finalas – iki trijų. Anot LKL varžybų direktorės Rasos Liuimienės, taip siekiama padidinti sportinę intrigą ir sumažinti bendrą rungtynių skaičių. Pagal preliminarų tvarkaraštį, sezonas baigsis vėliausiai gegužės 31 d.

„Ne vien „Žalgiris“ verčia trumpinti sezoną. Orai pasikeitė, matome, kaip tas mėsos gabalas penktadieniais ir savaitgaliais išveža mūsų žiūrovą iš salių“, – į prasidėjus vasarai nusmukusį rungtynių lankomumą dėmesį atkreipė R. Milašius.

Kita vertus, ilgesnis bus LKL organizuojamas Karaliaus Mindaugo turnyras, į kurį bus įtrauktos ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipos. Dalyvių skaičius išaugs nuo 8 iki 14 klubų.

„Dėl rungtynių pertekliaus problemų turi tik „Žalgiris“. Visos kitos komandos nori kuo daugiau rungtynių, bent jau po 50. Mes galvojame, kad joms tai bus naudinga“, – komentavo R. Liuimienė.

Kurios ekipos žais LKL kitą sezoną, paaiškės tik rugpjūčio pradžioje. Liepą gauti licencijas sieks 12 klubų, tarp kurių – ne tik visi šio sezono dalyviai, įskaitant paskutinę vietą užėmusį Prienų-Birštono „Vytautą“, bet ir teisę pakeisti pastarąjį iškovojęs Šakių „Vytis“ bei komerciniu principu pakilti iš NKL paskutinę akimirką užsimaniusi „Jonava“.

„Vyčiui“ leista dalyvauti licencijavimo procese po to, kai klubas susitarė su Kauno rajono savivaldybe dėl persikėlimo į Garliavą. „Vytis“ praėjusiame NKL sezone liko trečias, bet pelnė kelialapį į LKL, nes aukščiau finišavo aukščiausios lygos klubų dublerių komandos – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ir Kauno „Žalgiris-2“.

Savo ruožtu, „Jonava“ NKL pasidalino tik 5-8 vietas. Nerijaus Zabarausko treniruota ekipa krito ketvirtfinalyje, 0-3 pralaimėjusi seriją „Vyčiui“. Jonavos klubas žada surinkti 400 tūkst. eurų vienkartinį mokestį, nors dar praėjusį mėnesį jo atstovai tvirtino, jog eiti į LKL komerciniu keliu – pernelyg brangu.

Licencijavimo rezultatų atsipalaidavęs negali laukti ir sunkių finansinių problemų pastaraisiais metais kamuojamas Kėdainių „Nevėžis“.

R. Milašius teigė, esą klubas atsiskaitė su visais šiame sezone jo garbę gynusiais krepšininkais, bet yra skolingas šešiaženklę sumą anksčiau komandoje rungtyniavusiems žaidėjams, agentams ir kitiems tiekėjams.

„Šiandien nagrinėjome „Nevėžio“ audito išvadas, skolų situaciją. Birželio 29 d. vyks Kėdainių tarybos posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar padengti įsiskolinimus. Tai padarius, būtų galima tęsti veiklą nuo švaraus lapo“, – komentavo LKL vadovas.

Kaip lyga elgtųsi, jei licencijas gautų visi 12 pareiškėjų? Pagal taisykles, tokiu atveju dešimtą vietą LKL klubų sąraše turėtų užimti „Vytis“. Jei pastarasis neįveiktų licencijavimo, kitas eilėje būtų „Vytautas“. „Jonava“ pretenduotų pakeisti „Nevėžį“, jei šis nesulauktų rajono gelbėjimosi rato.

„Bet valdyba gali priimti ir kitokį sprendimą“, – apsidraudė R. Liuimienė.

Per 1993 metais prasidėjusią LKL istoriją pirmenybėse dažniausiai varžydavosi 10 komandų. Daugiausiai – 13 – klubų LKL dalyvavo 2009-2011 metais. Pastaruosius tris sezonus lyga laikėsi 10 ekipų formato.

Kitais metais veikiausiai nebevyks Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionatas. Planuojama, kad jis bus bent metams suspenduotas.

„BBL tikriausiai bus suspenduojamas, nes jis prarado vertę. Latviai su estais, kiek žinau, rengs bendrą čempionatą, stipriausiu latvių klubai žais VTB arba Čempionų lygose, o finansiškai šios šalys prie BBL prisidėti nenori“, - kalbėjo LKL direktorius Remigijus Milašius.

LKL klubai, kurie nedalyvaus Europos taurės turnyruose, turės naują turnyrą ir galės išmėginti jėgas su stipriausiomis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipomis.

„Bandysime organizuoti naują lygą ar taurę, kurioje dalyvauti 4-5 LKL ekipos ir keletas NKL komandų. Jos sužaistų du ratus ir būtų koks nors finalas. Gal bus koks nors prizinis fondas, kuris skatintų komandas. Stengiamės populiarinti krepšinį. Kam mums mokinti latvius ir estus, jeigu turime savo klubus“, - pabrėžė R. Milašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)