„Pavyko prisitaikyti prie „Lietkabelio“, puolimas buvo geras, bet nepataikėme gerų metimų, – pastebėjo „Neptūno“ treneris. – Paskutinėje atakoje Seibutis turėjo veržtis į dešinę, bet Peineris gal per daug uždengė, tai Renaldas užbaigė kaire ranka viską. Patyręs žaidėjas“.

K. Maksvytis pabrėžė, kad daug problemų šįkart jiems kėlė Donatas Tarolis. 24-erių metų 203 cm ūgio puolėjas sužaidė geriausias karjeros rungtynes – pelnė 26 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų.

„Reikės pergalvoti gynybą prieš Donatą. Jis labai daug taškų susirinko agresyviu žaidimu. Tai yra Tarolio stichija. Reikės pasukti galvą, kaip eliminuoti šį veiksmą“, – sakė „Neptūno“ vedlys.

„Donatas yra talentingas žaidėjas ir aš džiaugiuosi, kad jis vis tvirčiau ir tvirčiau jaučiasi. Aš jam jaučiu begalinę simpatiją ir kaip žmogui, ir kaip žaidėjui“, – prie kolegos pagyrų prisidėjo ir „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas.

Jis tvirtino, kad visi žaidėjai labai stengėsi, todėl nė vienam priekaištų neturi: „Vertėmės per galvą, bet dėl per didelio noro mes pamiršdavome tai, ką tarėmės, net ką kalbėjome per minutės pertraukėlę. Norėjome varžovą įveikti jėga ir individualiais veiksmais. Tai yra iš didelio noro, nieko nekaltinu. Pasakiau krepšininkams, kad kitose rungtynėse turime žaisti su tuo pačiu užsidegimu, tačiau šaltais nervais“.

Anot R. Butauto, komandoje trūko koncentracijos kovojant dėl kamuolių, keičiantis ginamaisiais.

„Nenorėčiau sumažinti „Neptūno“ nuopelnų – jie padarė išvadas, gynėsi kitaip nei Klaipėdoje ir mums sukėlė daug sunkumų. Šiandien rungtynės buvo gynybinio plano, abi komandos gerai gynėsi. Sunkios rungtynės buvo tiek fiziškai, tiek psichologiškai, – teigė panevėžiečių treneris, pabrėžęs, kad aikštės pranašumas didelės reikšmės neturi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)