Tačiau pirmadienį Vilniaus klubas nutraukė šią gerokai užsitęsusią sausrą ir aiškiai pareiškė, kad niekas nenugalės „Lietuvos ryto“ 16 kartų iš eilės. Beveik visą mačą pirmavę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 82:73 įveikė Kauno „Žalgirį“, užbaigė 15 iš eilės jo pergalių grandinę tarpusavio LKL finaluose ir išlygino seriją.

„Vakar labai nustebino „Lietuvos ryto“ nusiteikimas ir žaidimas. Buvo daug energijos ir kamuolio judėjimo, perdavimų. Žalgiriečius išmušė iš vėžių zoninė gynyba, o net, kai ir buvo pereita prie asmeninės, vilniečiai labai skubėjo į pagalbas.

„Žalgiris“ nepataikė – taktika pasiteisino. Skirtingai nei Kaune, laisvų metikų neatsirado, o jeigu ir būdavo, jie nepataikydavo. Kevinas Pangosas 0 iš 3 tritaškių, Milaknis tuščias pralakstė. „Žalgiriui“ buvo labai sunku, nes „Lietuvos rytas“ užkimšo savo baudos aikštelę.

Su „Žalgiriu“ tu turi žaisti 40 minučių, nes, jei tu tiktai įkrisi į duobę, paskui labai sunku atsitiesti. „Lietuvos rytas“ išvengė duobių ir, kai labai reikėjo, po tritaškį pataikė ir Loukas Mavrokefalidis, ir Mindaugas Lukauskis, kas ir neleido „Žalgiriui“ pabaigoje užbaigti rungtynių savo naudai“, – sakė DELFI konferencijoje dalyvavęs buvęs ilgametis LKL krepšininkas ir bronzos laimėtojas Gintautas Vileita.

Jis pastebėjo, kad net 24 taškus ir 30 naudingumo balų surinkęs graikas pirmadienį darė, ką norėjo.

„Loukas gaudavo kamuolį aplink krepšį. Vakar jis labai gerai išnaudojo savo pataikymą iš 3-4 metrų, žalgiriečiai net nespėdavo pakelti rankos“, – teigė G. Vileita.

Specialisto nuomone, prie septynerius metus neregėtos „Lietuvos ryto“ sėkmės labai svariai prisidėjo ir pagaliau iššovęs Chrisas Krameris, kuris vien per lemiamą kėlinį suvertė 11 taškų.

Šarūnas Jasikevičius pasakė savo pastebėjimus ir kai kurie jie buvo teisingi. Aišku, kiekvienas treneris žiūri į savo komandą ir tai, kaip ją apginti. Ar dėl to „Lietuvos rytas“ laimėjo? Taip, jeigu tie švilpukai būtų nuėję į „Žalgirio“ pusę, galbūt ir jis būtų laimėjęs, gal nebūtų buvę ir Mindaugo Lukauskio tritaškio ar viskas nebūtų net iki to nukeliavę.
Gintautas Vileita

„Super. Ch. Krameriui sunku gal psichologiškai dėl to metimo, kai nuo jo net atsitraukia. Bet kai jis įmetė tą tritaškį, kas paskutinį kartą buvo tik pavasarį, tapo labai didele parama“, – tikino Sostinės krepšinio mokyklos treneris.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad vilniečiai tiek pirmose, tiek antrose rungtynėse sumetė daugokai kaip LKL finalams – 83 ir 82 taškus, o kauniečiai antroje dvikovoje sukrapštė net 25 taškais mažiau nei pirmoje (73 ir 98).

„Jeigu „Žalgiris“ vėl nepataikys iš toli (3/18 tritaškiai Vilniuje – Krepšinis.lt), „Lietuvos rytas“ tikrai turi šansą pasiimti vieną kitą pergalę. Bet aš užtikrinu, kad Šaras išanalizuos šias rungtynes labai gerai ir žalgiriečiai gynyboje atrodys daug solidžiau“, – prognozavo G. Vileita.

Jei žalgiriečiai rizikavo gindamiesi prieš Ch. Kramerį, tai šeimininkai dažnai laisvą palikdavo Vasiliję Micičių ir šis manevras pasiteisino – serbas realizavo tik vieną tritaškį iš šešių.

„Jis nėra toks geras metikas, o porą metimų jis net atliko neteisingų. Aš garantuoju, kad Š. Jasikevičius dėl to turėjo pokalbį su juo. Jis bandė vienas patempti visą komandą, o ne žaisti pagal planą – „Žalgiryje“ aš to nesu matęs per sezoną“, – tvirtino G. Vileita.

Gintautas Vileita

„Žalgiris“ galėjo laimėti, jei ne keli keisti švilpukai?

Kuris scenarijus realesnis – ar kad „Lietuvos rytas“ dabar pajuto pasitikėjimą savo galiomis ir kibs „Žalgiriui“ į atlapus 6-7 rungtynių serijoje, ar kad kaip tik pažadino žaliai baltą žvėrį, kuris sudraskys vilniečius į skutus per artimiausius tris mačus?

„Tegul „Lietuvos rytas“ tik žaidžia taip, kaip pirmadienį, ir mes turėsime labai įdomų LKL finalą. Net jeigu vilniečiai nelaimės Kaune, jiems tai nieko baisaus, nes jie jau žino, kad namuose gali nugalėti.

Be abejo, „Žalgiris“ padarys išvadas ir namuose žais tikrai ne taip vangiai. Bet dabar „Žalgiriui“ bus sunkiau. Jis turi laimėti pas save, atvažiuoti į Vilnių ir išsivežti pergalę iš čia, kad būtų truputį ramiau. Taip, turbūt daugiau šansų, kad bus 4:1, bet gali viskas apsiversti. Dabar finalo seriją prognozuoti labai sunku“, – kalbėjo G. Vileita.

Vertindamas teisėjų darbą, jis suabejojo tam tikrais jų priimtais sprendimais.

„Š. Jasikevičius pasakė savo pastebėjimus ir kai kurie jie buvo teisingi. Aišku, kiekvienas treneris žiūri į savo komandą ir tai, kaip ją apginti. Ar dėl to „Lietuvos rytas“ laimėjo? Taip, jeigu tie švilpukai būtų nuėję į „Žalgirio“ pusę, galbūt ir jis būtų laimėjęs, gal nebūtų buvę ir M. Lukauskio tritaškio ar viskas nebūtų net iki to nukeliavę.

Bet dar daugiau lėmė tai, kad „Žalgiris“ nusileido „Lietuvos rytui“ kovingumu. Tą patį pasakė ir Š. Jasikevičius. Nors tie jo pastebėjimai – tikrai geri ir nereikia teisėjams pykti, o pasižiūrėti į tuos momentus. Kiekviena pastaba – padėjimas eiti į priekį“, – konstatavo G. Vileita.

Paklaustas, ar sutinka su Šaro priekaištu dėl to epizodo, kai svarbiu ketvirto kėlinio metu (rezultatui esant 69:67), vietoje žingsnių ar nešto kamuolio L. Mavrokefalidžiui, teisėjai užfiksavo labai abejotiną pražangą K. Pangosui, po kurios netrukus skirta ir nesportinė V. Micičiui, treneris suabejojo arbitrų švilpuku.

„Šiaip tai aš net nemačiau iš viso ten baudos, jei atvirai. K. Pangosas pro šoną tik judėjo ir ten gal žingsniai jau buvo. Bet tai tik vienas epizodas.

Tai, kad „Žalgiris“ davė šansą „Lietuvos rytui“ laimėti, tai va čia yra jo problema. Tai reikia akcentuoti ir prisiimti kaltę žalgiriečiams, kad jie leido vienam ar dviem švilpukams nulemti pergalę. Šioje serijoje „Žalgiris“ neturėtų to daryti“, – pabrėžė G. Vileita.

Vilniečiai antrose rungtynėse atliko 5 baudų metimais daugiau nei svečiai (20 prieš 15).

Trečias LKL serijos iki keturių pergalių mūšis – ketvirtadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)