33-ejų australas pirmose finalo rungtynėse šeštadienį aikštę paliko per 15 min. pelnęs 4 taškus, prametęs visus 3 mestus dvitaškius, realizavęs 1 iš 2 dvitaškių, 4 kartus prasižengęs ir surinkęs neigiamą efektyvumo balų skaičių (-1). Tąsyk „Lietuvos rytas“ pripažino „Žalgirio“ pranašumą 83:96.

Pirmadienio vakarą Vilniuje viskas buvo kitaip. Snaiperis įsibėgėjo jau pirmame kėlinyje, o iš viso per 28 min. surinko 19 taškų, pataikė 4 iš 5 dvitaškių, 2 iš 5 tritaškių, viskas 5 baudas, taip pat atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir surinko net 25 efektyvumo balus.

Ir šį kartą pergalę jau šventė Rimo Kurtinaičio kariauna. Rezultatyvesnis už B. Madgeną buvo tik 24 taškus surinkęs graikas Loukas Mavrokefalidis.

„Benas tikrai sužaidė labai solidžias rungtynes, metė gerus metimus, sėkmingai veržėsi po krepšiu – negaliu sakyti, kad tai jis daro prastai, tačiau tai daro retokai. Jis mums tikrai labai padėjo nugalėti, – po rungtynių patyrusį australą gyrė vienas iš jauniausių „Lietuvos ryto“ narių Martynas Echodas. – Apskritai mes atidavėme visą širdį. Gana neblogai vykdėme visą veiksmų planą. Aišku, buvo tų kalnelių, keletą kartų jie „atsilošė“, nes yra gera komanda. Tačiau mes labiau norėjome, ir dėl to pavyko laimėti.“

Apie tai, kad „Lietuvos ryto“ noras nugalėti buvo didesnis, spaudos konfrencijoje kalbėjo ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, šį aspektą išskyrė ir pats žalgiriečius gerokai nubaudęs B.
Madgenas.

„Kiekviena pergalė prieš „Žalgirį“ yra labai svarbi. Kartas nuo karto nutoldavome 5-6 taškais, bet jie
vis tiek sugrįždavo ir sugrįždavo. Laimei, mes parodėme charakterį, pataikėme svarbius ir sunkius metimus, gynėmės kur kas geriau ir praleidome 20 taškų mažiau nei pirmose rungtynėse. Tiesiog padarėme išvadas po pralaimėjimo Kaune“, – pažymėjo australas.

Anot aikštėje emocijomis kunkuliuojančio B. Magdeno, pagrindinė pergalės priežastis – padarytos tinkamos išvados po pralaimėjimo Kaune.

Vilniečiams pavyko visiškai uždaryti Artūrą Milaknį – pirmose rungtynėse 24 taškus pelnęs ir 6 tritaškius pataikęs snaiperis šį kartą aikštę paliko nepasižymėjęs.

„Sustabdėme Milaknį – tai buvo vienas iš raktų į pergalę. Pirmose rungtynėse pirmus 3 ar 4 metimus jam leidome išmesti iš patogių padėčių. Jis puikiai naudodavosi užtvaromis, ir tokiais atvejais apsiginti yra labai nelengva. Padarėme būtinas korekcijas, ir sugebėjimas palikti jį be taškų buvo viena iš laimėjimo priežasčių. Kai tokio lygio snaiperis įsibėgėja, būna tikrai labai sunku“, –
Krepšinis.lt sakė B. Madgenas, ketvirtame kėlinyje išprovokavęs ir nesportinę Vasilije Micičiaus pražangą.

Kita pergalės priežastis, pasak australo, komandos charakteris – po pralaimėjimo vilniečiai nenuleido rankų ir išliko susitelkę.

„Sugebėjome išlaikyti gerą atmosferą, chemija komandoje tikrai puiki. O tai taip pat yra pergalės priežastis. Šį kartą buvo mano diena – gerai jaučiau komandos draugus, jie mane. Rytoj jau gali būti kieno nors kito diena, ir aš būsiu pasirengęs padėti kiekvienam. Atidavę visą širdį sugrįžtame į Kauną – manau, kad ši serija bus tikrai įdomi, ji jau yra įdomi“, – emocingai kalbėjo australas.

Duoklę jis atidavė ir komandos fanams.

„Per visas rungtynes su „Žalgiriu“ fanai yra neįtikėtini, nuostabūs. Prisimenu, kai žaidėme pirmas sezono rungtynes Kaune, kai laimėjome – atvyko „Lietuvos ryto“ fanų, atmosfera buvo nuostabi. Jie puikiai mus palaiko, o tokios pergalės yra kažkas, kuo jiems galime atsidėkoti“, – dėstė B. Madgenas.

Snaiperiui pritarė ir M. Echodas, su 7 taškais buvęs rezultatyviausiu tarp visų „Lietuvos ryte“ rungtyniaujančių krepšininkų lietuvių.

„Mes atidavėme visą energiją, visą širdį. Gana neblogai vykdėme visą žaidimo planą – aišku, buvo tų kalnelių, jie keletą kartų atsilošė. Kaip kitaip, juk „Žalgiris“ gera komanda. Labai gerai, kad sustabdėme Milaknį, kad jis nepajuto savo metimo. Nuo pirmų minučių koncentravomės į jį ir tai davė vaisių, – kalbėjo 20-metis aukštaūgis. – Tačiau svarbiausia, kad mes šį kartą labiau norėjome laimėti ir dėl to tai pavyko padaryti. Ar apetitas auga bevalgant? Žinoma. Bet dabar reikia perrikiuoti mintis ir ruoštis trečioms rungtynėms“.

Trečiosios serijos rungtynės ketvirtadienį, birželio 14 d. vyks Kaune. Ketvirtosios – šeštadienį, birželio 16 d. Vilniuje.


text-align:start;widows: 2;-webkit-text-stroke-width: 0px;text-decoration-style: initial;
text-decoration-color: initial;word-spacing:0px">
font-family:"Arial","sans-serif";color:black'>Jau aišku, kad tikrai prireiks ir penktojo mačo, kuris kitą pirmadienį, birželio 18-ąją vėl vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)