„Visų pirma, dėkingas vyrams, kad supranta rungtynių svarbą. Po pralaimėtų pirmų rungtynių sugebėjome grįžti į kovingumo, nusiteikimo etapą. Ką žadėjome, tą ir padarėme – aikštėje demonstravome kovą. Džiugu, nes kai kurie žaidėjai laimėti nori netgi labiau nei aš“, – spaudos konferencijoje po rungtynių dėstė R. Kurtinaitis.

Anot stratego, kurio ekipa žingsneliu priekyje žalgiriečių žengė beveik visą susitikimą, pergalės „Lietuvos rytas“ šį kartą visiškai nusipelnė, tačiau girti pavienių krepšininkų jis nepradėjo.

„Beveik visas rungtynes kontroliavome žaidimo eigą – buvo menkų duobelių, bet iš esmės komentarų apie tai, kad nebuvome verti laimėti, neturėtų būti, – teigė R. Kurtinaitis, 24 taškus pelniusio ir 30 naudingumo balų surinkusio graiko Louko Mavrokefalidžio indėlio sureikšminti nepanoręs. – Nesu pamokslautojas kaip Vladas Garastas, ir aš labiau norėčiau, kad vertintumėte visumą.

Man patinka, kai žmonės mato visumą, o ne pavienius žaidėjų veiksmus. Taip, Loukas Mavrokefalidis yra labai geras žaidėjas. Taip, jis amžiuje, bet jis yra puikus. Ir šį kartą jis sužaidė tikrai gerai.“
Aš prisimenu vienas rungtynes, kai pats Šarūnas žaidė už Atėnų „Panathinaikos“ ir prieš „Olympiakos“ visas 40 minučių darė vieną derinį – pikenrolą.
Rimas Kurtinaitis

Skirtingai nei „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, R. Kurtinaitis susilaikė nuo bet kokios kritikos rungtynių teisėjams ir netgi atsiribojo nuo žalgiriečių stratego žodžių.

„Pastebėjau tendenciją – kai Lietuvoje kažkas teisėjus paspaudžia, jie tarsi persiverčia. Aš nenoriu dalyvauti tuose žaidimuose. Neturiu nusiskundimų dėl teisėjų darbo nei čia, Vilniuje, nei Kaune. Ir pats be reikalo vieną kartą kritikavau arbitrus po rungtynių su „Neptūnu“. O Šarūnas kritikuoja, daro jiems spaudimą, bet jis tai daro ir Eurolygoje. Tai jo reikalai, aš tuose žaidimuose nedalyvauju“, – pareiškė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ strategas ironiškai įvertino ir Š. Jasikevičiaus pareiškimą, kad vilniečiai rungtynes laimėjo naudodami vieną derinį, o apskritai jų naudoja tik du.

„Aš prisimenu vienas rungtynes, kai pats Šarūnas žaidė už Atėnų „Panathinaikos“ ir prieš „Olympiakos“ visas 40 minučių darė vieną derinį – pikenrolą. Jeigu tu tai sėkmingai darai ir tai veikia, kodėl tai yra negerai? Apskritai manau, kad neetiška po rungtynių kalbėti, kiek kas derinių naudojo ir kas kaip laimėjo“, – pažymėjo R. Kurtinaitis.

Vilniečių vedlys pasidžiaugė, kad šiose rungtynėse „sausą“ paliko žalgiriečių snaiperį Artūrą Milaknį. Kaune jis į „Lietuvos ryto“ krepšį įskraidino net 6 tritaškius, o šį kartą aikštę paliko nesurinkęs nė taško.
Neturiu nusiskundimų dėl teisėjų darbo nei čia, Vilniuje, nei Kaune. Ir pats be reikalo vieną kartą kritikavau arbitrus po rungtynių su „Neptūnu“. O Šarūnas kritikuoja, daro jiems spaudimą, bet jis tai daro ir Eurolygoje.
Rimas Kurtinaitis

„Gerai, kad sustabdėme Milaknį, tai svarbu. Bet pakartosiu dar kartą – kiekviena komanda turi 12 žaidėjų, ir jei kokie 6 iššauna, turime rezultatą. Pavyzdžiui, mūsų gretose puikiai sužaidė Mavrokefalidis, Chrisas Krameris, kuris apskritai be reikalo nurašytas. Rokas Giedraitis šiandien taškais nepadėjo, bet jis padėjo kovingumu. Mes esame komanda, ir kaip komanda nugalėjome“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Savo komandos rotacijoje R. Kurtinatis šį kartą naudojo devynis žaidėjus. Paklaustas, ar krepšininkams pakaks jėgų finalo serijoje, strategas šyptelėjo – taupyti jų nebėra kada.

„Taupytis mums nėra kur, įprastai rotuojame 10 žmonių. Pasakysiu taip – žaidžiame su turimais stipriausiais žaidėjais, įsivedėme į rotaciją ir Artūrą Jomantą, kuris tikrai padėjo. Žaidžiame su tais, ką turime geriausio šiuo metu“, – savo nuomonę dėstė jis.

Į spekuliacijas kalbėdamas apie incidentą po pertraukos, kai „Lietuvos ryto“ gerbėjas stumtelėjo „Žalgirio“ gynėją Vasilije Micičių, R. Kurtinaitis leistis nepanoro:

„Manau, kad čia yra negerai, turi būti taisyklės, kad negalima liesti žmonių. Juk tam ir yra žaidėjai, o atskirai yra žiūrovai. Tačiau iš esmės tai yra klausimas apsaugai, kuri turi atskirti, sužiūrėti. Futbolo rungtynėse matome, nuogi po aikštę bėgioja. Tai reiškia, apsauga nesusitvarkė“.

Trečiosios serijos rungtynės ketvirtadienį, birželio 14 d. vyks Kaune. Ketvirtosios – šeštadienį, birželio 16 d. Vilniuje.

Jau aišku, kad tikrai prireiks ir penktojo mačo, kuris kitą pirmadienį, birželio 18-ąją vėl vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)