Prieš kelias dienas Anapilin išėjusiam „Lietuvos ryto“ fanų grupuotės „B tribūna“ nariui Gvidui pergalę skyręs R. Kurtinaitis kalbėdamas apie pergalės priežastis gyrė Mindaugą Girdžiūną ir Martyną Echodą bei aiškino, jog didelis „Neptūno“ pražangų skaičius nebuvo atsitiktinumas.

Šiose rungtynėse „Neptūno“ krepšininkai užsidirbo net 37 asmenines pražangas ir metė 26 baudų metimus, kai vilniečiai prasižengė 22 kartus ir metė net 44 baudas. Vis dėlto toks didelis varžovų pražangų skaičius R. Kurtinaičio nė kiek nenustebino. Treneris spaudos konferencijoje šyptėlėjo, jog klaipėdiečiai mėgino būti jo auklėtinių balnais.

„Jei mes turime taisykles, o mums lipa ant nugaros, tai normalu, jog tai yra pražanga. Nesvarbu, ar tai būtų NBA, ar LKL. Negali abiem rankom apsikabinęs būti kaip balnas ir negauti pražangos. Nepastebėjau, kad kažkas būtų išskirtinai. Mes metėme daugiau baudų, bet mes žaidėme pagal taisykles. Mes sužaidėme švariau.

Džiaugiuosi, kad laimėjome. Serija nebuvo lengva, nebuvo tiek krepšinio, kiek psichologinių momentų. Ir šiandien žaidimas buvo lygus iki paskutinės minutės. Pavyko išnaudoti salės pranašumą. Sveikinu vyrus už atsidavimą ir kovą. Tikrai gerai kovėmės“ – kalbėjo R. Kurtinaitis.

– Kazys Maksvytis mano, kad „Neptūnas“ šioje serijoje buvo geresnė komanda.

– Mes visi susiduriame su įvairiomis problemomis. Aš manau, kad geresnė komanda nugali. Mes nugalėjome. Gal treneriui atrodė kitaip iš šalies. Norėčiau jam ir „Neptūnui“ padėkoti už kovą, ir nervingą bei sudėtingą seriją. Daugeliui sirgalių suteikėme gražių momentų, ir nesmagių momentų. Džiaugiuosi, kad laimėjome, nenoriu komentuoti kitų trenerių žodžių.

– Ką reiškia komandai sugrįžti į finalą po dvejų metų pertraukos?

– Mes nuo pradžios sezono žengėme, kėlėme sau tikslus, vieno iš tikslų neįgyvendinome, nes norėjome patekti bent į atkrintamąsias Europos taurėje. Buvo mintyse finalas, vienas iš tikslų, mes tai padarėme. Aišku, visi mes galvojame apie save truputėlį kitaip. Kartais visi yra geresnės nuomonės apie save nei kiti. Mes norime kovoti su „Žalgiriu“, smagu žaisti finale, sugrįžti po ilgos pertraukos.

– Kas leido laimėti šiose rungtynėse?

– Ketvirto kėlinio pradžia, kai įgijome 8 taškų pranašumą. Visą sezoną nepavyksta įgyti solidžios komandos vardo. Vietomis atrodome kaip didelė komanda, bet kartais – kaip vaikinai iš gatvės. Prasideda kažkokie atsipalaidavimai. Trūksta individualaus kiekvieno žaidėjo suvokimo. Šiandien buvo truputėlį baimės, bet džiaugiuosi, kad pavyko perlaužti rungtynes.

– K. Maksvytis užsiminė apie teisėjų darbą ir akcentavo pražangų skirtumą.

– Mes po rungtynių Klaipėdoje taip pat siuntėme teisėjams savo pretenzijas. Tuomet buvo labai daug negražaus fizinio kontakto, ir iš Simo Galdiko, ir iš Mindaugo Kačino. Nemanau, kad šiandien buvo per daug. Jei mums lipa ant nugaros, tai normalu, jog tai yra pražanga. Negali abiem rankom apsikabinęs būti kaip balnas ir negauti pražangos. Nepastebėjau, kad kažkas būtų išskirtinai. Mes metėme daugiau baudų, bet mes žaidėme pagal taisykles. Mes sužaidėme švariau.

– Kodėl varžovų aukštaūgiams prisirinkus pražangų žaidėte su Louku Mavrokefalidžiu, o ne Martynu Echodu?

– Mes akcentavome puolimą, „Neptūnas“ buvo surinkęs keturių pražangų limitą, norėjome mesti baudų metimus. Deja, kai kurios mūsų kombinacijos nesuveikė taip, kaip aš norėjau. Mes atakavome per vidurį, kur mums labai padeda Loukas. Su Martynu yra truputį kitoks žaidimas, bet šiandien jis grūmėsi kaip tikras vyras, grūmėsi su bent vizualiai stipresniu S. Galdiku. Jam tik 20 metų, bet šiandien jis buvo vienas mūsų lyderių.

– Kodėl nežaidė Jimmy Baronas?

– J. Baronas vienose rungtynėse suveikė labai gerai, o kitose ne. Šįkart žinojome, jog bus didelė įtampa ir gera varžovų gynyba, todėl paprasčiausiai priimtas sprendimas neduoti žaisti nei J. Baronui, nei E. Mockevičiui.

– M. Girdžiūnas, ko gero, taip pat nusipelnė komplimentų?

– Labai džiaugiuosi, kad Mindaugas pradėjo žaisti taip solidžiai. Po atėjimo į komandą mėnesį jis jautėsi nedrąsiai, bet dabar jau jaučiasi kaip namie. Džiaugiuosi labai už jį. Tai yra vėlai atrastas žaidėjas, bet jis turi visą potencialą žaisti aukščiausiame lygyje.

– Ar spėsite atgauti jėgas iki šeštadienį startuojančios finalo serijos?

– Privalome atsitiesti, toks jau mūsų darbas. Kai ilgai laukti reikia, irgi negerai, po 10 dienų laukimo mes pralaimėjome „Neptūnui“ namuose, dabar nuovargio yra, bet esame žaidybiniame ritme. Fizinė kondicija mūsų nebloga.

– Šį sezoną du kartus nugalėjote „Žalgirį“.

– Du kartus įveikėme, du pralaimėjome, pralaimėjome ir taurės finalą, bet visos rungtynės buvo „temoje“. Laimėjome nedideliais skirtumais, pralaimėjome nedideliais skirtumais. Tuomet „Žalgiris“ žaidė Eurolygoje, dabar situacija kitokia. Tuomet mes turėjome fizinių galių pranašumą. Jie dabar bus pailsėję, bet aš manau, kad mes esame pajėgūs kautis su „Žalgiriu“.

„Betsafe-LKL“ čempionato finalo seriją iki keturių pergalių Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ pradės birželio 9 dieną, šeštadienį, Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)