Vilniaus „Lietuvos rytas“ Klaipėdoje 70:74 krito ir lemiamos penktosios LKL pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos Vilniuje birželio 6 d.

„Noriu kalbėti apie krepšinį, apie rungtynes. Čia klausimai ne man. Yra klubo vadovybė, turit trenerį, kuris ten buvo... Aš mačiau paneigimą“, – po ketvirtųjų pusfinalio serijos rungtynių dėl savo ateities klube nedaugžodžiavo R. Kurtinaitis.

Visgi, darkart to paties paklaustas žurnalistų, strategas atsivėrė.

„Nemanau, kad tokie dalykai komandai ar kam nors prideda pasitikėjimo. Bet tai nebuvo pralaimėjimo priežastis“, – teigė „Lietuvos ryto“ vedlys.

Vienam iš žurnalistų pasiteiravus, ar jis pats jaučiasi vertas toliau dirbti „Lietuvos ryte“, R. Kurtinaitis buvo lakoniškas.

„Aš dirbu, aš esu samdomas darbuotojas. Ką aš... Vertas ar nevertas... Dirbu, siekiu savo tikslų. Yra klubo tikslai ir aš juos bandysiu įgyvendinti.

Nepasakyčiau, kad manęs tai nepalietė, aišku nemalonu... Kitą vertus, mano kontraktas baigiasi šiemet ir čia viskas galėjo įvykti po sezono. Nežinau, kas čia vyksta ar nevyksta, ar kas čia rašo, nežinau.

Čia ne man tie klausimai. Taip, išgirsti tai kiekvienam nėra malonu. Mes turime uždavinius, kurių siekiame – tai papulti į finalą.

Manau, kad turime gerus šansus. Bet skaičiau, kad tie tikslai truputėlį pasikeitė, jau reikia laimėti čempionatą. Gal apetitas kyla bevalgant...

Pasikartosiu, aš esu samdomas darbuotojas, klubo uždaviniai – man įstatymas ir aš bandau juos įvykdyti. Ar man juos pavyks pasiekti – parodys ateitis“, - sakė R. Kurtinaitis.

Strategas net tokioje situacijoje rado progą pajuokauti: juk to paties klubo buvo atleistas ir po laimėto LKL titulo.

„Karjeroje buvo visokių situacijų, tai normalu, vieni trenerius keičia sezono viduryje, kiti – po čempionatų. Net ir laimėtų pirmenybių“, – šypsojosi R. Kurtinaitis, prisiminęs, kad po paskutinio „Lietuvos rytui“ iškovojo LKL titulo 2010 metais klubas nusprendė su juo atsisveikinti.

„Išmokau nereaguoti, žinau savo darbą, ką reikia daryti, bet žvelgiant iš žmogiškos pusės – nemalonu“, – pridūrė „Lietuvos ryto“ strategas, turintis kiek mažiau nei 48 valandas paruošti komandą penktai lemiamai pusfinalio serijai.

Primename, kad sekmadienį vakare žiniasklaidoje pasklido informacija apie R. Kurtinaičio ateitį. Skelbiama, kad patyręs krepšinio specialistas kitą sezoną „Lietuvos ryto“ nebetreniruos, o jo vietą užims Dainius Adomaitis.

Į tai reaguodamas „Lietuvos ryto“ klubas viešai išreiškė palaikymą R. Kurtinaičiui.

Prieš pat transliaciją savo žiniomis apie šią situaciją pasidalino mačo komentatorius Vaidas Čeponis, kuris prieš rungtynes bendravo su Rimu Kurtinaičiu bei „Lietuvos ryto“ vadovu Dariumi Gudeliu. Anot V. Čeponio, D. Gudelis patvirtino tą informaciją, kad jei klubas neiškovos LKL čempionų titulo, dabartinį strategą pakeis D. Adomaitis. Pats R. Kurtinaitis komentatoriui teigė, kad šią žinią priėmė gana ramiai, tiesa, situacija neeilinė, „viską buvo galima išspręsti daug gražiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)