Anksčiausiai iš visų lietuvių savo darbus pradės Tomas Jasevičius ir Gintaras Vitkauskas. Jie darbuosis pasaulio čempionato atrankos varžybose. T. Jasevičius švilps Gruzijos – Serbijos ir Suomijos – Islandijos akistatoms, o G. Vitkauskas vadovaus Ukrainos – Latvijos mūšiui bei praėjusio Europos čempionato finalo pakartojimui tarp Slovėnijos ir Ispanijos rinktinių.

T. Jasevičius taip pat švilps vaikinų U16 Europos čempionate Serbijoje, o G. Vitkauskas keliaus į Vokietijoje vyksiantį Europos vaikinų U20 čempionatą, Europos mažų šalių merginų čempionatą Andoroje bei Italijoje vyksiantį Europos merginų U18 čempionatą.

FIBA čempionatuose šią vasarą debiutuos Gytis Vilius. Jo laukia tolima kelionė į Argentinoje vyksiantį pasaulio vaikinų U17 čempionatą. Jame taip pat dirbs ir Vilius Mačiulaitis. G. Vilius teisėjaus ir aštuoniolikmečių vaikinų Europos čempionate Latvijoje bei Europos vaikinų U16 čempionato B diviziono kovoms Bosnijoje ir Hercogovinoje.

V. Mačiulaitis be jau minėto pasaulio čempionato Argentinoje dirbs Europos vaikinų U20 čempionato B divizione bei šešiolikmečių merginų Europos čempionate Kaune.

Laikinojoje sostinėje prie V. Mačiulaičio prisijugns ir Mindaugas Večerskis. Jis taip pat dirbs ir Europos mažų šalių merginų U16 čempionate Moldovoje.

Martyno Gudo laukia dvi kelionės į Europos merginų čempionatų B divizionus – šešiolikmečių varžybas Juodkalnijoje ir dvidešimtmečių kovas Rumunijoje.

Trys nauji mūsų šalies FIBA kategorijos teisėjai, turintys baltąsias licencijas, taip pat debiutuos FIBA čempionatuose.

Gvidas Gedvilas dirbs dviejuose Europos merginų čempionatų B divizionuose – U18 kovose Austrijoje ir U20 čempionate Rumunijoje.

Juozas Barkauskas prisijungs prie G. Gedvilo Austrijoje, o taip pat vyks ir į Europos merginų U16 čempionato B diviziono kovas Juodkalnijoje.

Gintaras Mačiulis vyks į Europos U16 vaikinų B diviziono čempionatą Bosnijoje ir Hercogovinoje, bei Europos U18 vaikinų B diviziono čempionatą Makedonijoje.

Darbinga vasara laukia ir mūsų šalies komisarų. LKF TA prezidentas Kęstutis Pilipauskas bus vyr. komisaras Europos mažų šalių U16 vaikinų Europos čempionate San Marine bei dirbs FIBA teisėjų instruktoriumi U16 vaikinų Europos čempionate Serbijoje.

LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis vyks į Bulgariją, kur bus vyr. komisaru Europos U20 vaikinų čempionato B divizione.

FIBA komisaras Kęstutis Skėrys dirbs komisaru Europos U16 merginų čempionate Kaune.

Primename,kad du mūsų šalies FIBA teisėjai, kurie dirba Eurolygoje, Jurgis Laurinavičius bei Artūras Šukys, dėl konflikto tarp FIBA ir Eurolygos, į FIBA rengiamas varžybas yra nekviečiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)