Rungtynių teisėjų priimtus sprendimus aiškina ir komentarus pateikia LKL ekspertai – LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: V. Micičiaus vaidyba („Žalgiris“ – „Lietkabelis“)

Žaidėjui Nr. 22 (V. Micičiui) apibėgant žaidėją Nr. 14 (V. Čepukaitį) po minimalaus kontakto V. Micičius imituoja stiprų susidūrimą ir artistiškai krenta ant parketo. Tai pastebėjęs teisėjas nestabdydamas žaidimo, kaip to ir reikalauja taisyklės, oficialiu gestu įspėja V. Micičių – geras teisėjo veiksmas.

2 momentas: V. Micičiaus vaidyba II („Žalgiris“ – „Lietkabelis“)

Žaidėjas Nr. 22 (V. Micičius) į lengvą susilietimą su užtvarą stačiusiu žaidėju Nr. 12 (K. Lavrinovičiumi) dar kartą reaguoja neadekvačiai ir krenta ant grindų. Kadangi V. Micičius dėl vaidybos šiose rungtynėse jau buvo įspėtas, jam skiriama techninė pražanga. Teisingas teisėjo sprendimas.

3 momentas: V. Šulskio ir T. Petersono susidūrimas („Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“)

Prie atšokusio nuo krepšio kamuolio skuba žaidėjai Nr. 88 (V. Šulskis) ir Nr. 42 (T. Petersonas). V. Šulskis kamuolį pagauna pirmas ir iškart meta į krepšį. Pavėlavęs Petersonas bando išvengti kontakto, tačiau nespėja sustoti ir susiduria su dar ore esančiu V. Šulskiu. Tokiu atveju už susidūrimą atsakingas tas žaidėjas, kuris lieka be kamuolio. Blogas teisėjo sprendimas – arbitras turėjo fiksuoti pražangą T. Petersonui ir skirti du baudos metimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)