Likus 5 min. iki ketvirto kėlinio pabaigos, po Luko Aukštikalnio tritaškio ekipas skyrė 9 taškai (72:81).

Būtent šis „Lietkabelio“ krepšininkas pridarė daugiausiai problemų žalgiriečiams: 22-ejų 196 cm ūgio gynėjas surinko net 22 taškus, nors prieš tai 4 mačus iš eilės apskritai nebuvo pasižymėjęs taikliais metimais.
Aibė psichologinių klaidų, pati kūno kalba daug ką sako. Jei po pirmų rungtynių sakiau, kad nemalonu, tai šiandien tas pats.
Šarūnas Jasikevičius

Jam sėkmingai talkino „Žalgirio“ sistemos auklėtinis, 24-erių Donatas Tarolis, kuris šį kartą išsiskyrė dubliu – pelnė 16 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, be to, surinko 26 naudingumo balus.

Kelis svarbius metimus pataikęs „Žalgiris“ mačo pabaigoje susikrovė gana saugią persvarą ir užtikrintai užbaigė antrąsias pusfinalio rungtynes.

Paprastai emocingai į įvykius aikštėje reaguojantis Šarūnas Jasikevičius trečiame ir ketvirtame kėliniuose gana ramiai ir kiek ironiškai stebėjo savo auklėtinių kovą.

Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius vėl kalbėjo apie auklėtinių motyvaciją.

„Man šitas „Žalgiris“ nesižiūri. Labai greitai pasikeitė vaizdas. Vėlgi, sugrįšime prie motyvacijos – tai svarbiausia bet kokiame darbe. Mes esame šitoje stadijoje, kur kažko laukiame. Nežinau ko – gal finalų, gal atostogų. gal to ir to“, – po mačo teigė Š. Jasikevičius.

Strategas stebėjosi, kad L. Aukštikalnis ir D. Tarolis kartu į Kauno ekipos krepšį įmetė beveik 40 taškų.

„Negalvoju, kad žaidimas buvo geresnis (nei pirmame mače, – red. past.). Reikia atsižvelgti į tai, kad varžovai neturėjo trijų startinio penketo krepšininkų, o 40 taškų pelnė antraeilį vaidmenį atliekantys žaidėjai. Prieš savaitę kovojome prieš „Fenerbahče“ ir CSKA, o dabar problemų pridaro Tarolis, su visa pagarba jam.

Jis žaidė atsidavęs, šaunuolis, mūsų sistemos mokinys, bet vis dėlto, tai nėra žaidėjai, prieš kuriuos kovojome dar prieš savaitę. Per du žaidėjus 40 taškų yra per daug. Aibė psichologinių klaidų, pati kūno kalba daug ką sako. Jei po pirmų rungtynių sakiau, kad nemalonu, tai šiandien tas pats“, – spaudos konferencijoje savo komentarą užbaigė Š. Jasikevičius.

Prabilo apie dėmesį mažajam finalui

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas po nesėkmės neturėjo didelių priekaištų žaidėjams, kadangi šie atidavė visas jėgas ir jų tikrai reikėjo, kadangi rikiuotėje nebuvo trijų startinio penketuko narių – Lorenzo Williamso, Darjušo Lavrinovičiaus ir Simo Jasaičio.

„Rungtynės buvo panašios kaip Kaune, bet šiandien vaikinai įdėjo daugiau dūšios, labiau stengėsi ir kovėsi iki pabaigos. Dėl to priekaištauti negalima. Nepatiko man, kad ne vieną ir ne du kartus nesilaikėme nurodymų.

„Žalgiris“ mus baudė už kiekvieną smulkmeną. Tikiu, kad mūsų žaidėjai padarys išvadas, nes suaugę žmonės esame. Ne mes favoritai esame šios poros, laukia dar mažasis finalas.

Norėdami kovoti pusfinalyje, turime laikytis drausmės visas 40 minučių. Negaliu priekaištauti žaidėjams, nes rungtyniavo tikrai iki pabaigos“, – kalbėjo strategas.

R. Butautas vylėsi, kad visi minėti žaidėjai galės pasirodyti ant parketo sekmadienį Kaune: „Čia yra mikrotraumos ir nenorime rizikuoti jų sveikata. Jų galimybės žaisti sekmadienį yra neblogos.“

Trečiosios serijos rungtynės sekmadienį vyks Kaune, mačo pradžia – 17:20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)