Sezoną Kinijoje pabaigęs Jonas Kazlauskas grįžo į Lietuvą ir iš arti stebi lemiamas „Betsafe–LKL“ kovas. Tačiau radęs laisvą minutę pokalbiui su LKL.LT legendinis treneris sugrįžo į praeitį.

J. Kazlauskas nepamiršo dabar jau egzotika kvepiančios LKL istorijos pradžios. Nuo 1994-ųjų Kauno „Žalgirio“ vairą laikęs treneris sako, kad atakuoti krepšį trukdydavo net jo konstrukciją drebinę žiūrovai.

Anksčiau būdavome atvažiuojame į Šilutę – rūbinėje šviesos nėra. Mažytė mokyklos salė, atsineša taburetę ir vienas žmogus suka lemputę, kad galėtume persirengti.

Arba Plungėje baudas meta – žiūrovai judina krepšį, teisėjai apsimeta, kad nemato.“

2000-aisiais po penkis kartus laimėto LKL čempionato J. Kazlauskas paliko „Žalgirį“. Dabar treneris neslepia – komandą palikus Šabtajui Kalmanovičiui jis tiesiog nerado bendros kalbos su tuomečiais savininkais.

„Baigėsi mano kontraktas, – prisiminė J. Kazlauskas. – Susipyko šeimininkai Kalmanovičius su likusiais. Aš palaikiau Kalmanovičių. Kai jis išėjo, gal reikėjo vidury sezono ir man, nes prasidėjo nesąmonės. Bet su tais žaidėjais kartu augau, tad palikti juos... Pabaigiau sezoną ir abi pusės nebesistengėme pratęsti kontrakto.“

2002-aisiais jau treniruodamas „Lietuvos rytą“ J. Kazlauskas dar kartą iškovojo LKL titulą.

Bendraudamas su LKL.LT J. Kazlauskas prisiminė istorinę „Lietuvos ryto“ komandą ir nuolat aptarinėtus žaidėjus: Arvydą Macijauską, Ramūną Šiškauską, Rimantą Kaukėną, Robertą Javtoką, Simą Jasaitį.

Apie juos, R. Javtoko traumą ir legendinį Mindaugo Timinsko metimą per 0,3 sekundės, dėl kurio J. Kazlauskas iki šiol turi savo nuomonę, LKL legenda J. Kazlauskas pasidalijo pokalbyje su LKL.LT:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)