Posėdžio metu FIBA vadovai federacijų atstovams pristatė esamą situaciją diskusijose su Eurolyga. Šiuo metu nėra priimta jokių sprendimų, o Europos komisija renka medžiagą, ją analizuoja.

Didžioji dalis darbo atitenka teisininkams ir visiems techniniams dalykams. FIBA posėdžio metu taip pat pristatė visų 46-ių posėdyje dalyvavusių Europos federacijų interesus ginančią deklaraciją, kuri buvo priimta bendru šalių sutarimu.

„Šalių nacionalinės rinktinės yra svarbiausia ir aukščiausia visos krepšinio sistemos ir piramidės dalis, todėl mūsų pozicija išlieka tokia pati, kad klubai ir žaidėjai turi pasirinkimo laisvę. Galutinis sprendimas dėl žaidimo rinktinėje yra paliekamas žaidėjui.

Noriu dar kartą pabrėžti, kad mūsų krepšininkai už žaidimą rinktinėje jokio atlygio negauna, aukoja savo sveikatą ir laiką, jie yra tikri patriotai, todėl mes visada gerbėme ir gerbsime bet kokį jų sprendimą“, – sakė FIBA valdybos posėdyje dalyvavęs LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Susitikimo metu taip pat buvo pristatytas projektas, kuris padės vystyti moterų krepšinį. FIBA tam skirs daugiau nei pusę milijono eurų.

Gerų žinių posėdžio metu sulaukė ir trijulių krepšinio entuziastai. FIBA pasaulio reitingo taškai nuo 2018 metų bus skaičiuojami nuo nulio, todėl tiek Lietuvos moterų, tiek vyrų rinktinėms padidėja šansai patekti į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes, kuriose pirmą kartą bus ir trijulių krepšinio rungtis.

Šiuo metu Lietuvos moterų rinktinė pasaulio reitinge žengia 69-oje pozicijoje ir savo sąskaitoje turi 145,690 taško. Nuo laipteliu aukščiau esančio Tailando mūsiškės atsilieka mažiau nei 3000 taškų.

FIBA trijulių krepšinio vyrų reitinge Lietuva metus pradėjo 34-ojoje vietoje ir net 30 pozicijų nusileido kaimynams latviams. Po trijų atvirojo Lietuvos čempionato etapų bei kelių tarptautinių turnyrų, Lietuva reitinge pakilo per aštuonias pozicijas ir šiuo metu užima 26-ąją vietą.

Posėdžio metu taip pat patvirtinta Lietuvos kandidatūra organizuoti kitą FIBA valdybos posėdį. Jis rudenį Lietuvoje vyks pirmą kartą ir mūsų šalyje svečiuosis tokios krepšinio asmenybės kaip Dejanas Bodiroga, Andrejus Kirilenka, Jorge Garbajosa, Aleksandras Volkovas, Jiri Zidekas, Dino Meneghinas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)