P. Jankūnas išbėgdamas į aikštę per vakar dienos rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“ sužaidė 104-ąsias rungtynes per karjerą atkrintamosiose varžybose ir aplenkė iki šiol antroje vietoje buvusį Dainių Šalengą.

P. Jankūnas per ketvirtfinalio seriją už nugaros šiame sąraše paliko iš ilgametį Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininką Andrių Šležą.

LKL lyderiai pagal sužaistas rungtynes atkrintamosiose

1.Mindaugas Lukauskis*109
2.Paulius Jankūnas*104
3.Dainius Šalenga103
4.Artūras Jomantas*103
5.Andrius Šležas102
6.Artūras Milaknis*86
7.Robertas Javtokas83
8.Rolandas Vaičiūnas82
9.Vytautas Šarakauskas*79
10.Rolandas Matulis78

*pažymėti žaidėjai dar tęsia karjerą LKL

Šiame sąraše pirmauja Mindaugas Lukauskis, laipteliais aukštyn šiemet kopia ir Artūras Jomantas, su P. Jankūnu konkuruojantis dėl antros pozicijos – „Lietuvos ryto“ žaidėjas šį vakarą vėl pavis P. Jankūną antroje vietoje ir už nugaros paliks D. Šalengą.

Vienintelis kitas dar žaidžiantis krepšininkas dešimtuke yra P. Jankūno komandos draugas Artūras Milaknis. Snaiperio sąskaitoje yra 87 rungtynės ir jis žengia šeštoje vietoje.

80 sužaistų rungtynių ribą „Betsafe–LKL“ atkrintamosiose taip pat yra pasiekę Rolandas Vaičiūnas (82) ir Robertas Javtokas (83).

Šią ribą dar šį sezoną galėjo pasiekti ir „Šiaulių“ aukštaūgis Vytautas Šarakauskas (79). Vis dėlto veterano sezonas užsibaigė ties ketvirtfinaliu ir V. Šarakauskas 80 sužaistų rungtynių ribą galės pasiekti tik kitą sezoną.

P. Jankūnas dar praėjusią savaitę pakilo į septintąją vietą pagal pelnytus taškus Lietuvos krepšinio lygos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)