„Jonavos“ ekipos prezidentas Vaidas Vaškevičius anksčiau ar vėliau tikisi rungtyniauti aukščiausioje lygoje.

„Ne tik klubas, bet ir savivaldybė nori į LKL – dėl to juk arena Jonavoje ir buvo pastatyta“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, sakė Jonavos verslininkas.

Bet kada per 9 mln. eurų kainavusioje ir pernai atidarytoje Jonavos sporto arenoje pradės reguliariai svečiuotis Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir kitos stipriausios šalies komandos – atviras klausimas.

V. Vaškevičius neslepia gavęs LKL pasiūlymą papildyti lygą komerciniu principu. Bet tai kainuotų 400 tūkst. eurų – tokia suma praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vidutiniokams pernelyg didelė.

„Net ir 200 tūkstančių būtų daugoka. Tai – nejuokingi pinigai, juos reikia uždirbti. Todėl mes orientuojamės į sportinį kelią. Kas iš to, jei nusipirksi licenciją ir paskui vėl iškrisi. Licencijavimo klausimai bus sprendžiami liepos 20 d., o rugpjūčio 1 d. jau reikėtų pradėti sportuoti. Kokią komandą per 10 dienų besurinksi, būtume patrankų mėsa. Norėtųsi ateiti tvirtesniais žingsniais.

Reikia kitą sezoną laimėti NKL, ir galėsime kilti. Nelaimėsime, vadinasi, dar metus žaisime antrame divizione. Aišku, yra visokių pasiūlymų, LKL gali plėstis. Daugiau aiškumo bus vasarą“, – kalbėjo V. Vaškevičius.

Anot jo, kitą sezoną klubo biudžetas turėtų stiebtis nuo 100 tūkst. iki 150 tūkst. eurų. O gal ir daugiau.

Praėjusią savaitę „Jonava“ pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su kalnakasybos ir statybų sektoriuose dirbančia Turkijos kompanija „Sintek“.

Klubas dar nuo praėjusių metų bendradarbiauja su Lietuvos sporto universitetu, o buvęs pastarojo prorektorius Mindaugas Balčiūnas padėjo užmegzti ryšius su turkais.

Pasak V. Vaškevičiaus, dar nėra aišku, kokio dydžio investicijos gali tikėtis „Jonava“, be to, bendradarbiavimas gali apimti ir sportinius klausimus.

Onoras Atakay, Tadas Laucius ir Eugenijus Sabutis

„Kol kas tik pasirašėme atvirą memorandumą, o konkretumo mažai. Bet jis gali atnešti daug pokyčių, komandoje gali būti ir legionierių iš Turkijos.

Kitą sezoną planuojame būti lyderiais NKL, bet daug priklausys nuo to, kaip seksis burti sudėtį. Šiandien turime tik tris žaidėjus su galiojančiomis sutartimis. Vos ne visą komandą reikės rinkti iš naujo, nes daugumos praėjusio sezono žaidėjų greičiausiai neliks. Daug lems ir tai, kokius legionierius pasikviesime. Su užsieniečiais taip jau būna – arba pataikai, arba ne“, – darbus dėliojo klubo prezidentas.

Primename, kad praėjusiame NKL sezone Nerijaus Zabarausko treniruota Jonavos ekipa krito ketvirtfinalyje, 0-3 pralaimėjusi seriją reguliaraus sezono nugalėtojui Šakių „Vyčiui“.

Pastaroji ekipa galiausiai liko tik trečia, bet pelnė teisę pakilti į LKL, nes aukščiau finišavo aukščiausios lygos klubų dublerių komandos – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ir Kauno „Žalgiris-2“.

Jei į Garliavą planuojantis persikelti „Vytis“ atitiks LKL licencijavimo kriterijus, jis turėtų pakeisti paskutinę vietą užėmusį Prienų-Birštono „Vytautą“. Tačiau svarstomas ir kitas variantas – neoficialiomis žiniomis, LKL gali padidinti dalyvių skaičių nuo 10 iki 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)