Dabar pusfinalio serijai prieš šį klubą besiruošiantis Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas tikisi, kad nemalonūs ir varžovus pykdantys incidentai daugiau nepasikartos.

Ž. Skučas su „Lietkabeliu“ į pusfinalio kovą stos šį vakarą – „Žalgiris“ varžovus priims savo arenoje, rungtynes nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos DELFI TV.

„Lietkabelio“ puolėjas itin daug kritikos sulaukė po to, kai reguliariojo sezono akistatos metu susidūręs su juo traumą patyrė Aaronas White’as.

Tuomet Ž. Skučą aštriai sukritikavo ir Šarūnas Jasikevičius, o Panevėžio ekipos strategas Ramūnas Butautas atskleidė, kad iš Kauno kilęs jo auklėtinis į kaltinimus tyčia traumavus varžovą reagavo itin jautriai.

Pastaruoju metu Ž. Skučą kamavo įvairūs skausmai, dėl kurių jo minutės ketvirtfinalio serijoje su „Šiauliais“ buvo ribotos. Net ir negalėdamas žaisti pilna jėga, 26 metų 201 cm ūgio krepšininkas savo komandai buvo naudingas: vidutiniškai žaisdamas po 7 minutes rinko po 3 taškus nepramesdamas nė vieno dvitaškio metimo (4/4).

Prieš prasidedant pusfinalio etapo mūšiams Ž. Skučas teigia, kad visos Panevėžio komandos ir jo paties nuotaikos yra pakilios. Praėjusio sezono vicečempionai ruošia manevrus, kuriais galėtų nustebinti puikų sezoną žaidžiantį „Žalgirį“, o skausmus pamiršęs Ž. Skučas planuoja sugrąžinti sau būdingą agresyvumą. Tiesa, atletas žada ir pasisaugoti.

Šioje serijoje sprendžiasi, kas taps čempionais. Jei mes būtume pajėgūs įveikti „Žalgirį“, tai būtų labai didelė staigmena, kuri reikštų, kad esame pajėgūs laimėti ir finalą.
Žygimantas Skučas

„Nuotaikos komandoje labai geros. Manau, kad treneris paruoš „Žalgiriui“ staigmenų, o iš mūsų pusės didžiausia staigmena būtų, jei kiekvienose rungtynėse stabiliai ir be jokių duobių sužaistume visus keturis kėlinius. Tai varžovus tikrai nustebintų. Pats šioje serijoje tikiuosi žaisti daug.

Serijoje prieš „Šiaulius“ žaidžiau po kelių traumų ir buvau prastos formos. Dabar atsigavau. Kaip ir nieko neskauda. Aš manau, kad kiek galėsiu, būsiu agresyvus, tik reikia būti ne per daug agresyviam, nes ne visiems tai patinka, o pykdyti žmonių nesinori. Mėginsiu neperžengti ribos“, – kalbėjo Ž. Skučas.

Šį sezoną „Lietkabelis“ su su „Žalgiriu“ susitiko penkis kartus – SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje ir keturiskart „Betsafe–LKL“ čempionate.

Kiekvieną kartą panevėžiečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą, o kalbėdamas apie šiuose susitikimuose išmoktas pamokas Ž. Skučas pabrėžė, jog žalgiriečiai nėra neįveikiami.

„Tiek mūsų komanda, tiek ir kitos dažniausiai pralaimi žalgiriečiams kovą dėl atkovotų kamuolių ir suteikia jiems daug antrųjų šansų. Tai viena pagrindinių per pralaimėtus mačus išmoktų pamokų. Visi likę dalykai yra smulkmenos.

Pusfinalio serija bus sunki, juk žaidžiame prieš stipriausius. Vis dėlto lengvai tikrai nepasiduosime. Silpnų vietų turi visi, net ir „Žalgiris“. Aišku, tų silpnų vietų nėra tiek, kiek jų turime mes patys“, – kalbėjo „Žalgirio“ sistemoje augęs ir dublerių ekipoje karjerą pradėjęs aukštaūgis.

Ž. Skučas mano, jog pusfinalio tarp Panevėžio ir Kauno komandų serija yra itin svarbi. Anot krepšininko, būtent šioje serijoje bus nuspręsta, kas šiemet iškovos „Betsafe–LKL“ čempionų žiedus. „Žalgirio“ jėgą vertinantis puolėjas supranta, kad bet kuris kauniečių pralaimėjimas šioje sezono stadijoje būtų laikomas didele sensacija.

„Šioje serijoje sprendžiasi, kas taps čempionais. Jei mes būtume pajėgūs įveikti „Žalgirį“, tai būtų labai didelė staigmena, kuri reikštų, kad esame pajėgūs laimėti ir finalą. Vis dėlto ryškūs favoritai laimėti čempionatą yra žalgiriečiai. Taip buvo visada, o šiemet ypač“, – sakė Ž. Skučas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)