Su šiuo titulu susijusios regalijos bus įteiktos švenčiant Valstybės (Lietuvos valstybės karūnavimo Mindaugo karūnavimo) dieną liepos pradžioje.

ELTA jau skelbė, kad tokiam pasiūlymui daugiau nei prieš mėnesį pritarė Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų komisija.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų komisijos pirmininko Benjamino Želvio, Š. Jasikevičius taps 30-uoju Kauno miesto garbės piliečiu.

„Visi Kauno garbės piliečio vardą pelnę asmenys - ne tik prisiekę ir savo pašaukimui ištikimi įvairių sričių profesionalai, bet ir įkvepiančios, aplinkinius motyvuojančios asmenybės, tikri Kauno ambasadoriai. Taigi Šarūno Jasikevičiaus kandidatūra šiuo atveju komisijai nekėlė jokių abejonių“.

42 metų treneris, anot B. Želvio, tampa beveik jauniausiu šio titulo laureatu. Už jį jaunesnis buvo tik kitas legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis, kuris Kauno garbės piliečiu tapo 1997-aisiais, būdamas 33 metų, sakė komisijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)