MVP. Naudingiausiu „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio etapo žaidėju tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis. Sostinės ekipa 3-0 įveikė Utenos „Juventus“ ir tiesiausiu keliu žengė į pirmenybių pusfinalį.

R. Giedraitis per trejas rungtynes vidutiniškai rinko po 18 taškų, po 4,7 atkovoto kamuolio, po 2,7 rezultatyvaus perdavimo bei po 21 naudingumo balą. Varžovus snaiperis labiausiai baudė tolimais metimais, kurių per tris mačus atseikėjo 13 iš 22 (59 proc.).

Sėkmingiausiai R. Giedraitis pasirodė trečiajame serijos susitikime, kuriame pelnė 21 tašką (6/8 trit.) bei surinko 30 naudingumo balų.

„Lietuvos rytas“ pusfinalį pradės jau šiandien. Rimo Kurtinaičio kariauna namuose 18 val. 50 min. priims Klaipėdos „Neptūną“.

Trileris. Panevėžio „Lietkabelis“ po atkaklios kovos Šiauliuose 85:84 pranoko „Šiaulius“ bei laimėję seriją 3-1 antrus metus paeiliui pateko tarp keturių stipriausių sezono komandų.

Ketvirtajame kėlinyje panevėžiečiai spurtavo 13:4 bei įgijo 8 taškų persvarą (77:69), tačiau ramios mačo pabaigos tai negarantavo.

Antano Sireikos auklėtiniai atsakė penkiais taškais iš eilės, o likus pusantros minutės iki dvikovos pabaigos šeimininkų deficitas siekė vos tris taškus – 80:83.

Donatas Sabeckis realizavo abi baudas, o suklydęs Lorenzo Williamsas padovanojo „Šiauliams“ šansą iškovoti pergalę.

Vis dėlto lemiama šiauliečių ataka buvo nesėkminga, o „Lietkabelio“ pranašumą iki 3 taškų padidinęs Simas Jasaitis varžovams išsigelbėti nebeleido.

A. Sireika svečiams prieš rungtynes pateikė siurprizą ir naudingiausią lygos krepšininką Lauryną Birutį paliko ant suolo. Visgi į aikštelę žengęs aukštaūgis vėl bus nesulaikomas: 18 taškų, 8 atkovoti kamuoliai bei 33 naudingumo balai.

„Lietkabelis“ pusfinalyje susikaus su Kauno „Žalgiriu“. Serijos pradžia – antradienį 18 val. 50 min. Kaune.

Nušlavė. Puikią kovą „Neptūnui“ per pirmuosius tris mačus pasiūliusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ sugriuvo ketvirtajame serijos susitikime, kurį pralaimėjo 37 taškų skirtumu – 64:101. Ketvirtfinalį rezultatu 3-1 laimėję klaipėdiečiai pusfinalyje kausis su „Lietuvos rytu“.

Pasvaliečiai varžovams iš uostamiesčio priešinosi vos puse pirmojo kėlinio – sužaidus penkias minutes „Neptūnas“ spurtavo 16:2, įgijo 14 taškų persvarą (30:16) bei daugiau nesigręžiojo atgal.

Po dviejų ketvirčių klaipėdiečiai pirmavo jau triuškinančiu 23 taškų pranašumu (48:25), po trijų – 34 taškų persvara (75:41).

„Neptūno“ pergalę kiek apkartino veterano Tomo Delininkaičio trauma. Po taiklaus tritaškio trečiajame kėlinyje gynėjas besidžiaugdamas ore susimušė su komandos draugu Renaldui Seibučiu, o nusileidęs ant parketo kryptelėjo koją. Vis dėlto, trauma nėra rimta ir žaisti pusfinalyje T. Delininkaitis galės.

35-erių veteranas spėjo sužaisti 12 minučių ir kaip reikiant varė „Pieno žvaigždes“ į neviltį. Per šį laiką T. Delininkaitis pelnė 17 taškų (2/2 dvit., 4/5 trit., 1/2 baud.) bei surinko 18 naudingumo balų.

Sugrįžo. Eurolygos finaliniame ketverte žaidęs „Žalgiris“ sugrįžo į „Betsafe–LKL“ kovas. Čempionai atidėtose dvejose rungtynėse Kėdainių „Nevėžį“ pranoko vidutine 18 taškų persvara bei tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį.

12 dienų pertrauką be rungtynių turėjęs „Nevėžis“ namuose neįstengė sulaikyti žalgiriečių atletiškojo puolėjo Axelio Toupane‘o. Prancūzas per 25 minutes pelnė 22 taškus (5/5 dvit., 2/4 trit., 6/6 baud.) bei surinkęs 26 naudingumo balus užfiksavo geriausią pasirodymą šiame sezone.

Paulius Jankūnas antrajame serijos mače pelnė 13 taškų bei palypėjo laipteliu aukštyn tarp rezultatyviausių visų laikų LKL krepšininkų. „Žalgirio“ kapitonas aplenkė buvusį „Lietuvos ryto“ snaiperį Andrių Šležą ir pakilo į septintąją vietą.

Paskutinėse serijos rungtynėse „Žalgiris“ stiprų smūgį varžovams sudavė antrojo kėlinio pabaigoje, kuomet spurtavo 19:7 bei į ilgąją pertrauką išėjo ilsėtis turėdamas 14 taškų persvarą (48:34).

„Nevėžio“ trečiajame serijos susitikime neišgelbėjo ir karjeros rungtynes sužaidęs Gintautas Matulis. Puolėjas pelnė 21 tašką bei užfiksavo asmeninį rezultatyvumo rekordą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Nusivylęs. Nors „Žalgiris“ seriją laimėjo įtikinamai, tačiau treneris Šarūnas Jasikevičius nebuvo patenkintas jaunųjų žalgiriečių pasirodymais.

Šiame susitikime progos pasireikšti sulaukė Paulius Valinskas, kuris susitikimą pradėjo startiniame penkete. Į aikštelę taip pat žengė ir Gytis Masiulis bei Martynas Sajus.

„Akcentai prieš rungtynes buvo tie patys: žaisti gerą krepšinį ir žaisti 100%, nes esame profesionalai. Tačiau nemanau, kad mums tai pavyko. Taip pat nenorėjome lyderių peržaisti ir tai kažkiek gavosi. Taip pat norėjosi, kad jaunimas daugiau pažaistų, tačiau žaidė tie, kurie nusipelnė. Ir šituo klausimu esu labai nusivylęs. Galvoju, kad jaunimas turi duoti daugiau, ypač kalbant apie energiją. Turime sugrįžti ir užsikurti, kadangi laukia rimti varžovai“, – nusivylimo neslėpė kauniečių strategas.

P. Valinskas per 26 minutes pelnė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius bei surinko 7 naudingumo balus. G. Masiulis per 7 minutes įmetė 3 taškus, atkovojo 3 kamuolius bei užfiksavo 5 naudingumo balų rodiklį. M. Sajaus sąskaitoje per 9 minutes – 4 taškai, 4 atkovoti kamuoliai bei 8 efektyvumo balai.

Vizitas. Pernai lapkritį bendradarbiavimo sutartį pasirašiusios Lietuvos ir Kinijos krepšinio lygos šią vasarą ketina įgyvendinti pirmus bendrus planus.

LKL ir CBA vadovai sutartį sudarė pernai Pekine – LKL tapo pirma pasaulio krepšinio lyga, sutarusi dėl bendrų projektų su CBA.

Lietuvoje viešėję Kinijos krepšinio lygos (CBA) vadovai buvo supažindinti su Lietuvos krepšinio lyga (LKL), čempionatu, lygos istorija ir struktūra.

Lietuvoje CBA atstovai daugiausia domėjosi krepšinio čempionato vystymu ir struktūra mūsų šalyje, aptarė galimybę organizuoti bendrus turnyrus.

Abiejų lygų vadovai išreiškė norą, kad Lietuvos ir Kinijos krepšinio klubai ir jaunimo komandos tarpusavyje sužaistų kontrolinių rungtynių ciklą prieš sezoną.

Be to, LKL atstovai supažindino svečius su teisėjų ugdymu ir jų darbo principus Lietuvoje. Aptarta galimybė priimti kinų teisėjus ikisezoniniams susitikimams ir suteikti jiems galimybių tobulėti semiantis patirties mūsų šalyje.

LKL ir CBA vadovai sutarė bendrauti ir toliau siekiant abiem lygoms naudingų projektų.

Interviu. Kėdainių „Nevėžis“ sezono pabaigoje iš bjauriojo ančiuko virto gulbe. Taip teigia iš Rokiškio kilęs, bet namais Utenos miestą vadinantis Gintautas Matulis.

Vienas labiausiai patyrusių „Nevėžio“ krepšininku džiaugiasi tuo, kad po visų sezono turbulencijų komanda prasibrovė į „Betsafe–LKL” atkrintamąsias.

G. Matulis tikina: šis sezonas – ilgiausias per pastaruosius trejus metus. Rezultatams įtaką darė ir žaidėjų kaita.

„Gal būtų sudėtis nuo pradžių būtų ta, viskas gerai eitųsi ir nebūtų reikėję kovoti dėl išlikimo, – sakė 31-erių puolėjas. – Bet viskas baigėsi gerai. Kaip sakau, iš bjauriojo ančiuko sezono gale virtome gulbę.“

„Teisėjo švilpukas“. Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina. Šią savaitę pateikiame keturis epizodus iš „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio kovų.

Rungtynių teisėjų priimtus sprendimus aiškina ir komentarus pateikia LKL ekspertai – LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: nefiksuota pražanga L. Williamsui („Lietkabelis“ – „Šiauliai“)

Žaidėjui Nr. 3 (L. Williamsui) veržiantis krepšio link ir jau pradėjus metimo veiksmą, žaidėjas Nr. 15 (V. Šarakauskas) trinkteli jam per kairės rankos žastą. Kamuolys, iškritęs iš L. Williamso rankų, atsimuša į šio žaidėjo, jau esančio užribyje, nugarą. Teisėjas, manydamas, kad V. Šarakauskas lietė kamuolį, o ne varžovo ranką, fiksavo, jog kamuolys į užribį pateko nuo L. Williamso. Teisėjas suklydo – reikėjo fiksuoti pražangą V. Šarakauskui.

2 momentas: A. Whrighto šuolis su kamuoliu („Lietkabelis“ – „Šiauliai“)

Žaidėjas Nr. 0 (A. Wrightas) pašoka į viršų su kamuoliu rankose, tačiau nemeta į krepšį, o nusileidžia ant grindų dar vis laikydamas kamuolį. Kamuolys nebuvo atitrūkęs nuo A. Wrighto rankų, todėl teisėjas suklydo nefiksavęs žingsnių taisyklės pažeidimo.

3 momentas: liečiamas tinklelis ir įskaitomi taškai („Neptūnas“ – „Pieno žvaigždės“)

Žaidėjas Nr. 11 (T. Lekūnas) meta į krepšį. Žaidėjas Nr. 21 (S. Galdikas) bando blokuoti metimą, tačiau nepataiko į kamuolį, o grybšteli krepšio tinklelį. Kamuolys tuo metu yra virš lanko ir dar turi galimybę įkristi į krepšį. Pagal taisyklę, teisėjas turi įvertinti, ar tinklelio lietimas sukėlė bent minimalią lanko vibraciją ir tai sutrukdė kamuoliui įkristi – toks pažeidimas krepšinyje fiksuojamas retai. Jei yra nors minimali tikimybė, kad dėl to kamuolys galėjo neįkristi į krepšį, teisėjas turi įskaityti metimą.

4 momentas: A. Irelandas pažeidžia vidurio linijos taisyklę („Lietuvos rytas“ – „Juventus“)

Žaidėjas Nr. 3 (A. Ireland) varo kamuolį savo komandos („Juventus“) puolimo zonoje. Kamuolys atsimuša į žaidėjo Nr. 14 (M. Echodo) koją ir nurieda į „Juventus“ komandos gynybos zoną ir čia jį pirmas paliečia A. Irelandas. Nėra pažeidimo, nes kamuolys į komandos gynybos zoną pateko nuo varžovo kojos – teisėjas priėmė blogą sprendimą. Šią teisėjo klaidą lėmė jo padėtis aikštėje: M. Echodo koją jam užstojo pats A. Irelandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)