Kėdainiečiai prieš pat šį mačą grasino boikotuoti trečiąją dvikovą, bet galiausiai komandos vadovams pavyko susitarti su žaidėjais, šie sulipo į autobusą ir pajudėjo į Kauną.

Atvykę į areną „Nevėžio“ žaidėjai nebestreikavo ir rungtynes pradėjo visai smagiai: pirmavo 8:2, 10:5, 13:9, 17:15. Vis dėlto Vasilijes Micičiaus ir Axelio Toupane'o tritaškio bei Edgaro Ulanovo solo atkarpa leido „Žalgiriui“ persverti rezultatą – 21:19.

Antrame ketvirtyje svečiai vis dar laikėsi ir atsiliko tik 36:31, tačiau Artūro Milaknio, Brandono Davieso ir Gyčio Masiulio atakos padėjo žalgiriečiams spurtuoti 12:3 ir prieš didžiąją pertrauką atitrūkti – 48:34.

Trečiame kėlinyje tritaškiais pasižymėjo Kevinas Pangosas, A. Milaknis ir Beno Udrichas, o „Žalgirio“ pranašumas išaugo iki 20 taškų – 67:47. Tiesa, prieš pat nuaidint sirenai tolimą šūvį realizavo Gintautas Masiulis – 67:50.

Paskutiniame ketvirtyje eismas aikštėje nebepasikeitė. Šeimininkai, kurie vertėsi be savo kapitono Pauliaus Jankūno, išlaikė atstumą ir finišavo pergalingai – 84:69.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 13 (14 min.), Artūras Milaknis 12 (4/10 tritaškiai), Edgaras Ulanovas (5/6 dvitaškiai) ir Beno Udrihas (2/2 tritaškiai) po 10, Paulius Valinskas 9 taškai.

„Nevėžis“: Gintautas Matulis 21 (5/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 5/8 baudos, 25 naud. balai), Lesteris Medfordas 16, Margiris Normantas 9, Vaidotas Volkus 8 taškai.

Dabar „Žalgiris“ pusfinalyje, kuris prasidės jau kitą antradienį, kovos su praėjusio sezono LKL vicečempionu Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kitą pusfinalį, startuosiantį jau pirmadienį, sudarys Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Primename, kad pirmą mačą Kaune Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo 95:70, o antrose rungtynėse kauniečiai buvo stipresni 96:75.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)