„CSKA žaidimas nuvylė. Tai visiškas fiasko, – kalbėjo aktyviais karjeros metais „Žalgirio“ sirgalių dėl savo arogancijos nemėgtas S. Tarakanovas. – Savaime suprantama, kad visi laukė daug daugiau. Yra objektyvios priežastys, tačiau dabar jau jokio skirtumo – faktas lieka faktu. Komanda pusfinalyje pralaimėjo geram varžovui, būsimam čempionui. Galėjo laimėti? Taip. CSKA nepataikė daugybės „įprastų“ metimų, o „Real“ žaidė savo lygyje“.

Kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida S. Tarakanovas nevyniojo žodžių į vatą ir tiesiai šviesiai pasakė, kad finalo ketverte CSKA paskandino lyderiai su Sergio Rodriguezu ir Nando de Colo priešakyje.

Man atrodo, kad CSKA neužteko dvasios. To, kuo Lietuvos klubas visuomet išsiskyrė, net jei komandoje nėra žvaigždžių. Jie kaunasi iki paskutinio kraujo lašo. Armiečiai stengiasi žaisti akademiškai, rodyti klasę, o tai dvikovose su „Žalgiriu“ nepadeda.
Sergejus Tarakanovas

„Iš šių dviejų tikrai laukėme daug daugiau“, – teigė jis, pridūręs, kad žemiau savo galimybių žaidė ir Willas Clyburnas. Vienintelis, kuriam rusų krepšinio legenda neturėjo priekaištų, buvo Cory Higginsas.

„Galbūt per jį šioje situacijoje ir reikėjo kurti žaidimą. Aš ne treneris, tačiau žiūriu visas CSKA rungtynes ir matau, kad C. Higginsas yra vienas stabiliausių žaidėjų visoje Eurolygoje. Jis neturi superžvaigždės statuso kaip S. Rodriguezas ar N. de Colo, tačiau visiškai gali pretenduoti į tokį“, – pastebėjo S. Tarakanovas.

Eurolygos finalo ketverto pusfinalio dvikovoje su Madrido „Real“ maskviečiai pralaimėjo 83:92, o mūšyje dėl trečios vietos, pabaigoje surengę galingą šturmą, nusileido Kauno „Žalgiriui“ 77:79.

„Neabejojau, kad „Žalgirį“ armiečiai sudraskys į šipulius. Taip dažnai būna, kai po pralaimėjimo nuo pečių nusirita nereikalingas psichologinis krūvis. Tačiau šįkart ta mūsų našta buvo tokia sunki, kad nusimesti jos nepavyko“, – kalbėjo pašnekovas.

Anot jo, vaizdas buvo apgailėtinas – ypač, kai CSKA atsiliko daugiau nei 20 taškų: „Man atrodo, kad CSKA neužteko dvasios. To, kuo Lietuvos klubas visuomet išsiskyrė, net jei komandoje nėra žvaigždžių. Jie kaunasi iki paskutinio kraujo lašo. Armiečiai stengiasi žaisti akademiškai, rodyti klasę, o tai dvikovose su „Žalgiriu“ nepadeda“.

S. Tarakanovas teigė, kad rungtynių dėl 3 vietos pabaiga pradžiugino, bet tuo pačiu ir nuvylė.

„Tai galėjo būti fenomenalus išsigelbėjimas, jei CSKA būtų laimėjusi ar bent sugebėjusi išplėšti pratęsimą. Tačiau momentas, kai po minutės pertraukėlės komanda nesugebėjo išmesti kamuolio iš už šoninės linijos, labai nuvylė. Jei Miša Kulaginas būtų „iššovęs“ kiek anksčiau... Jis išėjo ir vos nesukūrė sensacijos. Pasveikinau jį ir viliuosi, kad dabar su juo santykis bus kitoks“, – kalbėjo 60-metis rusas.

Jasikevičiaus fenomeno paslaptis – darbas Lietuvoje, su „Žalgiriu“. Jis man labai imponuoja ir kaip žaidėjas anksčiau, ir kaip treneris dabar. Jis – emocionalus, turi charizmą. Tačiau ar jam viskas gerai klotųsi TOP komandoje, yra mįslė.
Sergejus Tarakanovas

Į gandus, kad trenerio D. Itoudžio kėdė po finalo ketverto ėmė braškėti ir pasibaigus sezonui bus ieškoma jam pamainos, S. Tarakanovas numojo ranka.

„Tai – įprasta istorija. Visi siūlo keisti trenerius, žaidėjus, valdybą. Situacija juk daug sudėtingesnė. Nėra daug trenerių, galinčių stoti prie tokios komandos vairo. D. Itoudis – geras treneris, laimėjęs reguliarųjį sezoną. CSKA dominavo turnyre, laimėjo daug „taškas į tašką“ rungtynių. Tačiau finalo ketvertas yra sezono kulminacija ir čia visos nesėkmės išpučiamos kelis kartus“, – aiškino jis.

Paklaustas, kas galėtų pakeisti D. Itoudį, buvęs krepšininkas pirmiausiai įvardijo Davidą Blattą.

„D. Blattas – sėkmingas specialistas, tačiau jis niekada nedirbo su tokiomis globaliomis komandomis kaip CSKA ir nežinia, ar jam pavyktų. Ar galėtų juo būti Šarūnas Jasikevičius? Jo fenomeno paslaptis – darbas Lietuvoje, su „Žalgiriu“. Jis man labai imponuoja ir kaip žaidėjas anksčiau, ir kaip treneris dabar. Jis – emocionalus, turi charizmą. Tačiau ar jam viskas gerai klotųsi TOP komandoje, yra mįslė“, – svarstė S. Tarakanovas.

Jo žiniomis, kol dar vyksta VTB lygos rungtynės, jokios derybos nei su galimais D. Itoudžio įpėdiniais, nei su pačiu graiku nevyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)