„Domimės, žiūrime, jau finalo ketverto metu susitikinėjome, pildome tą galimų žaidėjų sąrašą, žvalgomės potencialių naujokų. Tačiau mūsų poziciją žinote: komentuojame tada, kai patys skelbiame. Tas pats bus ir dabar“, – trečiadienį duodamas interviu Krepšinis.lt kalbėjo „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Ir nors pats klubas situacijos dėl galimų naujokų nekomentuoja, gandai vis labiau įsuka „Žalgirio“ klubą.

Jau prieš kurį laiką skelbta, kad „Žalgiris“ domisi 25-erių metų metų 193 cm ūgio amerikiečiu Thomasu Walkupu, šį sezoną rungtyniavusiu Vokietijoje, Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandoje.

Ketvirtadienį portalas BasketNews.lt paskelbė, kad „Žalgiris“ su šiuo krepšininku jau apskritai yra sukirtęs rankomis, tik nepaskelbęs informacijos oficialiai.

Dar viena oficialiai nepatvirtinta naujiena, kad „Žalgiris“ domisi Berlyno ALBA komandos gynėju Mariumi Grigoniu. Šią informaciją skelbia portalas 24sek.

Visgi norint į savo gretas prisivilioti kaunietį, „Žalgiriui“ tektų mokėti išpirką Vokietijos klubui, kadangi M. Grigonio kontraktas su ALBA galios iki 2020 metų.

Šį sezoną 24-erių metų 198 cm ūgio gynėjas M. Grigonis Vokietijos čempionate vidutiniškai rinko po 11,6 taško, atkovojo po 3,1 kamuolio ir atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Žalgirio“ mokyklos auklėtinis M. Grigonis pats anksčiau ne kartą yra užsiminęs, kad norėtų žaisti „Žalgiryje“.

Gandai supa ir „Žalgirio“ įžaidėją, kanadietį Keviną Pangosą. Vienų šaltinių duomenimis juo intensyviai domisi „Barcelonos“ komanda, kiti praneša, kad į krepšininką žvalgosi daugkartinis NBA čempionas San Antonijaus „Spurs“ klubas.

Aišku viena, kad Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą užsitarnavęs vidurio puolėjas Brandonas Daviesas, su kuriuo pagal formulę „1+1“ balandžio pradžioje pratęsta sutartis iki 2019-2020 m. sezono pabaigos.

Vargu ar kito sezono „Žalgiryje“ matysime 35-erių slovėną Beno Udrihą. Jis turi labai konkretų norą – vėl sugrįžti į NBA lygą, kurioje rungtyniavo nuo 2004 iki 2017 metų.

Iš dabartinės pagrindinės „Žalgirio“ komandos kitą sezoną toliau galios Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio sutartys.

P. Motiejūno laukia dar viena, intensyvi ir nenuspėjama vasara. Baigsis – K. Pangoso, Antano Kavaliausko, B. Udriho ir Martyno Sajaus sutartys.

Tuo metu dar keturių „Žalgirio“ krepšininkų – Edgaro Ulanovo, Vasilije Micičiaus, Axelio Toupane'o ir Aarono White'o sutartyse numatyta galimybė pratęsti jas dar vienam sezonui (sutartis pagal formulę 1+1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)