K. Pangosas su „Žalgiriu“ nukeliavo ten, kur vos saujelė kanadiečių lankėsi. Praėjusį savaitgalį Eurolygos finalo ketverto varžybose Belgrade kovojęs įžaidėjas galėjo didžiuotis – Kauno klubui tai buvo istorinis sugrįžimas tarp keturių pajėgiausių ekipų po 19 metų pertraukos.

„Visi sirgaliai palaikė komandas beprotiškai triukšmingai. Jie visas rungtynes išstovėjo skanduodami. Tai nepakartojama ir atmosfera buvo nuostabi“, – įspūdžiais dalijosi K. Pangosas.

Žudančiais tritaškiais, įspūdingais prasiveržimais ir metimais iš po krepšio ir juvelyriškais perdavimais išgarsėjęs krepšininkas buvo vienas kertinių „Žalgirio“ žaidėjų šį sezoną Eurolygoje. Jis vidutiniškai pelnė 12,7 taško per rungtynes, o tritaškius metė 48 proc. taiklumu.

9 taškais pralaimėtose rungtynėse pusfinalyje su „Fenerbahče“ kanadietis pelnė 16 taškų, o prie pergalės 79:77 dvikovoje su CSKA dėl trečios vietos jis prisidėjo 9 taškais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Varžybų lygis čia labai aukštas. Čia tikrai gali tobulėti. Daugelis žaidėjų rengiasi iš Europos vykti į NBA. Šis kelias atviras ir man.
Kevinas Pangosas

Iš Ontarijo provincijos 9 tūkst. gyventojų skaičiuojančio Holland Landing miestelio kilęs K. Pangosas sakė, kad Kanadoje žmonės nežino, kokio aukšto lygio krepšinis žaidžiamas Europoje.

„Kai augi Šiaurės Amerikoje, supranti, kad visi žino NBA ir visiškai neįsivaizduoja, kaip krepšinis žaidžiamas likusiame pasaulyje. Žmonės net neįsivaizduoja, koks aukštas žaidimo lygis už Atlanto. Eurolyga labai svarbi ir sirgaliams, jie keliauja kartu su komanda – nuostabi patirtis“, – pasakojo jis.

Savo istorija turtingas Kaunas garsėja ir didžiule aistra krepšiniui. Identifikuoti Lietuvą, anot jo, padeda ir NBA žaidžiantys krepšininkai, Toronto „Raptors“ – Jonas Valančiūnas ir Indiana „Pacers“ – Domantas Sabonis.

„Krepšinis šioje šalyje yra sportas numeris 1, 2 ir 3“, – aiškino K. Pangosas.

Prieš atvykdamas į Lietuvą įžaidėjas atvedė Gonzagos „Bulldogs“ komandą į NCAA aštuoneto turnyrą 2015 metais, tapo geriausiu konferencijos žaidėju ir visų laikų savo ekipos lyderiu pagal pataikytus tritaškius metimus.

Jis dirbo su keliomis NBA komandomis, tačiau, nepavykus prasibrauti į pajėgiausią krepšinio lygą, pasirašė sutartį su Gran Kanarijos klubu. Po sezono Ispanijoje kanadietis užsivilko Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

Trijose NBA vasaros lygose su Dalaso, Atlanto ir Vašingtono komandomis žaidęs K. Pangosas pastaruoju metu sulaukė susidomėjimo iš San Antonijaus „Spurs“ klubo.

Nors krepšininko ateitis dar miglota, jis žino, ko norėtų šią vasarą. K. Pangosas ketina padėti Kanados rinktinei dvejose atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse Toronto ir Otavoje, tačiau dėl ilgo LKL sezono nežino, ar jam tai pavyks.

Taip pat įžaidėjas liepą nori vesti savo sužadėtinę, amerikietę Kate Pennington. Su futbolą žaidžiančia savo širdies drauge jis susipažino atstovaudamas Gonzagos universiteto komandai.

Nepaisant to, kurioje Atlanto pusėje kitą sezoną atsidurs K. Pangosas, jo sukaupta patirtis Lietuvoje, įžaidėjo žodžiais tariant, neįkainojama.

„Viena vertus, nuostabu, kad gali pamatyti tiek pasaulio žaisdamas krepšinį. Toks mano darbas. Pamačiau daug naujų vietų ir sutikau daug skirtingų žmonių. Tai puiku, – kalbėjo įžaidėjas. – Kita vertus, varžybų lygis čia labai aukštas. Čia tikrai gali tobulėti. Daugelis žaidėjų rengiasi iš Europos vykti į NBA. Šis kelias atviras ir man. Žmonėms tai puiki galimybė“.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – Eurolygos MVP slovėnas Luka Dončičius, padėjęs Madrido „Real“ iškovoti čempionų titulą, kitą mėnesį gali būti pakviestas NBA naujokų biržoje pirmuoju šaukimu.

K. Pangosas taip pat pabrėžė, kad jo žaidimas gerokai pagerėjo atvykus į Europą.

„Mano įgūdžiai patobulėjo, pažinau giliau žaidimą, galiu „skaityti“ situacijas, o žaidimas mano akimis tapo lėtesnis ir labiau suprantamas“, – džiaugėsi kanadietis.

Eurolygos sezonas pasibaigė iškovota bronza, tačiau K. Pangosas su „Žalgiriu“ dar turi reikalų nacionaliniame fronte. Su Lietuvos čempionų titulą ginančiu „Žalgiriu“ ketvirtadienį jis žais antrąsias LKL ketvirtfinalio serijos rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)