Fiasko Eurolygos finalo ketverto varžybose Serbijoje patyrusi CSKA komanda tęsia kovą VTB Vieningosios lygos varžybose. Būtent dėl šios lygos rungtynių ir pasikeitusių varžovų planų, CSKA teko gana netikėtai užsukti į Lietuvą.

Iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto pakilęs „Aeroflot“ kompanijos lėktuvas su CSKA krepšininkais trečiadienio vakarą nusileido Palangoje, kur juos pasitiko pasieniečio pokštas, adresuotas rungtynėse su „Žalgiriu“ sužibėjusiam ir 14 taškų pelniusiam rusų talentui Michailui Kulaginui.

„Aš vos negavau infarkto, žiūrėdamas tas rungtynes“, – šypsojosi lietuvis, prieš dėdamas antspaudą ruso pase pajuokavęs, kad neįleis krepšininko į Lietuvą.

Kartu pasijuokęs M. Kulaginas jau netrukus drauge su kitais krepšininkais žingsniavo autobuso link – CSKA išvažiavo į Latviją.

VTB lygos ketvirtfinalio etape reguliariojo sezono laimėtojams iš Maskvos teks žaisti su mūsų kaimynais latviais – Rygos VEF krepšininkais.

Pagal VTB Vieningosios lygos reglamentą, pirmosios serijos iki trijų pergalių rungtynės turėjo būti žaidžiamos Rusijoje, o vėliau abi komandos planavo persikelti į Rygą ir ten tarpusavyje sužaisti du mačus.

Tačiau dėl Rygos arenos užimtumo teko keisti visus planus.

Latviams leista pirmą mačą sužaisti namuose, o vėliau dvejos serijos rungtynės vyks Maskvoje.

Tokiu būdu ketvirtfinalio viešnagės Rygos arenoje greičiausiai apskritai pavyks išvengti, nes pirmasis mačas šį ketvirtadienį, gegužės 24-ąją, bus žaidžiamas Liepojoje.

CSKA klubas savo ruožtu nusprendė, kad pasiekti Liepoją iš Palangos oro uosto bus paprasčiau, nei iš Rygos.

Rygos arenoje ketvirtfinalio serijos mačai vyktų tik tokiu atveju, jei per pirmas trejas rungtynes VEF sugebėtų bent kartą įveikti tituluotus varžovus. Rygoje numatytos ketvirtosios serijos rungtynės, kurių galbūt prireiks birželio 1-ąją.

Apskritai šį sezoną VTB Vieningosios lygos reglamentas yra gerokai pakeistas. Vietoje įprastinių pusfinalio ir finalo atkrintamųjų serijų, birželio 8-10 d. Maskvoje bus organizuojamos finalo ketverto varžybos.

Galima prisiminti, kad net 45 mln. eurų biudžetą turėjęs CSKA klubas Belgrade patyrė visišką fiasko ir pirmą kartą nuo 2014 metų nepateko tarp turnyro prizininkų.

Maža to, Finalo ketverte traumą patyrė puolėjas Andrejus Voroncevičius, kuriam šis sezonas jau yra baigtas, o du pralaimėjimai Belgrade privetė braškėti trenerio Dimitrio Itoudžio kėdę.

Tokį nesėkmingą Maskvos grando pasirodymą viešai sukritikavo Vladimiro Putino patarėjas Sergejus Ivanovas, pavadinęs tai „gėda ir šventvagyste“ bei komandos prezidentas Andrejus Vatutinas.

Kritikos treneriui iš Graikijos negailėjo ir Vladimiras Gomelskis, tačiau dėl 47-erių krepšinio specialisto D. Itoudžio ateities jis nebuvo toks užtikrintas.

„Reikia palaukti VTB Vieningosios lygos finalo ketverto Maskvoje, o tada daryti galutines išvadas. Tačiau akivaizdu, kad D. Itoudis neišnaudojo Rusijos žaidėjų potencialo CSKA komandoje, – dėstė Rusijos krepšinio ekspertas ir komentatorius. – Nando De Colo ir Kyle'o Hineso traumos labai sutrukdė pasiruošti Finalo ketvertui. Tačiau pasiteisinimo būti negali. Tokiems atvejams būtina pasirengti ir, žinoma, turėti taktinį planą.“

Antradienį žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad CSKA klubas jau pradėjo naujo trenerio paieškas ir domisi dviem kandidatūromis – Davido Blatto ir Šarūno Jasikevičiaus.

Problemų CSKA komanda turėjo ir palikdama Belgradą. Pirmadienį maskviečių skrydis keletą kartų buvo atidėtas, ir iš Serbijos į Rusiją jie išskrido 7 valandomis vėliau nei planuota.

Prabėgus kelioms dienoms po įvykių Belgrade CSKA klubas ėmėsi pirmųjų permainų. Trečiadienį paskelbta, kad Rusiją palieka 27-erių metų 206 cm ūgio puolėjas iš JAV Victoras Ruddas.

Amerikietis krepšininkas CSKA sudėtį papildė vasario viduryje – su klubu pasirašė sutartį, kurioje buvo numatyta, jog jis žais tik Eurolygos rungtynėse.

Dėtų vilčių puolėjas nepateisino – per 13 rungtynių (1 pasirodymas starto penkete) V. Ruddas, vidutiniškai pelnė po 2,3 taško, atkovojo po 1,2 kamuolio, atliko po 0,3 rezultatyvaus perdavimo per 10,2 min. ant parketo.

Pasibaigus kontrakto galiojimo laikui V. Ruddas nesulaukė pasiūlymo pratęsti sutartį kitam sezonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)