„Lietkabelis“ LKL ketvirtfinalio ketvirtose rungtynėse dramatiškoje kovoje 85:84 palaužė „Šiaulius“ ir seriją laimėjo 3-1.

„Norėčiau iš pradžių pasveikinti „Šiaulių“ klubą, kuris turėjo puikų sezoną, ypač antrą jo dalį. Turėjome didelio vargo prieš „Šiaulius“ ne tik šiandien.

Tai sunkiausias klausimas. Aš nežinau, geresniu žaidėju tikrai nepasipildysime. Juolab Laurynas – šiaulietis. Gal kažką rasime.
Antanas Sireika

Mums žaidimas šiandien nesiklostė. Gal susikurdavome progas, bet negalėjome jų paversti taškais. Prametėme daug tritaškių bei iš po krepšio.

Ketvirtame kėlinyje spurtas pavyko dėl to, kad išnaudojome tuos šansus, pataikėme svarbius metimus. Patirtis tarė lemiamą žodį. Mūsų laukia kitas etapas“, – apie lemtingą ketvirtfinalio serijos pergalę kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas.

Primename, pusfinalio serija tarp „Žalgirio“ ir „Nevėžio“ poros laimėtojo ir „Lietkabelio“ startuos gegužės 29 dieną.

„Šiaulių“ strategas Antanas Sireika apgailestavo tik dėl minimalaus pralaimėjimo, patirto geltonos sirgalių jūros akivaizdoje.

„Nusivylęs tik vienu dalyku – minus vienas ir namuose. Reikia pripažinti, žaidėme su gerais varžovais. Vyrai gerai kovėsi, negali jiems priekaištauti, bet tas rezultatas skaudžiausias.

Žiūrovų – geltona jūra, penkta vieta garantuota buvo seniai, ne paskutiniame ture. Visi padarė gerą darbą, pradedant klubo administracija, vadovais.

Seniai taip nedirbau, kai treniruotėse turėdavome net 15 žaidėjų. Aišku, jie skirtingo kalibro, bet nereikėjo treniruotėse vargti su nepilnais žaidėjų penketais“, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika.

Jis neturėjo atsakymo, kaip kitą sezoną reikės užlopyti atsiversiančią spragą vietoj Lauryno Biručio, kuris turėtų persikelti į Kauno „Žalgirį“.

„Tai sunkiausias klausimas. Aš nežinau, geresniu žaidėju tikrai nepasipildysime. Juolab Laurynas – šiaulietis. Kažką rasime“, – atsiduso A. Sireika, pasidžiaugęs, kad nepasiūlė kitą sezoną Mindaugui Kupšui atvykti į „Šiaulius“.

Paskaičiau, už kokius pinigus jis išvyko į Kiniją. Džiaugiuosi, kad nespėjome jo pakviesti, būtų tik pasijuokęs iš mūsų“, – juokavo A. Sireika.

Primename, kad „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas yra prasitaręs, kad kitą sezoną klube norėtų matyti vidurio puolėją L. Birutį, paskolintą „Šiauliams“.

„Puikus Lauryno progresas. Jis labai paaugo, džiaugiamės“, – neslėpė P. Motiejūnas, paneigęs gandus jog L. Birutis komandoje pakeis A. Kavaliauską. – „Antano sutartis baigiasi, bus sprendžiama, tačiau tikrai negaliu pasakyti, kad jį pakeis Laurynas. Tai – tik kalbos“.

Balandį DELFI konferencijoje viešėjęs „Šiaulių“ direktorius Mindaugas Žukauskas taip pat pripažino, kad vilčių išlaikyti naudingiausią ir rezultatyviausią LKL žaidėją savo komandoje po šio sezono nemato.

Vertindamas sezoną, A. Sireika jį vadintų labai sėkmingu, jei „Šiauliai“ būtų patekę į pusfinalį. Prognozuodamas pusfinalių scenarijų, treneris liko neoriginalus – į finalą paklius dvi pirmąsias vietas reguliariajame sezone užėmusios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)