Į Serbiją jaunimą išlydėjęs L. Kleiza vylėsi geriausio scenarijaus ir sostinės jaunieji krepšininkai nenuvylė klubo vadovų.

Primename, kad Eurolygos jaunimo turnyro finale vilniečiai finale 76:71 įveikė Romos „Stellazzurra“ (Italija) ekipą ir laimėjo aštuonių komandų turnyrą Belgrade (Serbija).

„Lietuvos ryto“ bei „Stellazzurra“ komandos šiemet jau sykį tarpusavyje žaidė atrankos turnyre Kaune, o tą kartą vilniečiai varžovus nušlavė 76:55. Šį kartą aikštėje vyko itin atkakli kova iki pat paskutinės minutės, o pergalę išplėšė įspūdingas Deivido Sirvydžio tolimas metimas.

Buvusio krepšininko Virginijaus Sirvydžio sūnus Deividas pelnė net 18 taškų, o rezultatyviausias sostinės komandoje buvo 16-metis Marekas Blaževičius. Vidurio puolėjas pelnė 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

„Reikia turėti drąsos prametus kartą imtis vėl iniciatyvos ir mesti darkart. Tai tos savybės, kurios padaro tave lyderiu. Jas ne visi turi. Norėtume, kad jis kitą sezoną jau žaistų pagrindinėje ekipoje, bet jam reikės išsikovoti vietą komandoje“, – apie lemiamą Deivido Sirvydžio tritaškį oro uoste portalui DELFI kalbėjo L. Kleiza. Vieną klubo vadovų džiugino komandos demonstruotas charakteris lemiamomis rungtynių minutėmis.

„Įtampos netrūko ne tik finale, bet ir mače su Madrido „Real“. Jaunimas susitvarkė, „ištraukė“ rungtynių pabaigą. Tai yra labai gera patirtis, nes krepšinyje geresni yra tie, kurie susitvarko su įtampa, moka priimti teisingus sprendimus“, – pabrėžė „Lietuvos ryto“ viceprezidentas.

„Gera gynyba dar nėra viskas, reikia už varžovus pelnyti daugiau taškų. Tai mūsiškiai ne tik gerai gynėsi, bet ir puikiai atakavo. Tai matėme viso turnyro metu“, – pridūrė L. Kleiza.

Jis pabrėžė, kad ne tik puikiai žaidė ekipos lyderiai Marekas Blaževičius ir Deividas Sirvydis.

„Atskirose rungtynėse buvo atskiri žaidėjai. Nebuvo taip, kad čia tik Mareko ar Deivido komanda. Malonu, kad daug žaidėjų rungtyniavo gerai. Vienas vienose rungtynėse patempė į priekį, kitas – kitose. Tai tikros komandos bruožas“, – tvirtino L. Kleiza, pabrėžęs, kad jaunimas klubo organizacijoje užima svarbią vietą.

„Tai didelė klubo pergalė, nuo kurios reikia atsispirti ir eiti į priekį. Pamatėme, kad nėra prasmės kažkur važiuoti, o tobulėti jaunimui galima čia, sostinėje“, – teigė vienas „Lietuvos ryto“ vadovų.

Pribloškė sutikimas

D. Sirvydį oro uoste pasitiko ir sveikino ne tik klubo viceprezidentas, „Lietuvos ryto“ šokėjos, bet ir komandos sirgaliai, kurių būrys garsiai skandavo jaunojo krepšininko vardą ir pavardę.

„Atvirai pasakius, nežinojau, kur dėtis. Buvo nerealu“, – šypsojosi ypatingai pagerbtas D. Sirvydis. „Manau, tai didžiausia pergalė trumpoje mano karjeroje. Pernai buvo Europos čempionatas, bet nepavyko laimėti. Čia laimėjome su klubu Belgrade, mus palaikė sirgaliai ir rungtynes žiūrėjo daug skautų.

Kaip ir atrankos turnyre Kaune, Belgrade taip pat puikiai gynėmės, vykdėme trenerio nurodymus ir tai leido pergalingai žygiuoti finalinėse kovose.

Jaučiau pasitikėjimą savo jėgomis, jaučiau, kad galiu įmesti ir padėti komandai. Taip ir atsitiko“, – apie lemiamą tritaškį finale kalbėjo D. Sirvydis.

Anot ekipos trenerio Arvydo Gronskio, kalbant apie lemtingą ataką, jis tikėjosi, kad Deividas bandys veržtis ir taip pelnyti taškus.

„Prieš tai po minutės pertraukėlės D. Sirvydis prametė tolimą metimą, tad tas lemtingas tritaškis paleistas jo iniciatyva. Norėjau, kad jis veržtųsi, bet jis pasirinko kitą sprendimą. Per tas akimirkas, kol kamuolys skriejo link krepšio visa mano karjera prabėgo pro akis“, – juokavo jaunimo ekipos strategas.

A. Gronskis atkreipė dėmesį į tai, kad vaikinų laukia sudėtingiausias etapas – perėjimas iš vaikų į suaugusių krepšinį.

„Mes žinome daug pavyzdžių, kai talentingiems jaunuoliams nepavyksta sėkmingai įsilieti vyrų krepšinyje. Bet aš tikiu savo auklėtiniais, taip pat ir Augustu Marčiulioniu, kuris reikiamu momentu nuėmė krūvį nuo lyderių“, – kalbėjo A. Gronskis, priminęs, kad nedaug Belgrade rungtyniavęs A. Marčiulionis yra dviem metais jaunesnis už kai kuriuos komandos draugus.

Beje, jaunieji krepšininkai vakarus leisdavo be mobilių telefonų: komandos strategai taip siekė apsaugoti jaunimą nuo nereikalingo spaudimo ir blaškymosi.

„Norėjome, kad jaunimas laiku eitų miegoti. Juk žinote, ką jaunimui dabar reiškia mobilus telefonas, socialiniai tinklai. Reikėjo jaunimą apsaugoti nuo to. Manau, tai pasiteisino“, – šypsojosi A. Gronskis.

Kitas ekipos lyderis Marekas Blaževičius džiaugėsi įgyta patirtimi ir pasitikėjimu savo jėgomis. „Jaudinomės ne tik prieš finalą, bet ir prieš mačą su Madrido „Real“, tas pavadinimas turi savo „svorio“. Pergalė prieš juos atvėrė akis, kad galime bet ką įveikti“, – kalbėjo ekipos aukštaūgis.

Vilniečiai pagrindiniame turnyre Belgrade grupės varžybose 103:65 sutriuškino Belgrado „Mega Bemax“, 70:66 palaužė „Real“ ir 80:53 nušlavė Paryžiaus CFBB.

Vilniaus klubo jaunimo komanda Eurolygos turnyrą laimėjo antrą kartą. Pirmą sykį pergalė iškovota 2012 metais.

Du kartus (2003 ir 2007 metais) finale triumfavo ir „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai. Praėjusiais metais sėkmė nusišypsojo Paryžiaus CFBB komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)