Vietoje lengvos pergalės – paskutinio metimo drama. Nors treneris Šarūnas Jasikevičius dar išvakarėse teigė nematantis didesnės prasmės varžytis dėl trečios vietos, kauniečiams sekmadienį buvo lemta vėl patirti visą emocijų kaleidoskopą kaunantis su principiniais varžovais.

„Raudonarmiečiai“ pirmavo tik rungtynių pradžioje, kuomet 4 min. atkarpą laimėjo 11:4. Dar pirmam kėliniui nesibaigus „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą, o trečiame ketvirtyje CSKA tarsi ištiko širdies smūgis.

Atrodė, kad Dimitris Itoudis pertraukai pasibaigus neišleido komandos iš rūbinės – žalgiriečiai per 3 min. spurtavo 8:0 ir kėlinį laimėjo 28:13.

Bet tai dar nebuvo maskviečių krachas. Paskutiniame ketvirtyje jie labai greitai ištirpdė decifitą, o tašką rungtynėse padėjo tik du netaiklūs Michailo Kulagino ir Semiono Antonovo tritaškiai paskutinėmis sekundėmis.

„Tris su puse kėlinio netrūko energijos, buvome agresyvūs. Bet po to pasipylė viena, antra, trečia klaida. Išsimušėme iš ritmo, pradėjome pernelyg saugoti kamuolį. O kai neberasdavome kur jį dėti, pradėjome mesti bet kur. Kulaginas pataikė kelis tritaškius, dar ir Victoras Ruddas. Pabaigoje, kai iš visos persvaros beliko 2 taškai, įtampa buvo didelė. Mes juk labai norėjome laimėti šias rungtynes, pabaigti finalo ketvertą pergalingai, kad jausmas važiuojant namo būtų geresnis“, – komentavo P. Jankūnas.

Trečią vietą Eurolygoje ekipos senbuvis vadino labai svarbiu pasiekimu.

„Po tiek metų su savo komanda, po tiek daug visokių bėdų patekti į finalo ketvertą yra puiku. Manau, kad klubas trejus-penkerius metus daro gerą darbą. Ir klubas, ir treneriai. Komandoje neturime tikrų žvaigždžių, gal tik Keviną Pangosą. Bet žaidžiame, stengiamės. Komandinis žaidimas, rūbinė, charakteris visą laiką buvo mūsų stiprybė. Stengiamės sukurti atmosferą, kad patiems būtų malonu žaisti. Manau, kad šitie dalykai mus atvedė į finalo ketvertą, jie padėjo laimėti ir trečią vietą“, – dėstė puolėjas, paskutinėse rungtynėse pelnęs 15 taškų.

„Žalgirio“ šio sezono pasirodymas Eurolygoje buvo geriausias nuo 1999 metų, kai kauniečiams pirmą ir vienintelį kartą pavyko triumfuoti pajėgiausioje žemyno krepšinio lygoje.

Tačiau tuomet sekė itin „juodi“ metai – lyderiai išsibarstė po turtingesnius klubus, o „Žalgiris“ kitame sezone buvo viena prasčiausių lygos komandų.

Vis dėlto P. Jankūnas mano, kad laikai pasikeitė, ir dabar Kauno klubas turi tvirtesnius pamatus.

„Kas nutiks vasarą, aš negaliu atsakyti. Kas liks, kas neliks, nežinau, kokia bus sudėtis. Bet klubas dirba kryptingai, manau, kad didelių bangavimų nekils, ir tų pergalių bus dar daugiau. Tikiuosi, kaip 2000-aisiais daugiau nebebus“, – kalbėjo kapitonas.

Pakiliai nusiteikę buvo ir jo komandos draugai.

„Gerai, kas gerai baigiasi. Galvojau kad pabaigsime ramiau, nuotaikingiau. Bet visokių rungtynių mums šiemet pasitaikė. Norėjosi aukšta gaida pabaigti įspūdingą sezoną, ir pabaigoje „išgimdėme“ pergalę. Šis laimėjimas – į gera ir klubui, ir miestui, ir visai šaliai“, – sakė Artūras Milaknis.

„Žinoma, esame nusivylę, kad nežaidėme finale, bet nuostabu ir tai, ką iškovojome. Juk daugelis taip aukštai pakilo pirmą kartą gyvenime. Taip pat pagirti reikia neįtikėtinus sirgalius, mums labai pasisekė, kad juos turime“, – kalbėjo Kevinas Pangosas.

„Mūsų fanams tai daug reiškė, mums – taip pat. Norėjosi svaresnio trofėjaus, bet gerai ir tai, kad namo keliausime su pergale“, – pridūrė Brandonas Daviesas.

Primename, kad pusfinalyje penktadienį kauniečiai 67:76 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), o CSKA 83:92 neatsilaikė prieš Madrido „Real“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)